Cześć dziewczyny
Super, że wizyty udane i trzymam kciuki za kolejne!
Taka j. jeszcze masz 1,5 miesiąca jak dobrze pamiętam, to Kubuś może się jeszcze poprzekręcać, może jeszcze nic go na zewnątrz nie ciągnie, to co ma się spieszyć. A z tą wielkością, to ja bym chyba wolała żeby dziecko było ciut mniejsze niż norma, niż większe. Egoistka ze mnie
. Ale D ważył 2000 g jak się urodził, a teraz taki zdrowy i dorodny
. W taką podróż bym się nie wybrała ze względu na kręgosłup. Mnie pod wieczór już boli okrutnie i między łopatkami i w krzyżu od przeginania się do tyłu :/.
Jeśli chodzi o facetów, to mój D jest zupełnie inny. Podniósł na mnie głos 3 razy przez 10 lat. Ale on jest umiarkowany w okazywaniu emocji w ogóle. Trzeba się go nauczyć żeby w ogóle dostrzec, że coś go złości, no i też w "mmm... niezłe" widzieć euforię
. Za to mój tata.... no tylko że ja to widziałam z punktu dziecka, a nie żony. No to tak: ponieważ mój tata darł się na wszystko (włącznie z telewizorem i widelcem), a jak się ktoś napatoczył, to przenosił się na żywego odbiorcę, wszyscy mieliśmy to głęboko w dupie. Kompletnie nie robiło na nas wrażenia, że stoi 5 cm przed twarzą cały czerwony i bulgoczący i wrzeszczy. Po prostu jak skończył, to się odwracaliśmy na pięcie i za 2 min już nie pamiętaliśmy tego. Ja tylko nie lubiłam jak coś tłukł albo wyrzucał obiad przez okno (nie dlatego, że mu nie smakował, tylko dlatego że nikt nie miał ochoty jeść). Więc taka j. może jeszcze parę lat i przejdziesz nad tym do porządku dziennego
.
Co do ruchów, to ja nie liczę. Moja lekarka kazała mi liczyć do 50 dziennie. Moja mała była chyba w szczytowej formie bo te 50 wyrabiała przed południem (a ja wstaję po 9), więc dałam sobie spokój.
Nam na szkole rodzenia też mówili, że jak jest pełnia to zawsze mają tłok na porodówce. Sprawdziłam i pełnia wypada 22.07 i potem 21.08. Ja mam termin na 20.08, to kto wie czy się na pełnię nie załapię
.
No i więcej nie pamiętam...
Aaaa taka j. biorę moje żelazo od tygodnia i jak na razie nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych. Na ulotce pod tytułem skutki uboczne jest napisane tylko "nie powoduje zaparć". Może spróbuj sobie zmienić na ten Biofer.