reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Widze że dużo nas wychodzących na pole w sierpniu będzie rodzić ;-) tylko na chwile Was z oka spuścić a tu już kolejne 10 stron do czytania ;-) Co do szpitali to widac co osoba to opinia, byłam wszedzie w rydygierze bo tam mialam USG, w zeromskim i w siemiradzkim i kazdy mowi cos innego! WOgule to chuba wszyscy na kase patrza! A wykupujecie sobie polozna jakąś??? Co do laktatora, to ja mam 2 ;-) jeden od kolezanki z aventu reczny, a drugi z tomee teepie (czy jak sie to pisze) elektryczny. A te kubeczki na pokarm trzeba kupic? Coś a'la to http://pierwszyusmiech.com/product-pol-611-Pojemniki-do-przechowywania-zywnosci-Babymoov.html? Bp jutro jedziemy szpargalstwo oglądać przed zakupieniem i sie zastanawiam czy to dopisać do listy czy nie???

ja będę miała cesarkę wiec położna mi niepotrzebna. Rożne są opinie na temat szpitali ale o siemiradzkim chyba najgorsze. I tak jak akutan napisała, że tam tylko płatna część jest fajna.

Co do laktatora to ja mam ręczny z TT a siostra męża pozyczy mi jeszcze elektryczny z Baby Ono. Wiem ,że w Krakowie jest wypożyczalnia laktatorów elektrycznych. Więc pewnie w innych miastach też takie są.

mucha nie masz co po nocach robić?? Daj znać co i jak.

Miłego dnia:)

reklama
Hej-
w krk jest tak brzydko zimno i mokro- gdzie moje słoneczko? Ból ciągle gdzieś tam jest. Dzisiaj idę do alergolog, później do pracy zwolnienie zawieźć. Strasznie mi się nie chce, okropnie! Jest taka wstrętna pogoda
Mucha właśnie już jutro a Ty gdzie?

Witam ... widze ze troszku dyskutowałyście o szpitalach... wiec jeśli mogę to polecam szpital w Katowicach na Ligocie(tym które maja do niego blisko)... lekarze bardzo dobrzy..a położne to poprostu Anioły a nie kobiety...leżałam tam długo.. i naprawdę opieka jest bardzo dobra..zawsze mogłam liczyc na wsparcie położnych czy lekarzy...atmosfera tam jest lepsza niż w niektórych domach... pomagają tam we wszytkim .. wszytko pokaza wytłumacza... i pokaza...(mnie uczyły odciagania pokarmu recznie)... jesli kiedykolwiek bede znowu rodzic to tylko w tamtym szpitalu..

o szpitalu w Pszczynie nie moge pwoiedziec nic dobrego... Ordynator najchętniej wszystkie kłopotliwe ciąże usuwałby odrazu... personel oziebły... gdybym nie poytała na co dostaje lekarstwa to pewnie by mi nie powiedzieli.. na szczescie oddział juz zamkniety...
laktator mam ręczny z Aventa bardzo dobrze sie spisywał..

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Kochane:)

Co do laktatorów to też mam ręczny aventa...mam nadzieję że wystarczy :)

Termometr kupiłam w lidlu, taki do ucha, czoła z funkcją mierzenia temp pokojowej, temp pokarmu i wody.

Dominic powodzenia na badaniach.

Mucho!!!!!!!!! gdzie jesteś?????????:-)

Mucha jest niezniszczalna :-D.
Tak serio, bolała mnie głowa już kilkadziesiąt godzin i zadzwoniłam do gin pro forma czy mogę łączyć przeciwbólowe z fenoterolem i całą gamą innych leków. Powiedziała, żebym zmierzyła najpierw ciśnienie, jak wysokie to szpital (ponoć nagły ból głowy który nie przechodzi, a nigdy wcześniej w ciąży nie występował + wysokie ciśnienie są złymi oznakami). Zmierzyłam. Wyszło mi prawie 170/80. Także w ogóle ni z dupy. Jedno wysokie, drugie hen hen za nim :-). No więc mierzyłam przez 2 godziny w odpowiednich odstępach. Nic się nie zmieniało- pomyślałam że na pewno się zepsuł. Koleżanka przyjechała ze swoim, to ciągle wyskakiwał u mnie error, u innych mierzył :-D.
No to pojechałam. Tam zmierzyli mi na prawej (nie wiem jaka różnica ale ja zawsze mierzę na lewej) i pomimo że doprowadzili mnie do szewskiej pasji, ciśnienie wyszło 135/70. Zrobili ktg, powtórzyli pomiar i wszystko ok. Wróciłam do domu. Zmierzyłam znowu. Na lewej, nie chce być inaczej ok 170/80, a na prawej.. uwaga! 125/75.
No i tak sobie mierzę co jakiś czas, na lewej mam w ryj wysokie(raz to miałam 200/100 :-D), a na prawej nie przekraczam 125/75. I tak cały czas.
Inni mierzyli i im wychodzą dwa pomiary takie same i w normie, więc potwierdza się że nie jestem do końca normalna :-D.
No ale mój gin mówi(jest za granicą, stąd szpital), że wygląda że jest w miarę ok;-). I nawet zmniejszam fenoterol przez to i za 2 dni odstawiam, jeaaah! Nie będę się trzęsła jak po niezłej bibie :-D.

Co do laktatorów mam ręczny TT i nie narzekałam. Wszystko było w porządku. Łapka wcale mnie nie bolała od odciągania(a musiałam przez tydzień TYLKO odciągać i wylewać - mała miała żółtaczkę).

dzien doberek
MUCHA Ty na serio w szpitalu? mam nadzieje ze juz wrocilas, pisz co i jak!

DOMIONIC to ja pytalam o morze i wypoczynek, a na ile jedziesz? ciezko bylo znalezc miejsca noclegowe? JA CHCE WAKACJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
powodzenia na badaniach!

ja zawsze uwazalam ze termometr taki zwykly jest bardziej miarodajny, maz mi kupil ten z LIDLA i tez chyba jest w porzo#

ja polozna biore po porodzie, zawszo to milo jak ktos pare dni przyjdzie, zwazy dziecko, odpowie na pytania...

kurka ja nie mam zadnego laktatora....moze sprawie sobie reczny..u nas mozna w niemal kazdej aptece wypozyczyc ano ale chyba wolalabym wlasny, tylko czy ja go bede potrzebowac?

witajcie kochane Grzesiu jest juz w domku wczoraj go przywiozłam.
I oto pierwsze foty w domku.:-D

Załączniki

• Obraz 041.jpg
    Obraz 041.jpg
    23,5 KB · Wyświetleń: 63
  • Obraz 040.jpg
    Obraz 040.jpg
    14,2 KB · Wyświetleń: 54
reklama
Do góry