reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczyny ;)

Kupciusia, ja niestety nie pomogę bo żelaza nie jem.. tzn w moich witaminach jest go tam jakaś część ale nie wiem ile i jaki rodzaj ;)
Uśmiałam się tą opowieścią z kotem.. ja bym chyba zawału dostała jakby mi tak na brzuch skoczył hahaha :p

Taka j., co racja to racja, ja dzisiaj też w końcu się wyspałam bez pocenia, mokrych włosów i leżenia na samych prześcieradle.. ale taki deszcz to znowu jakoś gorszy humor mam.. chciałabym 22 stopnie i słoneczko :)

Też zastawiam się co tam u Quincy..

Doriq, ja dzisiaj też mam ostatnią lekcję w szkole rodzenia :) ale na jednej nie byłam także będę chciała odrobić bo jak na złość była to lekcja o porodzie :p

Madziasek, wszystkiego najlepszego !! dużo zdrówka, miłości, zdrowego bobaska i szybkiego porodu :) witam wśród urodzonych w czerwcu ;D

reklama
Witajcie dziewczyny :)

MadziaSek wszystkiego najlepszego. Szybkiego i łatwego porodu :-)

No właśnie co z Quincy???

Ale wam zazdroszczę tych szkół rodzenia. Ja nie bede raczej robić bo się nie wyrobię. Na początku lipca się zaczyna kolejna tura a trwa ponad miesiąc :szok: a na poprzednią się nie załapaliśmy bo do jakiejś poradni wcześniej trzeba było iść a mój nie umiał wtedy wyjść szybciej z pracy bo kontrole mieli :( A mają takie kryteria że w pierwszej kolejności zapisywani na szkołę są ci co zaliczyli tą poradnie i myśmy się nie załapali. Czyli będę całkowicie zielona:baffled:

MadziaSek wszystkiego naj!

A co do wizyty, to moja gin nie robi USG (chyba, że coś jest nie tak i się przyjdzie nagle z bólem czy coś) bo ma dość słaby sprzęt. W razie czego kieruje do siebie do szpitala. Ona w mojej wiosce przyjmuje tylko raz w tygodniu i wynajmuje gabinet tylko. Na USG chodzę osobno do innego (mało przyjemny i gburowaty, ale bardzo dobry specjalista od USG). No i byłam na ostatnim USG w czwartek właśnie, więc jestem na świeżo z nowinami z wnętrza :).

Taka j. o 5 to się normalnie człowiek na sikanie przebudza, a nie wstaje ;). Ja dzisiaj musiałam o 8:45 wstać i się nie dospałam ;)

Madziasek wszystkiego najlepszego!!!

Basia haha babie to się nigdy nie dogodzi nie? :D Takie mamy dziwne lato a podobno tak ma wyglądać całe czyli albo taki upał, że oddychać nie ma czym albo właśnie deszcze :/

Ja w poprzedniej ciąży zaczęłam chodzić ale nie skończyłam bo potem musiałam leżeć, jakoś urodziłam więc myślę, że bez tego też się da. Na pewno muszę zwrócić uwagę na oddech bo już jak teraz mi się czasami brzuch stawiał i sobie tak oddychałam (wdech nosem, wydech ustami) to mi lepiej było. A ćwiczycie mięśnie Kegla? Ja zapomniałam o tym.

Kapciusia oj chciałabym sobie tak pospać, no niestety nie umiem spać, potem śpiaca jestem a i tak spać nie umiem, takie dziwne ale cóż :)

Witam!!

madziasek - wszystkiego najlepszego!!!!:-)

takaj - oj podziwiam, ja bym nie dała rady jakbym o 5.00 wstawała, a późno chodzisz spać? plus jest taki, że jak maluszek będzie tak wstawać, to będzie Ci łatwiej, ja zapomniałam jak to jest chodzić nie wyspaną i się tego boję

Dziewczyny do żadnej z was Quincy się nie odzywała? Dziwne, że nic nie pisze, mam nadzieję, że wszystko jest z nią i Gabrysią w porządku!!

Ja korzystam z tego, że Kamil śpi, wypiłam kawę - rozpuszczalną piję tak raz dziennie - bo strasznie senny dzień dzisiaj :no:.
Ostatnio strasznie mi się brzuch spinał, aż mnie bolał, jutro mam wizytę i jestem ciekawa co tam słychać u maleństwa i jak się moja szyjka ma :-D

Dostałam wczoraj taki link od kumpeli, podsumowałyśmy to tak, że "wszystkie flaki idą nam do góry"

Museum of Science and Industry | Make Room for Baby

Taka j., masz rację haha kobiecie ciężko dogodzić ;p nawet mnie nie strasz, że tak ma wyglądać nasze lato ;(

Co do szkoły rodzenia to ja chodzę, ale nie powiem, że przez to czuję się jakoś pewniej.. fakt, dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć, ale jeżeli chodzi o poród czy pielęgnację dziecka to wiem, że i tak będę się strasznie bała i uczyła wszystkiego od początku.. taki jednorazowy pokaz na lalce to niestety dla mnie nie wystarcza.. jednak praktyka jest najważniejsza ;)

Dziewczyny macie może gotowy wzór pisma odnośnie rocznego macierzyńskiego ? Bo powiem szczerze, nie wiem jak się za to zabrać, a chciałabym w połowie lipca to jednak już do pracy zawieść..

reklama
Basia ja się jeszcze nie zaczęłam zastanawiać nad tym pismem :) Też muszę się tym zająć w końcu bo przecież termin coraz bliżej.

Do góry