reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

u mnie coś zaczyna grzmieć! A ja kurcze sama w domu przez weekend. Nie lubię być sama podczas burzy :no:

przez ostatni tydzień wyprałam sobie większość ubranek dla dzieciaczka i wczoraj mama mi je wzięła i poprasowała więc coś do przodu już jest :-)

A ja jeszcze w sumie nie mam nic do szpitala dla siebie oprócz torby. Ale pomału się przymierzam do pokupowania i spakowania sobie torby.

Basia ale mi smaka na naleśniki zrobiłaś! A dla samej siebie nie chce mi się robić a nie ma nikogo kto by mi zrobił :wściekła/y:
Pewnie skończy się na zjedzeniu truskawek z cukrem i śmietaną. Coś mi się widzi że ot tych truskawek wcinanych codziennie dziecko będzie wielkie :shocked2:

Ostatnia edycja:
reklama
Modlicha bierz co by było wygodne ale sa takie materiałowe szlafroki i one mało miejsca zajmuja, bo w sierpniu to mrozów raczej w szpitalu nie będzie

Wiecie co ja sie po prostu nudze w domu, posprzatam coś porobie a potem.mnie dół ogarnia bo od 9-21 sama ile można

Maciejkaa- no teraz sie co prawda nudze sama w domu, ale też juz myślę co robić jak w lutym mi się macierzyński skończy- juz się zamartwiam za wczas,do pracy nie chce wracać z dzieckiem nie będzie komu zostać

Basia ale ci dobrze że dla Ciebie mąż robi!!ja to miałam faze wczoraj i robiłam nalesniki truskawy z lodami waniliowymi wrabalam wszystko

Zabila-Ja też jeszcze nie spakowana do szpitala ale chciałabym się z tym ogarnąć szybko, ciuszki jeszcze też nie poprane masakra

Ja się wkurzylam dziś znów nie mogę chodzić :/, martwie się tym a polozna to zlala jak byłam u niej w czwartek bo stwierdzila ze to moje 1 dziecko i się nie znam .. a to ze jest "ciężej" to normalne, zaleciła fizjoterapie... Tylko ze ja czuje ze to nie to.. Wiadomo ze dziecko rosnie ale to mnie boli inaczej...- Boli mnie po 1 stronie, mam taki ostry ciagly ból jakby ucisk, nie uzywam jednej nogi bo tak boli, wiec kuu*** watpie ze to normalne i w każdej ciazy jest no dziecko rośnie wrr...

Modlicha ja się też zastanawiam nad szlafrokiem tym bardziej, że to sierpień, lato ma być upalne więc chyba nie będzie jakoś bardzo potrzebny. Nawet mi nie przypominaj o zaparciach po porodzie, do dzisiaj pamiętam jak szłam pierwszy raz, w szpitalu, tatę zostawiłam z synkiem i byłam w ubikacji 45 minut!! W sumie to bardzo bałam się, że coś mi tam puści jakiś szew czy coś, tata już się zastanawiał gdzie ja się podziewam, no na balety nie poszłam :D

Basia ale masz fajnie z tymi naleśnikami, no i z tym mężem ;)

Zabila nawet nie mówi, że dziecko tak rośnie od truskawek bo ja w takim razie pobiję rekord Polski bo jem jak głupia, ciągle, codziennie, każde ilości.

Miciurka nie wiem co Ci poradzić, wkurza mnie tamta opieka medyczna, a w sumie jej brak, jeszcze olać jak dorosły idzie z czymś, choć też się nie powinno ale Ty jesteś w ciąży! Brak mi słów. Dobrze, że już coraz dalej jesteśmy w terminie, trzymaj się dzielnie.

taka j. nie wiem czy od truskawek konkretnie ale słyszałam/czytałam że od owoców podobno dzieci bardzo rosną. Bo to jednak cukry są. Ale pewności nie mam. Sama jem duuuzo owoców teraz. truskawki, czereśnie... No bo kiedy mam jeść? Jak urodze to nie bardzo żeby nie uczuliły dziecka

Hej dziewczyny! U mnie nalot teściów trwa. Dziś już emigruja. Dziś mamy z mężem pierwszą rocznicę ślubu! Zapewne nic nie dostanę od niego z tej okazji, ale i ja dla niego nic nie mam. Bo i nie wiedzialam co kupić. Od teściów dostaliśmy grill elektryczny i wczoraj na balkonie zrobilismy sobie ucztę. Nażarłam się jak dzika świnia!!!
Ciasto teściom smakowało. Cała blacha w jeden dzień zniknęła.

