reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam! Niestety ból i napinanie brzucha = szyjka skrócona, jestem w szpitalu z kroplówką fenotyrolu, dostałam też celeston na rozwój płuc u małego. A mały ma 1900kg. Mam zostać tu kilka dni do ustabilizowania napięcia macicy. Trzymajcie proszę za nas kciuki, 4 tygodnie musimy wytrzymać jeszcze.

reklama
Madziasek, ja też się zastanawiam co z Quincy..
"dlaczego" faktycznie znowu się pojawiła i zostawiła link do strony, gdzie piszę o płodach rodzących się bez kończyn.. ;/
Pewnie Iza zauważyła i usunęła..

Dziewczyny, moja znajoma kilka godzin temu urodziła syna..
59 cm i 4,5kg !! :szok:

My, ale mnie wystraszyłaś !! ja dzisiaj też miałam takie bóle okresowe, ale po czasie przeszły, a brzuch miałam miękki..
Trzymam za was mocno kciuki !!! oby wszystko się ustabilizowało !!

My kciuki mocno zacisniete :-Dinformuj nas co z Toba i malenstwemBasia gratulacje dla znajomej ;-) pewnie na usg waga wyszla mniejsza bo od 4,5 kg podobno ccmoja znajoma urodzila 4620 i 60cm i rodzila naturalnie bo usg pokazalo mniej ;-)

Madziasek, dokładnie.. wczoraj miała wstępne USG i mały miał ważyć 3800, rano podłączyli jej kroplówkę na przyspieszenie bo już była po terminie i męczyła się od 8 rano. O 15 lekarz dopiero zdecydował, że jednak biorą ją na cc

My o kurcze, to jak pisałam o tej skracającej się szyjce, trzymam kciuki bardzo mocno, leż ile tylko wlezie, słuchaj lekarzy, na pewno będzie dobrze, MUSICIE wytrzymać!

Basia to nieźle wielkie dziecko! A miałaś już takie bóle wcześniej?

Jestem nareszcie po wizycie. Szyjka skrocila sie o jakies 12mm, ale nie ma tragedii, jest jeszcze ponad 30mm. Glowka napiera na szyjke i mam zalozony pessar, ale to bardziej profilaktyka niz koniecznosc. Dzidzia 1900 z groszem wazy wiec rosnie. Po poludniu mialam ktg i podobno bardzo dobrze wyszlo. Wiec ogolnie wszystko na plus, bardzo sie ciesze.
My 3mam kciuki

Oj nie do żadnej "strony o płodach bez kończyn" tylko po prostu do wikipedii - wyjaśnienie, że ta choroba nazywa się Amelia. Taka ciekawostka, dobrze wiedzieć, zanim się wymyśli imię dla córci. Co to jest Amelia, ot co.

czy ty nie mozesz poprostu przestac pisac na tym forum? nie wiem czy nie wyrazilysmy sie jasno, ale nie jestes tu mile widziana- nie chcemy twoich porad, opinii, nie jestes w ciazy, nie masz terminu na sierpien, wiec nie masz tu czego szukac - masz juz swoje dzieci - to sie ciesz i moze zamiast tracic czas zajmij sie nimi hum?- jeszcze jeden post z "glupotami" a poraz kolejny zloze raport do administracji forum i dostaniesz poprostu bana

reklama
Do góry