reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Macie racje jak wychodzicie z maluchami rano albo pod wieczór. Ja mam przyzwyczajenie jeszcze z tych nieupalnych dni chodzić w samo południe i teraz ledwo zipię:szok:

Nikos gratki. Jakoś podobny odstęp (czasowy:-D) między ząbkami macie co my chyba;-)
Oj u nas też sen na butli zupełnie inny niż na cycu:tak: Kochana teraz jak męża wpuścisz do łoża to trzeciego zmajstrujecie:-D

Pflaume
ja to jestem wyrodna mama i słodkiego nie daję:-D A teraz uczymy się pić samą wodę, bo tak to zawsze kapka soku była, a teraz w takie upały to wygoda samą wodę pić i się uczymy. No i z niekapka też, ale średniawo to wychodzi. Najbardziej lubi (ze swoich 3 niekapków- nuk, TT, canpol) tego ostatniego z plastikowym ustnikiem:confused2:

Dziewczyny:-):

w Tesco pampki giga paki, bo 4 jest 162sztuki za 110zł w tym 10zł w bonie do wykorzystania na zakupy
.

I deserki z gerbera 3szt za 6zł oraz soczki z gerbera 2 za 4zł.

To te promocje, które nas interesowały, ale jeszcze na obiadki były itd.

Ostatnia edycja:
reklama
karolaola, rany boskie wypluj te słowa z tym 3:baffled:
Niezła promocja w tesco. Muszę się wybrać w piątek.

A jaką wodę dajesz małemu?

Ostatnia edycja:
Karola,dziękować za cynk ;) Pojutrze uderzam do Tesco,mam nadzieję że coś zostanie...
Nikos,Gratki dla Lenki za drugą jedyneczkę :D Tak a'propos,pokaż nam swoją pięknooką lalę... :)

Z tymi metkami moja ma identycznie. Nawet zakupiłam jej kiedyś "Pana Metkę". Uwielbia go, ciągle odkrywa przy nim nowe meteczki.

My też mamy Pana Metkę :-D Laurunia dostała na gwiazdkę od mojej mamy razem z Panią Szeleścik i Panem Gryzakiem ale Metka jest zdecydowanym faworytem :tak:

Ostatnia edycja:
Jagienka, ja właśnie chyba od Ciebie zaczerpnęłam pomysł na Pana Metkę:tak:
Powiedzcie jakiego programu używacie do wklejania zdjęć. Tzn na jaką stronę wrzucacie zdjęcia, żeby mieć ich url??
Ja używałam imageshack, ale teraz już trzeba się na niego zalogować. A tego wolałabym uniknąć:confused2:

U nas było full kartonów z papkami także jakby co to służę wysyłką:-D
A jaki rozmiar kupujecie?

Nikos my pijemy żywca.

A u nas metki nie wzbudzają zachwytu na dłuższą metę...

Mały coś marudzi przy zasypianiu:confused2:

Hejka!

Pflaume - Szymcio tez uwielbia metki,ale najbardziej kabelki, sznurki, smycz ... cokolwiek co sie ciagnie :-):-)

Nikos - gratki za drugiego zabka!

My od kiedy zabki sie wybily , Synus budzi sie kolo 4-5 i nie moze spac. Zasypia tylko przelozony z lozeczka do mnie. Czy tak bedzie juz zawsze? :-( pieknie przesypial cale noce,a od tych zabkow jakos mu sie wszystko pozmienialo. Budzi sie, rzuca w tym lozku, siada....:-(

Karolaola - ja wychodze z reguly kolo poludnia,ale przyznaje sie bez bicia,ze od kiedy jestem w ciazy to wole polozyc sie z Nim spac ,niz spacerowac :baffled:

Powiedzcie jakiego programu używacie do wklejania zdjęć. Tzn na jaką stronę wrzucacie zdjęcia, żeby mieć ich url??
Ja używałam imageshack, ale teraz już trzeba się na niego zalogować. A tego wolałabym uniknąć:confused2:

A co to ten url? :eek: ja korzystam z fotosika ale nie wiem czy on to ma? :confused:

A jaki rozmiar kupujecie?

Teraz używam 4 ale mam jeszcze ze trzy paczki więc chyba rozsądniej byłoby kupić 5....chociaż nie wiem czy jest sens ciągnąć je 1000km...w norge ceny pampków są niższe jak u nas :baffled:

ja wychodze z reguly kolo poludnia,ale przyznaje sie bez bicia,ze od kiedy jestem w ciazy to wole polozyc sie z Nim spac ,niz spacerowac :baffled:

Ja w ciązy nie jestem a często robię podobnie :sorry: Ty jesteś w pełni usprawiedliwiona i rozgrzeszona ;-) nie miej wyrzutów sumienia :tak:

Dziewczynki,doradźcie...chcem kupić małej w PL fotelik,ten który ma (Maxi Cosi City) nie posłuży jej już długo...macie jakiegoś faworyta? Lepiej kupić 9-18kg,9-25kg czy 9-36kg? Znajomi polecają albo Maxi Cosi Tobi albo Romer King Plus...

