reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Miciurka nie da rady, oni mają coś zepsute i jak weszłam na stronę fb tego banku to się przeraziłam jak wszyscy jadą po nich więc mój telefon nic nie zmieni :)

reklama
Dziewczyny, dziś się udało i nie mam już pessara:-)Na IP dziś była jakaś bardziej kompetentna pani doktor i nie miała wątpliwości zdejmować czy nie. Zbadała mi też szyjkę po zdjęciu, stwierdziła, że jest twarda i raczej w najbliższych dwóch tygodniach porodu nie będzie. Dodała też, że to nie na 100%, bo w położnictwie nic się na da na 100% określić. ;-) Zdejmowanie trwa kilka sekund, nie boli chociaż nie jest zbyt przyjemne - takie uczucie ciągnięcia miałam. Ale po wyjęciu już nic nie czuć, więc ok:-)
Zrobili mi też ktg, wyszło prawidłowo, skurcze macicy na poziomie 20, czyli prawie ich brak, tak?

Pisałyście wcześniej o ubrankach, ja tych najmniejszych mam sporo i nie wiem, czy zdążę Małego we wszystko ubrać ;-)Wszystkie dostałam w spadku i stąd taka ilość. No i w nast. tyg mam usg, gdzie dowiem się ile Dzieciaczek waży i może ważyć po porodzie.

kulkaprzytulka- no to dobre, że nic nie bolało i że masz już to za sobą:tak:

takaj- nie wiem czy dam 4 razy dziennie,ale 3 to spokojnie:) np.czytam forum i masuję :-D

moi chłopcy poszli na rower a mi się nuuudziii :-D:-D

Kulka ale masz super, że już bez tego chodzisz!! Nie masz pojęcia jak Ci tego zazdroszczę, ja musze się kulać z tym jeszcze minimum 6 dni o ile oczywiście mi to zdejmą a nie odeślą jak Ciebie wtedy :( Mówisz, że da się przeżyć, muszę tylko bardziej na luzaku podejść chyba do tego bo przy zakładaniu walczyłam z moim lekarzem na tym fotelu i zakładał mi to chyba ze 3 minuty a co chwila mi gadał, żebym się wyluzowała, no jasne, niech sobie wsadzi rękę do d... i pogmera to zobaczymy jak będzie śpiewał :/

Modlicha ja przy czytaniu nie dam rady bo muszę trzymać czymś książkę, czy może Ty raz jedną pół godziny i raz drugą pół godziny masujesz? Ja to tak myślę puścić sobie coś w telewizji i masować ale mam krępację, że ktoś wejdzie akurat (u nas rodzine mogą w ciągu 10 sekund być na górze) i myślę, że mogliby tego nie zrozumieć co ja robię :D

Doriq- jak możesz mieć tens wypożyczony to ja bym brała ponoć super jest, nie wiem ile u mnie kosztuje żeby wypożyczyć, ale jak czytalam to pełno mamus zachwalalo! Wiec bym się nawet nie zastanawiala jak za friko..a kamery nie mam z nianka tylko te maty na oddech ale znajac mnie to bede i tak siedzieć i się lampic na niego jak śpi :D

Modlicha- koszystaj z wolnego bo jak Wojtus się pojawi to bedziesz miała co robić ;)

Taka- a nie możesz wczesniej isc żeby ci zdjeli pessar??

KulkaPrzytulka- super ze juz po zdjęciu ciekawe kiedy cię weźmie.. ;)

Ja sie skusilam na coś slodkiego a teraz mały skacze ostro :)

Miciurka niestety nie mogę bo taki mi termin wyznaczył i wcześniej mi tego nie zrobi bo musze być w 39 tygodniu już według niego.

takaj. - jeszcze o te wody pytałaś, chlusnęło tak, że od razu się obudziłam, jakby się tylko sączyły to pewnie bym się nie zorientowała

a brodawki to masuję jedną przez 15 min. potem drugą przy użyciu bephantenu - po chwili brzuch się mocno spina!!

Modlicha mówisz?? No to ja jak tylko zdejmą to zaraz masuję, już w aucie w drodze :D Nie no żartuję oczywiście, przyjadę do domu, zamknę się w ubikacji i dalej jazda, albo będę brała długaśne prysznice w połączeniu z tym samoerotycznym masażem skoro to takie skuteczne, położne podobno to wychwalają więc chyba musi działać.

Mnie pykło jak na okres ale tak ledwo co zauważyłam i to tak na pare sekund, dobre i tyle :/

Kulka ale masz fajnie, że już ci zdjęli. Mnie i Taką j. czeka to w środę, dobrze, że nic nie boli uufff

Modlicha masuj, masuj:-) A to jest jakaś specjalna technika tego masowania?

Taka j. jak ktoś wejdzie, a ty będziesz masować zawsze możesz powiedzieć, że cię mąż zaniedbuje:-D

reklama
Doriq :-D niezłe jaja by były! Wiesz co ja już taka pewna nie jestem czy mi to zdejmą w środę, ale myślę, że się lekko wpienię jak się okaże, że ktoś mnie zbywa.

Ale mam opuchnięte kostki, aż niemożliwe, po prostu są niewidoczne i nie mam pojęcia w jakich butach mam lecieć do sklepu dzisiaj, nawet kapcie mi nie pasują!

Do góry