reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Kurde Dziewczyny nie było mnie kilka dni a naskrobałyście ponad 50 stron :p także znowu nie dam rady nadrobić, postaram się po prostu nie robic takich przerw, ale teraz miałam tyle na głowie, że szkoda gadać!
wszedł mi jakiś ból w prawy pośladek, ledwo chodzę! a miało być tak dobrze :p
pozdrawiam Wszystkie Sierpniówki!!!!:)))

reklama
Karolinkaz dzisiaj to się wielu osobom nie udało przebić przez dyskusję wiodącą, tak więc luzik ;-)

Karolap ja kupiłam taki termometr 3w1 do mierzenia w uchu, przez przyłożenie do czoła i jeszcze mierzy temperaturę w pokoju. Taki wydawał mi się najwygodniejszy, bo wystarczy dziecku przyłożyć do czoła i po 3s a nawet szybciej masz wynik. Kupiłam go na allegro razem z mnóstwem dupereli u tego sprzedawcy polecanego z Bielska-Białej za jakieś 70zł i wydaje się w porządku. Jak chcesz dokładny namiar, to pisz, poszukam :-)

Trafiłam dziś do mojego gina na nieplanowaną wizytę, a że ciekawych rzeczy się dowiedziałam to opiszę na właściwym wątku.

wiece co
kompletuje powoli wyprawke - z listy ktora chyba OliB kiedys wrzucila na jednym z watku i mam problem z pozycja
termometr do wody
termometr do ciala
nie wiemjakie kupic, czytalam gdzies ze do ciala np dobre sa takie douszne na podczerwien - szybko mierza i wogole, albo termometry smoczki - sama nie wiem
macie jakes typy?

Wg mnie najlepszy jest zwykły rtęciowy :-) ale mam też taki douszny, do czoła przykładany (jak trzeba szybko zmierzyć dziecku temperaturę albo nie da inaczej to też polecam :-) )
Smoczek miała moja siostra i dwie koleżanki ale żadna z nich nie była z niego zadowolona :-)

a85 pewnie rwa kulszowa się odezwała ;-) uroki ciąży. Ja miałam przez dłuższy czas, ale na szczęście ból przeszedł sam

Karolap ja kupiłam taki ABAKUS TERMOMETR BEZDOTYKOWY RC003 NOWOŚĆ GDAŃSK (1681867908) - Aukcje internetowe Allegro , mam też dla "dorosłych " termometr elektroniczny i chcemy nianie elektroniczną też z termometrem, żeby mierzył temp w pokoiku dziecka ELEKTRONICZNA NIANIA PHILIPS AVENT SCD520 SCD 520 (1670840002) - Aukcje internetowe Allegro .
mi z listy wyprawkowej brakuje laktatora - ale nie umiem się zdecydować - wolałabym kupić przed porodem - boję się że może być nawał pokarmu albo że będzie żółtaczke Agatka miała i bedzie musiała zostać i będę musiała mleko dowozić. zastanawiam się nad tommee tippe elektrycznym ale wydawać tyle kasy a się okaże że pokarm bedzie 6 tygodni i co wtedy? a tanie to nie jest.

EwaK gratulacje :-D

Końca syfu nie widać. Dzisiaj dziurkę wprawdzie jeden pan mi poczynił ale moje kochanie stwierdziło, że ze szpachlowaniem i szlifowaniem poczeka aż kupimy komin do okapu więc kiedy bajzel się na dobre zakończy to nie wiem.

Współczuje..
Mi dziś mąż zamontował nowy blat, zlew i zwęził szafkę.. aż jestem w szoku. Chyba go nie doceniam :sorry: teraz zostało czekanie na kucie i modlenie się aby tylko 6 kafelek poszło i żadna inna nie chciała nadplanowo spaść bo inaczej będzie lipa i szukanie kafli (na szczęście białych)..
Dobranoc bo padam (krzyż).

agulalula- laktator to pewnie ci sie przyda w 3 dobie na czas nawału pokarmu...dalej to niestety ciezko przewidziec :( Ogólnnie duzo lepszy elektryczny bo ponc przy recznych mozna sie narobic choc fakt to spora inwestycja....
a teraz wiedza ze szkoly rodzenia- ze lepszy elektryczny bo prawidłowe odciaganie pokarmu powinno wygladac nastepujaco: 7min z jednej piersi 7 min z drugiej potem 5 min z jednej 5 min z drugiej i po 3 min z kazdej piersi. Razem 15 min na kazda piers ale w takiej konfiguracji-nie na raz bo to da sygnal piersi ze na na "juz" potrzeba duzo pokarmu. I w czasie nawału odciagac tylk do uczucia ulgi a nie do 'pustej' piersi

dzieki dziewczyny
co do laktatora slyszalam ze najlepiej elektryczny
ostatnio spotkalam laske w sklepie jak pytalam o laktatory mowila ze miala reczny i ze ledwo reka mogla pozniej ruszac od pracowania nia przy recznym laktatorze i ze teraz jakby miala brac to wzielaby elektryczny
a ceny to fakt niezle sa....

reklama
Widze że dużo nas wychodzących na pole w sierpniu będzie rodzić ;-) tylko na chwile Was z oka spuścić a tu już kolejne 10 stron do czytania ;-) Co do szpitali to widac co osoba to opinia, byłam wszedzie w rydygierze bo tam mialam USG, w zeromskim i w siemiradzkim i kazdy mowi cos innego! WOgule to chuba wszyscy na kase patrza! A wykupujecie sobie polozna jakąś??? Co do laktatora, to ja mam 2 ;-) jeden od kolezanki z aventu reczny, a drugi z tomee teepie (czy jak sie to pisze) elektryczny. A te kubeczki na pokarm trzeba kupic? Coś a'la to http://pierwszyusmiech.com/product-pol-611-Pojemniki-do-przechowywania-zywnosci-Babymoov.html? Bp jutro jedziemy szpargalstwo oglądać przed zakupieniem i sie zastanawiam czy to dopisać do listy czy nie???

Do góry