Dzisiaj mam średni humor, więc jeśli będę dosyć szorstka w wypowiedzi, to wybaczcie :).

Pflaume, nie wydaje Ci się, że Twoja córka ma menu co najmniej rocznego dziecka? Bo szczerze powiem, że czytając Twój schemat, trochę mi się buzia otwierała. 1. danonek - pediatra zrąbała mnie jak powiedziałam, że daję Lilce od niedawna(a ma prawie 2 lata) i zabroniła, twierdząc, że tam nic wartościowego dla takich szkrabów nie ma. Zresztą mam spojrzeć na reklamy TV i danonki reklamują przedszkolaki, a nie niemowlaki bądź malusie dzieci - więc to nie dla nich. No i tym mnie przekonała. 2. parówka - nawet nie jest wartościowa dla dorosłego, a co dopiero dla niemowlaka. Tam nie dość, że są zmiksowane wymiona i inne pazury, to jeszcze pewnie pół tablicy Mendelejewa się znajdzie. Zresztą chyba gerber ma parówki dla dzieci, a i te są od skończonego roku. 3. całe jajko - na tym etapie zaleca się pół żółtka co drugi dzień, czasem nawet sugeruje się stosowanie jego wymiennie z mięsem - ponieważ zbyt duża ilość białka na raz stanowi zbyt duże obciążenie dla tak małego organizmu. Więc tutaj nawet nie chodzi o to, że jajko może uczulać. 4. czekolada- jak kto lubi oczywiście, ale jest dosyć silnym alergenem, a takiemu małemu dziecku bez różnicy czy zje marchewkę czy czekoladę - to chyba cieszy tylko oko dorosłych... Wybacz, jeśli Cię uraziłam, ale mam na tym polu trochę zboczenie, i do tego stopnia byłam sfiksowana, że prawie każdą nową rzecz którą dawałam Lilce(ale ona była alergikiem) konsultowałam z lekarzem.

taycia, doskonale Cię rozumiem :D. Też spałam tyle co Lila, jak byłam z Tymonem w ciąży. Teraz też w 90% śpię z nimi od 13 do 16, a na spacery chodzimy przed i po naszej drzemce :D.

Jagienka, słyszałam opinię( chyba oglądałam jakiś materiał na fotelik.info ?) że foteliki 9-36 są dla dzieci które już chodzą (potwierdzając tym swoją stabilność). Osobiście mam teraz jeden fotelik 0-18 i drugi 9-36 w którym jeździ Lila i nie wyobrażam sobie włożenia do niego Tymona, mimo że wagowo ok. One są duże i w ogóle dla mnie typowo dla dziecka, nie niemowlaka. Lilę przełożyłam do niego jak miała hm... z 1,5 roku może ciut mniej i wyglądała w nim dla mnie średnio. Dopiero od niedawna wygląda, że do niego pasuje:D. Tylko to wrażenie może być spowodowane modelem jaki posiadam.

A reszty, co przeczytałam już nie pamiętam.
Pozdrawiam.

Nikos takie mamy zalecenia od alergologa, nie dawalam jej jeszcze zoltka kurzego bo doktorka zalecila wstrzymac sie do skonczenia 10 miesiaca, tak samo mamy z glutenem. Ze wzgedu na jej AZS i niestety fakt ze ja jestem alergikiem mala ma stopniowo rozszezana diete. Jak dostala wysypki po selerze to walczylam ze 2 tygodnie by to wszytko zeszlo. Wiec stosuje sie do tego co mowi moja doktor, bo rzeczywiscie jest dobra, wszelkie masci robione ktore nam zalecila zdaly egzamin.

Taycia ja w ciazy bylam strasznie senna wiec nie dziwie sie ze nie chce ci sie spacerowac, wypoczywaj ile mozesz dopoki mozesz :))

My dzis zrobilysmy sobie spacer popoludniowy do miasta, chcialam malej jakies bodziaki na krotki rekaw kupic, wyrasta z 74 i poza 2 sztukami nie mam body 80, ale nic mi sie nie podobalo, a jak mi sie podobalo to cena odstraszajaca, chyba musze sie do Poznania przejechac na wieksze zakupy.

My zamiast Pana metki, mamy kocys z metkami, kiepsko to widac moze ale u nas to jest rewelacja:

DSC09480.jpg

reklama
taycia, ja też często uciam sobie drzemkę z moją panienką. Uwielbiam to....:laugh2:
biedroneczka, jasne, że skoro tak Wam poleciła alergolog rozszerzać dietę to nie ma o czym mówić. Trzeba zaufać lekarzowi.
Kocyk z metkami - świetny:-)
Lenia chce dobrać się do mojego aparatu

1.jpg
Już odkryłam jak wklejać zdjęcia bez żadnych programów. Szybka jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry