reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziasek, no właśnie, w sumie to nie tylko o schody mi chodzi, po prostu o ogół, to takie moje pierwsze rozstanie z nim by było, że on sobie gdzieś jedzie i martwię się, tamten chłopak jest postrzelony, daje się do bijatyki czasami, widzę jak się bawią, jak on chwyta mojego synka za kark, niby wszystko w zabawie ale mimo wszystko się boję.

My no właśnie mój lekarz jak mu powiedziałam o twardnięciu brzucha, że zdarzyło mi się mieć właśnie takie chyba przepowiadające to on powiedział, że ja mogę je zacząć mieć najwcześniej w 39 tygodniu!! Ja nie wiem czy on oszalał czy co bo wszędzie pisze, że BH można mieć już w 20 tygodniu nawet!

reklama
witam się witam i o samopoczucie dzisiaj pytam :)

U mnie zaś deszcz od samego rana. Do tego zimno na dworze tylko 12 stopni :(

Taka j. No ja chyba bym puściła synka. Bo wydaje mi się że lepsze zło znane niż nieznane.

Dopadł mnie grzybek:szok:...brałam przez 6 dni antybiotyk...ale 3 dni później wszystko wróciło...wszystko mnie piecze...zaraz oszaleje!!!
A na dodatek dzisiaj od rana leciała mi krew z nosa...:crazy:
Czy Wasze Maluchy również kopią was po szyjcie czy po czymś tam na dole??
Wydaje mi się, że kłucie to jej sprawka...

Hej ;)
U nas 15 stopni i deszcz.. jak tu nie zwariować przy takich zmianach temperatur..

Miciurka, szukałam w internecie tego pisma ale same stare znalazłam na pół roczny macierzyński..
Ja też nie lubię prasować.. ubranka wyprałam w zeszłym tygodniu i dalej w koszyku leżą ;p

My, głowa do góry !! chociaż ja już też mam strasznie zmienny humor.. Z tymi skurczami to też nie wiem jak to ma wyglądać.. mnie brzuch twardnieje przeważnie w nocy jak się już kładę.. chyba, że w ciągu dnia tego nie zauważam..

Madziasek, powodzenia u dentysty !! ja dopiero po ciąży pójdę bo teraz strasznie krwawią mi dziąsła..

Taka j., ja uważam, że warto wysłać synka :) niech się uczy takich samodzielnych wyjazdów chociażby później pod kątem zielonej szkoły itd :)
Rozumiem Cię, bo sama jestem trochę panikara i też pewnie będę tak samo myśleć jak mój synek podrośnie ale przecież będą tam też dorośli ludzie i to oni będą musieli wziąć za niego odpowiedzialność. No chyba, że im nie ufasz?

All me, współczuję infekcji.. nam na szkole rodzenia babka mówiła, że czym bardziej dbamy o higienę intymną tym łatwiej coś złapać.. dlatego nie warto przesadzać z różnymi preparatami bo później trzymamy się za sterylnie i szybciej o infekcje..
Co do kopniaków to ja już dostaję tylko w żebra ale wcześniej miałam takie kłucia.. ;) krew z nosa sporadycznie to też ponoć częsty objaw ciążowy także głowa do góry ;)

Ostatnia edycja:
Ojj a mnie ta pogoda pasuje...wole 15 stopni niż 30 :D..
A co do prasowania to też nie lubię...i basia89 mam to samo..wypralam i wsadzilam do komody hehe moze dzisiaj sie zbiore zeby wyprasowac....:-p

All me, ja też się dzisiaj muszę zmusić i poprasować chociaż część :) puki nie ma za gorąco ;) a i za pakowanie torby muszę się zabrać :)

Żabila tak, masz rację, nie chciałabym być taką Ludwiką z serialu Na Wspólnej ale to ciężkie :)

All-me przykro mi z powodu dolegliwości a kiedy idziesz teraz do lekarza, żeby mu o tym wspomnieć? Mnie też tak nie raz bardzo nisko coś zakłuje albo chyba mały mnie walnie czy coś, chyba na tym etapie to już normalne. Jeśli się tam wszystko obniża to już chyba powinno.

Basia wiesz co to jest tak, że odpowiedzialność itd. szlag trafia jak się coś dzieje, wiesz, ja nic do nich nie mam, spoko, ale to jest tak, że nawet jak kogoś będziesz uwielbiać i nie wiadomo jak za tym kimś będziesz to jeśli coś się stanie Twojej ukochanej osobie to wszystko nie ma znaczenia. Znaczenie ma tylko FAKT, że coś się stało i martwię się. Wiem, że muszę już teraz bardziej odciąć pępowinę, troszkę odcięłam kiedy szedł do przedszkola, teraz pójdzie do szkoły i pora ją bardziej poluźnić ale poważnie to okropnie trudne. Dla mnie przynajmniej.

U mnie gorąco ma być jutro, dzisiaj jeszcze luz, nawet deszcz sobie pada i jestem zadowolona z tego pamiętając jak gorąco było.

juz po wizycie, zabki zdrowe, tylko jeden do zrobienia ale to platne jest i skoro sie z nim nic takiego nie dzieje to odpuszczam ;-)
Basia ja dopiero po remoncie pokoju czyli za jakis tydzien sie zaczne pakowac, dla malego juz mam wszystko, dla siebie jeszcze chusteczki higieniczne, cukierki mietowe, podklady, wkladki i majtasy. Wczoraj kupilam tantum rosa, kurcze drogie ok 4 zl za saszetke, ale w domku bede moczyc pupke, bo w szpitalu nie bardzo bedzie jak! Zastanawiam sie jeszcze nad sola fizjologiczna, potrzebna bedzie czy nie?

All me grzybki ciezko wyleczyc, bo powracaja, szczegolnie jesli partner niczym nie smaruje a nadal seksi partnerke. Moze kup iladian direct plus, mi zawsze pomaga :-D

Ostatnia edycja:
Taka j., rozumiem bo ja też tak mam.. od małego się zawsze wszystkimi przejmowałam.. jak moja młodsza siostra wychodziła na imprezy to ja potrafiłam nie spać aż ona nie wróci ;P zresztą teraz mam podobnie, jak rodzice wyjeżdżali nad morze to od razu kazałam im dzwonić jak dojadą.. ja się strasznie boję takich dalekich podróży samochodem.. ale w domu mi zawsze tłumaczą, że jak coś się ma stać to i tak się stanie chodź byśmy nie wiem jak uważali.. zawsze się śmieją, że może mi doniczka na głowę spaść albo lampa więc nie warto się martwić tylko korzystać bo życie ma się tylko jedno..
Ja to już widzę, jak będę latać za synkiem haha .. ale kurczę, nie chcę być przewrażliwioną mamą bo potem i on nie będzie sobie w życiu radził.. a starego kawalera nie chcę mieć na utrzymaniu :-D

Madziasek, super, że ząbki zdrowe ;) a to macie dla maluszka osobny pokój? nasz ma niestety tylko swój kącik ale już kupiłam obrazki, półkę przemaluję.. na allegro znalazłam fajne naklejki i chyba kupię kilka i poprzyklejam na ścianę :)
a pokażę wam bo dużo fajnych wzorów :)
NAKLEJKI ścienne DLA DZIECI naklejka ścianę 830wz! (3281978157) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja soli fizjologicznej nie mam, a tantum rosa chciałam kupić, a na szkole rodzenia babka wczoraj powiedziała, że nie ma potrzeby, wystarczy płyn do higieny intymnej także nie wiem czy kupować..
Ja muszę jeszcze kupić klapki pod prysznic, pastę, szczoteczkę, napoje i jedzonko to później.. aa no i zastanawiam się nad stanikami do karmienia.. czy już czy kupić potem bo kto to wiem, czy będę miała pokarm..

reklama
Basia ja też się zawsze przejmowałam zwierzątkami, które miała i rodzicami ale wierz mi to nic w porównaniu do tego jak się przejmuję dzieckiem.

Do góry