reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Takie kocyki tworzy nasza koleżankaAkutan, też taki mamy :)
Akutan, no, no – super :-)

Karolaola, proszę: http://www.calineczka.pl/sklep/avent-philips-magiczny-kubek-niekapek-uchwytami-p-488.html
Jestem zadowolona bo to takie 2w1, najpierw miałam do tej butelki smoczek, a później nałożyłam niekapek.. ;-)

Mucha, rozumiem;-) Zazdroszczę Ci małych śpioszków :-) Kasia ledwo się dzisiaj godzinę przespała i to z wielkim trudem usnęła. Wstała dziś wyjątkowo 7.30, a nie jak zawsze po 6 i do 13 nie spała.

Lecę spać, dobranoc :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Takie kocyki tworzy nasza koleżanka Akutan, też taki mamy :)

A jest możliwość nabyć takowy?
Pflaume,gdzie kupiłaś swój? Podziwiam że Kasia umie pić z Aventa,ma "trudny" ustnik,dziecko musi porządnie "zaciągnąć" żeby się napić,moi chłopcy przed roczkiem nie umieli :tak:
Dziewczyny,jaka jest ta czekolada dla dzieci? Chodzi Wam o zwykłe Kinderki czy jest coś nowego co umknęło mojej uwadze? (a dość roztargniona jestem :sorry:)

My wstałyśmy..czuję się jak z krzyża zdjęta :baffled: masakrycznie gorąco mi w nocy było a spałyśmy przy otwartym oknie :eek:

Ja się pochlastam! Skrobałam posta ze 20 minut i sama go skasowałam....gratulujcie. Nie mam siły go odtworzyć. Teraz już w skrócie: fotelik CYBEX - też oglądałam, ale niepokoi mnie ta belka - czy dziecku będzie wygodnie?Rączki ciągle na niej, nie da się nic innego z nimi zrobić, dodatkowo jak ciepło, to tam się pewnie niezła sauna robi. Sprzedawca w zwrócił mi na to uwagę. Ja widziałam też foteliki KIDDY - właśnie z tą belką. Chętnie posłucham opinii użytkowniczek.

Miko prawie nie je od 4 dni. Już mi sił brak. Boję się go zważyć. Może to upał?

Pan Metka czadowy, chyba i jak się skuszę.

Pflaume dzięki. Zakupię go może będzie ok. Bo z TT niby od 6m jest, a leci jak z kranu z niego, tzn. dziecko nawet się wysilić nie musi, żeby łyknąć i to jest dla Igora za szybko.

mucha jasne przestawić dzieci na jedną wspólną drzemkę to rozumiem, ale sprawić by przespał tyle to już nie:-D

Blackberry ja stawiam na upał albo ząbki. A zupełnie nic nie je?
U nas pobudka dziś o 6, a wieczór od ok. 21 do 24 nieciekawe pobudki z płaczem :baffled:
Przy zasypianiu też Wam tak dzieci szaleją w łóżkach?

Witajcie Kochane!
Kocyk i pan metka super. Ja chętnie kupiłabym taki. Akutan zapraszamy do nas.
Wieczorem wczoraj mieliśmy burzę, powietrze trochę się oczyściło i fajnie się spało.
Blackberry-moja też mniej je. Chyba to te upały.W ogóle tak marudna:tak:
My mamy kubek niekapek tommee tippe, ale nie bardzo umie z niego pić. Kupiłam w komplecie butelkę i bardziej jej odpowiada.
Nikos-fajna Twoja panienka:tak:

Ostatnia edycja:
Hej, dziewczynki, obyście miały rację, że to upał i minie. Mleka zero, kaszki pół porcji, 60g obiadku i jogurcik - to wczoraj. Dzisiaj dramat przy kaszce, oszukiwałam go już jak mogłam i zjadł kaszkę na 100ml wody. CUD.

Witam
Co do niekapka my mamy z Aventu, juz chyba od 6 miesiaca dawalam malej do zabawy obejrzenia i teraz pije i sama sobie przechyla by sobie ciagnac, od czasu do czasu daje tez pic z takiego skosnego kupka Doidy, ale to podaje sama, tak by mala obeznala sie z normalnym kubeczkiem. Niedlugo bedziemy wycofywac sie z niekapka za rada mojej kolezanki logopedy, zakupilam juz kubek Lovi 360, zobaczymy czy mala zalapie ze z niego mozna pic.
DSC09506.jpg

Tak sobie radzila w lutym, teraz trzyma juz jedna roczka no i kubeczek ma zaworek ktory mozna mocniej lub slabiej docisnac przez to reguluje sie jak szybko leci i w zaleznosci jak malenstwo mocno ciagnie ;)), ja jestem zadowolona z niego

A tu ten skosny kubeczek, zamawialam bezposrednio od producenta na allegro, jak polubilam ich strone FB to mialam przesylke za darmo:
DOIDY CUP wysyłka gratis dla FACEBOOK fanów! (2302614991) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A tu kubeczek Lovi 360, mozna go spokojnie dac malemu bo nie wylewa sie z niego:
***LOVI*** KUBEK MINI 360 __210ml __9m+__ PROMOCJA (2305159186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dzis znow cieplo, spacer juz z rana zaliczylismy. Teraz mala laduje akumulatory, przysypia ;)), a ja odpoczywam. Chyba zrobie sobie kawke ;))

Ostatnia edycja:
reklama
Nikos ten mamy i się nie podoba.

biedroneczka a czemu tak szybko z niekapka lepiej zrezygnować? Mi się wydawało, że właśnie niekapki to alternatywy do butelek i z niej lepiej rezygnować. Dzięki za linki:tak:

My na dwór niedługo się wybieramy, bo u nas bez słońca, ale cieplutko...

Do góry