reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Ja rowniez sn :-D
Miciurka co do apteki to jeszcze Linus polski dobry krem na pupke, tantum rosa na podmywanie siebie bo szybciej rana sie goi, pampersy mam jedyneczki newborn dwa opakowania, a ubranka rozm 56 i 60 spakuje, ale same body na dlugi rekaw, czapeczke i skarpetki na raczki :-D no i pieluszki flanelowe i tetrowa, cos do przykrycia na wyjscie ;-)a cos do mycia malucha juz masz?

reklama
Aha bo właśnie myślę co z pl rzeczy z apteki bo siostra mi przywiezie,

Bepanthen kupie tu,to nie problem,ale ten tantum rosa to dobry pomysł juz mam na liscie :)
Dzieki

Madziasek- ja malucha bede przemywac sama wodą bynajmniej na początku, bez chemii bo u mnie tylko johnson jest a on ponoć uczula,

Ja chyba z pampersami zrobie tak ze kupie paczkę nr 1, a potem zobaczę,co do ciuszkow czyli wnioskuje ze podobnie większość bierze..., spiochy, body, czapeczka rękawisie,

Basia jak ostatnio rodziłam to nie musiałam mieć ubranek dla dziecko, do wypisu wiadomo musiałam ale cały pobyt dziecka w szpitalu zapewniali nam ubranka.

witajcie!

Mąż wczoraj wrócił, był w Wambierzycach na pielgrzymce wymodlić się o zdrowie dla dziecka i szczęśliwe urodzenie. Ogólnie by było wszystko ok bez komplikacji. I opowiada mi że śnił mu się nasz syn, że miał się nim opiekować, zajmować i takie tam. A jak rano się obudził to stwierdził że jakoś mu tego brakuje i taki smutny się zrobił że jeszcze tego syna po tej stronie brzucha nie ma:happy2:

Ja ubranek nie potrzebuję do szpitala dla dziecka. Jedynie na wyjście. A rozmiar to tez zależy jaki duży się urodzi. A naszykowane będę miała 56 62. A pampersy to sama właśnie nie wiem jakie kupować. Chyba kupimy dopiero jak już mniej więcej będzie się zbliżał termin porodu i będzie można z większym prawdopodobieństwem oszacować wagę dziecka czy kupować 1 czy od razu 2 i ile paczek. Co do aptecznych zakupów to się nie wypowiem bo sama nie wiem co by mi się przydało.

Żabila ale Ci zazdroszczę tego męża, mój przez całą ciąże może z 10 razy zapytał się mnie jak się czuję choć miałam problemy, na początku krwawienia, potem skurcze ale jakoś nigdy się nie przejął. Teraz mnie nie zauważa, traktuje jak zero o dziecku to już zupełnie nie myśli. Aż płakać mi się chce jak widzę jacy są inni faceci :(

No mój to po raz pierwszy dał znać w taki sposób że cieszy się z dziecka. Czasem się do brzucha przytulił ale wiecznie miałam wątpliwości czy on się choć trochę cieszy. To choć teraz wiem że tak jest.
A Tobie taka j. bardzo współczuje. Jednak nieocenione jest jakiekolwiek psychiczne wsparcie ze strony partnera szczególnie w ciąży.

Żabila masz rację, nawet sam fakt, że nie raz zaczynam bać się porodu, to przecież jedna wielka niewiadoma i troche boję się jak to będzie ale nawet mu o tym nie mówię bo wiem jaka byłaby reakcja "a weź przestań przesadzać, już rodziłaś i jakoś nic się nie stało" albo by coś odburknął i poszedł, żeby nie kontynuować tematu. Ciężko mi troche samej z tym wszystkim.

reklama
Hello :-)
Juz coraz blizej....ciesze sie strasznie.
Ja tez jeszcze nie mam nic dla siebie i dzidziusia jezeli chodzi o kosmetyki

Do góry