reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kurde myszka do laptopa mi się zepsuła po 6 miesiącach, taka bezprzewodowa, z microsoftu i myślałam, że to dobre będzie a okazało się, że mąż mi jakiś szajs kupił na urodziny :baffled:

reklama
Basia tak Mikus to Mikolaj ;-) robilam test 6 grudnia, byl pozytywny wiec jako prezent dla mnie i meza wybralismy wlasnie takie imie!
co do prasowanie to dwa dni pralam i prasowalam i mam juz to za soba :p

kurcze wczesniej Quincy chyba ze szpitala pisala a teraz nic i nic.....

Myślę, że dałaby znać gdyby urodziła wcześniej choć mam nadzieję, że jeszcze chwilkę w ciąży pochodzi.

Hej
Dziś miałam wizytę. Szyjka i rozwarcie nadal 1cm.
Ciśnienie miałam niskie pierwszy raz.
Od ostatniej wizyty schudlam pół kg.
Zapis ktg dobry.
A Dzidzia waży tylko 1800g.

Maciejka to chyba dobrze, że szyjka się nie skróciła! Dzidzia dobrze waży, zbyt mało chyba nie, lekarz by coś powiedział gdyby było inaczej. Na kiedy masz następną wizytę?

Madziasek, to super, fajny prezent na Mikołaja :) ja pierwszy test robiłam w moje imieniny 4 grudnia :)

Maciejka, dobrze, że z szyjką bez zmian, a córeczka wcale mało nie waży.. mój synek jak byłam na wizycie w 32 tygodniu i 1 dniu miał równo 2kg, więc twój maluch nie ma o wiele mniej :)

Dziewczyny bierzecie jeszcze witaminy? ja cały czas jem Femibion Classic (czasami zdarza mi się zapomnieć ) i mam opakowanie, które starczy mi do 16lipca.. i tak się zastanawiam czy kupować kolejne, czy już nie brać ??

Mnie sie bardziej podoba Maciek :)
Nie uzywam plynow do hig intymnej, zachowuje sie tak sano jak przed ciaza...a nigdy wczesniej nie mialam tam infekcji!!

Witajcie.
Nadal tkwie w szpitalu i robi się coraz śmieszniej..
Trafiłam tu w nocy z niedzieli na poniedziałek, z dusznosciami.
Dali hydroksyzyne, kazali iść spać.
W poniedzialek rano zalecili usg i myślałam że we wtorek wyjde.
Niestety w nocy złapał mnie lekki ból jak na okres, dali mi magnez w kroplowce i znowu kazali iść spać.
We wtorek rano obchod. Ordynator obmacal brzuch, stwierdzil że twardy ( nie wiem w którym miejscu ;/ normalny byl..) i dostałam fenoterol w kroplowce.
I tak sobie z nim leze do dziś.
Zrobili mi jeszcze rano usg przeplywow.
I tu jak miejsce hit dnia : 'a po co pani ta kroplowka? Ta ciąża jest przecież donoszona, dziecko chce się rodzic'
I bądź tu czlowieku mądry...
Czekam na wieczorny ( o ile bedzie ) obchod, a jak nie to na poranny... Może się czegoś dowiem...

Trzymajcie się laski ;)

reklama
Czesc wszystkim, ja po wczorajszym lataniu jeszcze zmeczona jestem, walnelam sobie mala drzemke. Jeszcze 2 dni do pracy i mam wakacje!
Wczorajna wizycie u poloznej ustalalysmy plan porodu, chyba godzine u niej siedzialam, wedlug niej wszystko dobrze, ale ja musze sprawdzic w Polsce, bo tym tu jednak nie ufam.
Na szkole rodzenia smiesznie, bo to byl wieczor z partnerami i te
pufania jakos smiesznie wychodzily, wyjdzie potem w praniu:-) Moj TZ stwierdzil, ze musze mu wszystko jeszcze raz wytlumaczyc, przejal sie znaczy.

Quincy jak dobrze, ze jestes i dobrze, ze w 2paku.
Madziasek spoznione zyczenia urodzinowe. U mnie w szkole rodzenia bylo malo cwiczen, mamy sobie w domu cwiczyc, hehe to raczej niewykonalne:-) a co do planu porodu to ja z polozna omawialam. wygladalo to tak,ze ona mowila co i jak zazwyczaj jest, a ja dopowiadalam swoje zyczenia.
Basiujak nie bylas na 1 zajeciach i masz szanse odrobic, to super, wiadomo, ze szkola rodzenia nie przygotuje zupelnie, ale chociaz jakies pojecie sie ma.

Do góry