reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Doriq to dobrze z tym łóżkiem, dziecko nie będzie napierać na szyjkę, uda się utrzymać dzidzię pewnie jeszcze te pare tygodni! Łóżko wygląda super :D

All-me może dzidzia poprostu naciska na pęcherz, teraz to wszystko tam ściśnięte jest a maluch ma coraz mniej miejsca.

Basia co to jest ten ból "cipkowy" bo ja chyba tego jeszcze nigdy nie miałam? Trzymaj się tam a jak Cię zaboli okresowo to zawsze możesz nospę wziąć i się położyć, nospa nawet do 3 tabletek dziennie jest bezpieczna, kobiety często przez całą ciążę biorą, sama wzięła jej sporo.

Ja wczoraj byłam z synkiem na urodzinach jego znajomego z przedszkola, ale się nabiegałam, nogi mi z tyłka wychodziły wieczorem :)

reklama
Taka j., ciezko jest mi okreslic ten bol.. Jakby spojenie łonowe i miednica.. Jak juz to rozchodze to nie boli ale jak spie,a chce wstac do lazienki to czuje sie "tam w srodku" obolala.. No chyba ze to maluch tak w nocy uciska..
Synek pewnie zadowolony z imprezki? ;)

Ide jeszcze troche pospac :) pozniej sie odezwe.

Basia ja mam urlop, ale juz spac nie moge, obudzilam sie po 6 hahaha
Ja nie mam boli tego typu, ale z tego co dziewczyny pisaly to moze rzeczywiscie rozchodzenie sie miednicy.

Taka j. to sie maly nabawil na tych urodzinach!:-) Ale ty sie oszczedzaj kochana.

basia, ja tez budze się rano taka "połamana" TAM :-D

doriq, konstrukcja lozkowa iście artystyczna! :-) oby pomoglo :-):-)

all-me, nie Ty pierwsza i nie ostatnia jestes w ciazy..kazda z nas ma jakies lęki, jakieś rozterki co do swojego stanu, no ale bez przesady..ciąża nie jest choroba ale tez nie "przefrunie" sie jej bez zadnych dolegliwości. Mi lekarz mowi "ciąza musi bolec". na tym forum mamy sie wspierac w swoich rozterkach i pomagac sobie, a u Ciebie kazdy post jest o twoich dolegliwosciach. poczytaj sobie "wujka google" tam napewno znajdziesz odpowiedzi na kazdy problem.... sorry musiałam

patrzcie na moj suwaczek :-):-):-):-)

Jagoda chyba malutka jest już donoszona :) Możesz odetchnąć ;)

Doriq dzisiaj dzień stacjonarny, aczkolwiek zauważyłam, że lepiej się czuję kiedy jestem w ruchu, jak były tygodnie 22-27 to sporo leżałam i wtedy a to tu mnie bolało a to tam coś gniotło itd. a teraz jak więcej sobie chodzę, robię i prawie wcale nie leżę to czuję się znacznie lepiej!

Basia no to ja nie mam takich bóli, zresztą ostatnio mnie w ogóle opuściły :)

taka.j a moze to cisza przed burzą;-) organizm juz wymeczony tymi bolami ciaglymi, teraz przygotowuje sie do porodu i zbiera siły :))

dziewczyny z tymi numerami telefonow, moze na priv wyslemy 2-3 osobom, ktore by w razie czego pisaly nam wszystkim hmm?

Witam!!

doriq - jak się spało? :-)

takaj - ja też z tych co na dłużej nie usiedzą w miejscu

jagoda - piękny suwaczek!! gratulacje:tak:

A my się z m zastanawiamy, czy w weekend nie pojechać do Brennej ze znajomymi (kumpela jest w 11 tc). To w sumie jakaś godzinka jazdy od nas, pogoda ma być, no i to byłby nasz ostatni wypad we trójkę.
M dziś urlop zaczyna koncertem w Łodzi - jadą z chłopakami na Iron Maiden - a nam właśnie wymienia wodę w basenie, żeby się nam nie nudziło:-D

Życzę wszystkim miłego dnia!!!

Jagoda gratulacje! Suwaczek wyglada pieknie:-) Z tym privem to dobra mysl, tylko czasem dziewczyny w szpitalu nie maja neta i polaczenie typu sms jest znacznie latwiejsze.

Taka j. super, ze sie dobrze czujesz w ruchu, to dowartosciowuje troche. Ale z drugiej strony w naszym stanie co za duzo to niezdrowo:-) to mialam na mysli.

aaaaa... Taki długi post napisałam i mi wcięło. Spróbuje jeszcze raz...

Jagoda super suwaczek. Gratuluje :-)

Doriq Twój tez dzisiaj ładny :tak:

Od rana ładnie słonecznie to kolejne dwie pralki się piorą i suszą, i muszę się wziąć za prasowanie bo mam takie zaległości że mąż nie ma już w czym do pracy chodzić i dzisiaj rano musiał sobie bluzkę wyprasować :zawstydzona/y:

Taka j, mnie tez mniej boli jak chodze i coś robie ale pod warunkiem że nie bede z tym przesadzać bo pod wieczór to problem potem z poruszaniem :( więc musze sobie taki złoty środek wyszukać ile mogę, a czasami zapominam że to końcówka ciąży i przesadzam... Potem to stosuje się do zaleceń lekarza by jak najwięcej leżeć z nogami do góry.

reklama
Do góry