reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ale tu cisza ??:szok: normalnie to o tej porze ze 4 strony do nadrobienia mam, a teraz cisza :confused2: wszystkie rodzą, czy co ???
Ja niestety nic, a nic. Mały kopie po kazdej dawce jedzenia wiec jem aby kopał :happy: (ale wytłumaczenie, co ? :-D)
susumali, to miałaś niezłą bieganinę :-) Ważne, ze portfel sie znalazł, A dlaczego położna kazała Ci dużo chodzić ? rozwiera się przez to szyjka, czy jak ??

reklama
:-D

biedroneczka powiedz mi ,czy u Ciebie lekarz widział to owinięcie pępowiną na zwykłym usg? Bo moja była 2 razy owinięta i nikt tego nie zauważył....

Wiesz zobaczyl to na takim lepszym sprzecie, na którym mozna tez ogladac 3d i 4d, choc wypatrzyl to wlasnie na obrazie 2d, ale tez np w szpitalu na dobrym sprzecie gdybym nie powiedziala ze lekarz mi znalazl ze mala ma 2 petle pepowiny wokol szyjki, to by sie nie dopatrzyli pewnie. Mialam nadzieje ze mala sie jeszce odplacze bo tez sie tak trafia, ale wczoraj na usg petelki nadal byly na szczescie przeplywy pepowinowe byly ok.
Często lekarze nie zauwarzaja owiniecia bo jesli wszystkie inne rzeczy sa ok to nie zawsze sie dopatrzy, sczegolnie jesli nie ma zadnych zaburzen w przeplywach pepowinowych czy tetnie maluszka

Ostatnia edycja:
a kukuku...ale pustki, oj BISHOPKA rozpakowuja sie nam bebczki, a my co? no jak sie duzo chodzi (nie tylko po schodach) to wlasnie szyjka sie rozwiera no i skraca (moja dlugaaaaaaaaaaaaa jeszcze)...podczas pierwszego porodu cale skurcze wychodzilam w domu (kuchnia- kibel-pokojnr1-pokojnr2- kuchnia-kibelek...) i z calkowicie zamknietej szyjki (1 dzien po terminie porodu) zrobilo sie full rozwarcie... no ale bez skurczy tez trza duzo sie ruszac albo ru.ac..no wiec w ramach ruchu, zglosilam sie na ochotnika jako pomoc na mini wycieczce przedszkolnej dzis- o 10.00 ide do przedszkola i razem z jedna wychowawczynia na plac zabaw, do kina i na piknik (jak pogoda dopisze), kurcze juz siebie widze miedzy rozwrzeszczana grupa dzieciakow w tym moja corcia...ale ona tak bardzo chce abym im towarzyszyla ze sie na tego ochotnika zglosilamnapisze jak bylo pozniejCOKIES TY do szpitala lecisz? powodzonka jakbysmy sie minely na forum, i dawaj znac co i jak!kurde ktora dzis nastepna?

susumali, będziesz sie przyzwyczajała do rozwrzeszczanych dzieci ? :-D Ok, to ja od dziś łażę, mam zwolnienie do niedzieli, a mój gin nie chce mi juz wypisac nastepnego, każe macierzynski brac :-( więc musze urodzić.

Witam się i ja:-)

Na wszystko mało czasu ale mam dobre wieści. Młody od 3 dni jest poza inkubatorem, transfuzja przebiegła pomyślnie, morfologię ma teraz książkową, waga 1730g! \o/ Wygląda trochę jak nie moje dziecko, taki bobasowaty się robi;-). Liczę na wypis w przyszłym tygodniu:-)

Wg ginka anulek to co nam się przytrafiło było spowodowane mięśniakami (przy cesarce okazał się, że mam ich aż 7). Mięśniaki wykryto u mnie już na połówkowych ale mój prowadzący powiedział tylko: panie Lenko, kto by się nimi przejmował? Wynik z badania łozyska ok. Mam ochotę temu patafianowi chatę podpalić normalnie.

Miłego dnia Kobietki.

reklama
Do góry