Co do tych owoców to mi położona też powiedziała, żeby nie jeść tyle, bo się tyje od nich. Ale ja jestem owocowa, wiec i tak wpierniczam truskawki, czereśnie i arbuza!
A z toaleta też mam problemy... :-:)-:)-(

Dziś leje u nas i jest burza! Ale to przyjemna odmiana po tych upałach :-)
Milego dnia!

Cześć dziewczyny ;)
Ja dopiero po śniadanku ;) dziś dłużej poleniuchowaliśmy :)

Co do owoców to tez nie wiedziałam, że mogą tak działać na naszą wagę i dziecka.. chociaż ja przyznaje, zimą zajadałam się strasznie mandarynkami, a później mało owoców jadłam.. teraz znowu dużo wsuwam bo są wreszcie truskawki ;) jeszcze tylko czekam na jagody i maliny !! mniam !

Miciurka, współczuje bólu i tego, że nikt się tym zainteresować nie chce.. Moja mama opowiadała, że jak była w ciąży ze mną i siostrą to miała ucisk na prawą nogę i cały czas utykała ale też nic nie dostała bo lekarz twierdził, że to dziecko uciska na nerw i tak to musi być ..

Saguaro, wszystkiego najlepszego !!! :) my w piątek robiliśmy na balkonie grilla bo też mamy elektrycznego ;D fajna sprawa z tym ;)

Miłego dnia :)

Czesc

u mnie juz po burzy, przeszla rano i spac nie dala haha
Szlafroku nie bede brala, bo w szpitalach jest goraco, czasami nawet okna otworzyc nie mozna heh
Spakowana tez nie jestem jeszcze, pozostalo mi 6 tyg do terminu ;-)
co do owocow, to przeciez przed ciaza tez jadalysmy ile chcialysmy wiec nie przesadzajmy ze dzieciaczki od tego az tak duzo tyja, ja jem bo potem dopiero za rok truskawki, czeresnie, arbuzy swieze sie pojawia :-D oczywiscie bede mrozic ale to nie to samo!

Saguaro najlepszego :-D ja tez niedawno pierwsza rocznice obchodzilam!
i tez czekam na maliny bo jagodki juz sie pojawily ;-)

Miciurka z bolem nogi nie jestes sama, mnie boli prawa kazdej nocy, spie z poduszkami po ta wlasnie noga, troche mniej wtedy boli :-D

Saguaro wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu, mam nadzieję, że mąż jednak zrobi Ci niespodziankę. Mój o naszych rocznicach nie pamięta wcale, najlepsze jest, że mamy rocznicę ślubu w dniu moich urodzin więc teoretycznie powinien pamiętam, mniemam, że po prostu nic go fakt, że mamy rocznicę nie obchodzi dlatego ja postanowiłam, że zupełnie nie będę czekać na to a w ogóle to mam plana, żeby w ten dzień wybrać się gdzieś sama, do kosmetyczki albo do kina, bez niego. A jak zapyta o to dlaczego tak zrobiłam to mu powiem, że jak ma w d.... tą okazję to ja sobie sama będę wychodzić bez niego :)

U nas znowu jest bardzo ciepło, niby nie jakoś gigantycznie ale tak duszno jakoś, nie wiem jak my dziewczyny przetrwamy to lato!

reklama
Taka j., Modlicha ja tez tardyferon biore i mi sie wydaje, zevto po nim mnie czysci, ale biore tez garsc innych lekow wiec to moze byc po czyms innym.

Miciurka ja we wtorek mam ostatnie zajecia ze szkoly rodzenia, tym razem z partnerami:-) Jesli chodzi o twoje dolegliwosci, to moze byc tak, ze dzidzia uciska na nerw kulszowy i niestety jest to uciazliwe, ale to nic groznego. Dobrze, ze to zglosilas bo to moze byc cos innego, ale jak juz wczesniej pisalam wiekszosc poloznych to kretynki ( nie wypowiadam sie o polskich, bo nie znam), a ich wiedza z anatomii konczy sie na tym, ze czlowiek ma 2 rece, 2 nogi i glowe. 120€ za lekarza to rzeczywiscie masakra!

Saguaro wszystkiego naj:-)

taka j. czasem trzeba byc zolza, ale ta zolzowatosc musi ciebie uszczesliwiac, zeby nie robic na zlosc swojemu lubemu i samemu cierpiec z tego powodu, bo to nie o to chodzi

Do góry