reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

edit. właśnie sobie czytam i jestem posra... Mam odstawić fenoterol a tu na forach większość głosów że 1-3 tyg max i poród :O:O Mam nadzieję, że moja wie co robi.

mi mój gin kazał odstawić w zeszły piatek i póki co nic się nie dzieje (może troszkę pobolewa czasem) więc też mam nadzieję że ten szybki poród po odstawieniu się nie sprawdzi (u mnie odstawił bo te leki rozwaliły mi watrobę i cholestaza wyszła)
chociaż kto wie podobno posiew na bakterie robi się też jakieś 2-3 tyg przed porodem a mi tez zrobił więc może szykuje mnie do porodu w 37 tc?

Podobno ważne bardzo żeby stopniowo odstawiać!!

reklama
Mucha na forach to pisza rózne ciekawe rzeczy :-D jak byłam z Matim w ciąży to brałam fenoterol w lipcu, a on urodził się o czasie w październiku, więc spokojna Twoja rozczochrana :-D Tak jak brałam duphaston, to tez pisali, że nie można odstawić z dnia na dzień, a mój gin mi kazał i co ? i nic się nie działo. :-)
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego, ze zostało mi 40 dni do terminu porodu według OM :nerd:

chociaż kto wie podobno posiew na bakterie robi się też jakieś 2-3 tyg przed porodem a mi tez zrobił więc może szykuje mnie do porodu w 37 tc?
oj to mnie wystraszyłaś, ja dostałam skierowanie na HBS, przeciwciała HCV i CMV, VDRL, no i posiew mi robił- za tydzień -2 mam zrobić resztę badań....czyżby mnie już szykował?;-)

Kasica gratulacje!!!! Ale Grzesiu słodki:)

mucha dzień dobry:)

Bishopka nie pisz mi takich rzeczy bo my w podobnym wieku ciążowym ( inie tylko:) i się stresuje,że to już tak blisko....

a szuszu gdzie? zawsze była rano...

Bishopka, takie odpowiedzi to ja lubię :-D.
Ja chcę urodzić 8 sierpnia:-D :-D (termin na 27). Podobało mi się, że Li urodziłam troszkę wcześniej.
Poza tym 13 sierpnia jest to wesele, no ale pal licho.. bo okazało się, że moja siostra bierze 3 września ślub, to już bym wolała być u niej. Bo chyba nie uda mi się obskoczyć dwóch imprez (13.08 i 3.09) :-D. Więc muszę młodego zmotywować.

edit. maggie, dzień dobry. Szuszu prosiła się o moje zdjęcia.. kolejna milczeć będzie pół dnia :-D. Nie no żartuję, bo jej nie wysłałam:-D

Ostatnia edycja:
akutan posiew to mi zrobił jak byłam u niego 14 czerwca czyli w 32 tc a teraz wyniki odbieralam i mam leczenie bo paciorek wyszedl. chyba lepiej zrobic szybciej jak są jakieś sygnały do porodu wcześniejszego (u mnie zagrożenie od 30tc porodem przedwczesnym a sygnałów coraz to innych ciągle pzrybywa) żeby zastosować leczenie ewentualne a pozniej najwyzej powtorzyc posiew co by byc pewnym ze sie dziadostwa pozbylo

Bishopka nie pisz mi takich rzeczy bo my w podobnym wieku ciążowym ( inie tylko:) i się stresuje,że to już tak blisko....

a szuszu gdzie? zawsze była rano...
Dobrze, już będę grzeczna :-D:-D
Właśnie, gdzie się podziała Szuszu ?
Mucha, bo ja znam sama odpowiedzi dobre, czyli takie, któr sama bym chciała przeczytać, innych nie zapamiętuję ;-):-D

czesc dziewczyny. U mnie dzisiaj sloneczko probuje sie przebic przez chmurki :))
Kasica super ze jestescie juz w domku. Duzo zdrowka Wam zycze. ja mam reczny laktator z aventu od bratowej dostalam. Potrzebuje podpowiedzi jak bede scciagac mleko a M bedzie wozic dla synka do szpitala to przez 30 min nie popsuje sie?? Sorki moze idiotyczne pytanie ale nie wiem zaczyna mnie doganiac strach.

reklama
aankaa w upały najlepiej zabezpieczyc się w termos termoaktywny i nic sie nie stanie mleku. Kosztują niewiele (choc zależy jakiej firmy będziesz miała butelki) a mleko nie kisnie tak szybko.

Do góry