reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

na przeziębienie mi osobiście w ciązy pomaga herbata z malinami cytryną i miodem robiona przez małża mojego :) normalnie jak sama robie to ani w cześci nie pomoże tak jak jego :) poza tym to standard: min 1 dzien w lóżku się wygrzać i wypocić i z reguły pomaga.

reklama
Tez tak lecze przeziebionka wszystkie ;) Z tym ze ja dodaje do herbaty dodatkowo miód ;)
Ale teraz tfu tfu od dluzszego czasu nie musialam sie leczyc, bo nie chorowalam. Jedyne co, to na poczatku maja zaliczylam 4 dni na OCP na zastrzykach z zelaza.
Dziewczyny, was tez dopadla taka konkretna anemia ?
Bo mnie szprycuja juz zelazem w kazdej postaci i marne efekty tego widac w morfologii..

Witam!!!
Maciejka - kciuki za wizytę!!!!

Ja też mam takie kłucia dziewczyny i PODOBNO jeśli dodatkowo nic nie występuje z nimi(krwawienie,bóle podbrzusza,gorączka),to powinno być wszystko ok.Mogą się mięśnie do porodu szykować,co niektóre z nas mogą bardziej odczuwać.Ale to jest teoria.W poniedziałek mam wizytę,to gin mnie ''oświeci'',czy to jednak szyjka mi się dalej nie skraca...
Zaczynam opadać z sił przez to leżenie,czuję się już naprawdę jak staruszka...
A od piątku brat będzie mi pokoik dla dziecka szykował(malowanie,meblowanie) i może od razu kuchnię też maźnie.Nie wiem,jak ja to wszystko przeżyję...

Czesc wszystkim

Ja wczoraj po zajeciach w szkole rodzenia zajelam sie poszukiwaniem olejku do masazu zapobiegajacego peknieciu. Podobno pomaga. U nas nie nacinaja zazwyczaj i pani mowila, ze jak sie dobrze slucha poloznej to moze sie obejsc bez szwanku. Zobaczymy, a oliwke zamowilam.
Moja wyprawka tez jeszcze nie gotowa. W weekend chce jechac meble kupic do pokoiku, a poza tym mam troche ciuszkow. Jakies probki kosmetykow, maskotki, smoczki i butelke, ktore dostalam z darmowych probek. Zastanawiam sie nad wozkiem. Moze uzywany kupie, bo jak wywale mnostwo pieniedzy na cos, z czego bede niezadowolona, to szkoda. Co myslicie?

Ewelina na przeziebienie byl tutaj taki przepis pysznej mikstury, chyba Agata podawala

Maciejka kciuki 3mam

hej hej

Ewelinka zdrówka :)
może mleko z miodem i czosnkiem, płukanka z soli, syrop z cebuli?

co do kłucia to ja też czasami takie miewam, znajoma mówi ze to mogą być rozciągające się "kości cipkowe"
a skoro na ostatniej wizycie było ok i gin nic nie mówił to jestem spokojna :-)

Doriq ja też mam używany wózek i jestem zadowolona!

Ostatnia edycja:
Hej :-(

Jestem po wizycie.
Ciśnienie 120/60
Waga +9.5kg
Ktg bez skurczy
Szyjka urosła 3mm :-D nadal jest krótka i miękka ale nie maleje więc jest sukces ;)
Rozwarcie bez zmian.
Dzidzia rozwija sie dobrze tylko te nerki wciąż ma powiększone :(
Jest młodsza o tydzień.Waży tylko 1kg...
Potwierdziło sie ze jest DZIEWCZYNKA :-)
Kolejna wizyta za 2tyg.

Maciejka super wieści! Dzidzia rośnie, to najważniejsze, no i cudnie, że z szyjką w porządku!

reklama
Jagoda specyfik nazywa sie perineum olie i jest dostepny u mnie w Holandii, nie wiem jak w Polsce. Generalnie sklad oparty na olejkach eterycznych. Ale czy to pomoze to watpie. Sprobowac nie zaszkodzi.
Co do wozka to chyba rzeczywiscie przekonam TZ i kupimy uzywany.
Maciejka gratuluje coreczki. Swietne wiesci z ta szyjka, chyba trzymanie kciukow pomaga, wiec trzymam dalej:-)

Do góry