na przeziębienie mi osobiście w ciązy pomaga herbata z malinami cytryną i miodem robiona przez małża mojego normalnie jak sama robie to ani w cześci nie pomoże tak jak jego poza tym to standard: min 1 dzien w lóżku się wygrzać i wypocić i z reguły pomaga.
reklama
Tez tak lecze przeziebionka wszystkie Z tym ze ja dodaje do herbaty dodatkowo miód
Ale teraz tfu tfu od dluzszego czasu nie musialam sie leczyc, bo nie chorowalam. Jedyne co, to na poczatku maja zaliczylam 4 dni na OCP na zastrzykach z zelaza.
Dziewczyny, was tez dopadla taka konkretna anemia ?
Bo mnie szprycuja juz zelazem w kazdej postaci i marne efekty tego widac w morfologii..
Ale teraz tfu tfu od dluzszego czasu nie musialam sie leczyc, bo nie chorowalam. Jedyne co, to na poczatku maja zaliczylam 4 dni na OCP na zastrzykach z zelaza.
Dziewczyny, was tez dopadla taka konkretna anemia ?
Bo mnie szprycuja juz zelazem w kazdej postaci i marne efekty tego widac w morfologii..
marzycielka81
Fanka BB :)
Quincy a może zamiast Tardyferonu spróbuj Chella-Ferr, Tardyferon jest słabo przyswajalny.
Witam!!!
Maciejka - kciuki za wizytę!!!!
Ja też mam takie kłucia dziewczyny i PODOBNO jeśli dodatkowo nic nie występuje z nimi(krwawienie,bóle podbrzusza,gorączka),to powinno być wszystko ok.Mogą się mięśnie do porodu szykować,co niektóre z nas mogą bardziej odczuwać.Ale to jest teoria.W poniedziałek mam wizytę,to gin mnie ''oświeci'',czy to jednak szyjka mi się dalej nie skraca...
Zaczynam opadać z sił przez to leżenie,czuję się już naprawdę jak staruszka...
A od piątku brat będzie mi pokoik dla dziecka szykował(malowanie,meblowanie) i może od razu kuchnię też maźnie.Nie wiem,jak ja to wszystko przeżyję...
Maciejka - kciuki za wizytę!!!!
Ja też mam takie kłucia dziewczyny i PODOBNO jeśli dodatkowo nic nie występuje z nimi(krwawienie,bóle podbrzusza,gorączka),to powinno być wszystko ok.Mogą się mięśnie do porodu szykować,co niektóre z nas mogą bardziej odczuwać.Ale to jest teoria.W poniedziałek mam wizytę,to gin mnie ''oświeci'',czy to jednak szyjka mi się dalej nie skraca...
Zaczynam opadać z sił przez to leżenie,czuję się już naprawdę jak staruszka...
A od piątku brat będzie mi pokoik dla dziecka szykował(malowanie,meblowanie) i może od razu kuchnię też maźnie.Nie wiem,jak ja to wszystko przeżyję...
doriq
Czesc wszystkim
Ja wczoraj po zajeciach w szkole rodzenia zajelam sie poszukiwaniem olejku do masazu zapobiegajacego peknieciu. Podobno pomaga. U nas nie nacinaja zazwyczaj i pani mowila, ze jak sie dobrze slucha poloznej to moze sie obejsc bez szwanku. Zobaczymy, a oliwke zamowilam.
Moja wyprawka tez jeszcze nie gotowa. W weekend chce jechac meble kupic do pokoiku, a poza tym mam troche ciuszkow. Jakies probki kosmetykow, maskotki, smoczki i butelke, ktore dostalam z darmowych probek. Zastanawiam sie nad wozkiem. Moze uzywany kupie, bo jak wywale mnostwo pieniedzy na cos, z czego bede niezadowolona, to szkoda. Co myslicie?
Ewelina na przeziebienie byl tutaj taki przepis pysznej mikstury, chyba Agata podawala
Maciejka kciuki 3mam
Ja wczoraj po zajeciach w szkole rodzenia zajelam sie poszukiwaniem olejku do masazu zapobiegajacego peknieciu. Podobno pomaga. U nas nie nacinaja zazwyczaj i pani mowila, ze jak sie dobrze slucha poloznej to moze sie obejsc bez szwanku. Zobaczymy, a oliwke zamowilam.
Moja wyprawka tez jeszcze nie gotowa. W weekend chce jechac meble kupic do pokoiku, a poza tym mam troche ciuszkow. Jakies probki kosmetykow, maskotki, smoczki i butelke, ktore dostalam z darmowych probek. Zastanawiam sie nad wozkiem. Moze uzywany kupie, bo jak wywale mnostwo pieniedzy na cos, z czego bede niezadowolona, to szkoda. Co myslicie?
Ewelina na przeziebienie byl tutaj taki przepis pysznej mikstury, chyba Agata podawala
Maciejka kciuki 3mam
hej hej
Ewelinka zdrówka
może mleko z miodem i czosnkiem, płukanka z soli, syrop z cebuli?
co do kłucia to ja też czasami takie miewam, znajoma mówi ze to mogą być rozciągające się "kości cipkowe"
a skoro na ostatniej wizycie było ok i gin nic nie mówił to jestem spokojna :-)
Doriq ja też mam używany wózek i jestem zadowolona!
Ewelinka zdrówka
może mleko z miodem i czosnkiem, płukanka z soli, syrop z cebuli?
co do kłucia to ja też czasami takie miewam, znajoma mówi ze to mogą być rozciągające się "kości cipkowe"
a skoro na ostatniej wizycie było ok i gin nic nie mówił to jestem spokojna :-)
Doriq ja też mam używany wózek i jestem zadowolona!
Ostatnia edycja:
Maciejkaa
Hej :-(
Jestem po wizycie.
Ciśnienie 120/60
Waga +9.5kg
Ktg bez skurczy
Szyjka urosła 3mm nadal jest krótka i miękka ale nie maleje więc jest sukces
Rozwarcie bez zmian.
Dzidzia rozwija sie dobrze tylko te nerki wciąż ma powiększone
Jest młodsza o tydzień.Waży tylko 1kg...
Potwierdziło sie ze jest DZIEWCZYNKA :-)
Kolejna wizyta za 2tyg.
Jestem po wizycie.
Ciśnienie 120/60
Waga +9.5kg
Ktg bez skurczy
Szyjka urosła 3mm nadal jest krótka i miękka ale nie maleje więc jest sukces
Rozwarcie bez zmian.
Dzidzia rozwija sie dobrze tylko te nerki wciąż ma powiększone
Jest młodsza o tydzień.Waży tylko 1kg...
Potwierdziło sie ze jest DZIEWCZYNKA :-)
Kolejna wizyta za 2tyg.
reklama
doriq
Jagoda specyfik nazywa sie perineum olie i jest dostepny u mnie w Holandii, nie wiem jak w Polsce. Generalnie sklad oparty na olejkach eterycznych. Ale czy to pomoze to watpie. Sprobowac nie zaszkodzi.
Co do wozka to chyba rzeczywiscie przekonam TZ i kupimy uzywany.
Maciejka gratuluje coreczki. Swietne wiesci z ta szyjka, chyba trzymanie kciukow pomaga, wiec trzymam dalej:-)
Co do wozka to chyba rzeczywiscie przekonam TZ i kupimy uzywany.
Maciejka gratuluje coreczki. Swietne wiesci z ta szyjka, chyba trzymanie kciukow pomaga, wiec trzymam dalej:-)