reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej dziewczynki ;)

Zazdroszczę pogody.. U mnie jakoś tak szaro, ponuro i parno. I moje samopoczucie pewnie częściowo przez to kiepskie.
Łapią mnie dziwne bole, moze ktoras z Was juz to przechodzila... Bol jak na okres, ni to skurcz, ni to ucisk, aczkolwiek nieprzyjemny. Któraś wie, czy to coś groźnego ? Wizytę mam dopiero 6.06 i nie ukrywam wolalabym unknac IP bo u nas od razu zostawiaja na oddziale..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej,

Maciejka, dobrze słyszeć, że u Ciebie lepiej! Gratuluję wizyty!
Ja wózek kupiłam używany, ale oprócz kilku rys wygląda jak nowy. Właściwie nie miałam nigdy złych doświadczeń z używanymi rzeczami, za wyjątkiem dwóch zakupów nie związanego z dzieckiem.

To i ja sie witam ;-)

wczoraj robilismy grila, standardowo kaszanki sie najadlam :-)
przygotowalam ciacho, ktore w zamrazalniku sobie narazie siedzi, z czarna porzeczka bedzie no i kruszkona mniam
a teraz do znajomych na kawke i spacerek :p

Quincy nie wiem co to bol miesiaczkowy bo nigdy go nie mialam, ale moze to skorcze przepowiadajace tylko inne niz u nas? Ktoras napewno odpisze bo wiem ze takie bole mialy ;-)

milego dnia

U mnie pogoda do kitu.
Zaraz jedziemy do rodzicow na obiad.
Chwilowo leze,jest mi okropnie duszno i ledwo oddycham...czuje sie jak by bylo z 35 stopni.

All me zazdroszczę obiadu u rodziców, heh mam za daleko do mamy, a teściu nie gotuje i nigdy go nie ma w domu! hmmmmm a duszności, cóż taki urok ciąży i może być jeszcze gorzej z oddychaniem....

jagoda zazdroszczę słońca ! U mnie deszcz :cool:
quincy a robi Ci sie twardy ?
allme to może lepiej leż dziś.
madziaSek nigdy nie małaś boli miesiączkowych?

Hej,

Maciejka, dobrze słyszeć, że u Ciebie lepiej! Gratuluję wizyty!
Ja wózek kupiłam używany, ale oprócz kilku rys wygląda jak nowy. Właściwie nie miałam nigdy złych doświadczeń z używanymi rzeczami, za wyjątkiem dwóch zakupów nie związanego z dzieckiem.

dzięki :*

absolutnie nie mówię ze używane jest fe ale w moim przypadku nie zdało egzaminu :happy:

Hej dziewczyny!
Widziałam, że rozmawiałyście o wyprawce. Ja też już mam niemal wszystko. Ubranka, kocyki, pościel i pieluszki (tetrowe i flanelowe) wyprane i wyprasowane. Łóżeczko, przewijak, kosmetyki, zapas pampersów, akcesoria typu butelki, szczotki, nożyczki, smoczki, wszystko czeka. Ja mam czas na cokolwiek tylko w weekendy (w tygodniu pracuję nadal), więc wolałam sobie stopniowo wszystko prać i nie żałuję, bo trafiłam na dobrą pogodę - teraz w weekendy u mnie pada i nic by z prania nie wyszło. Czekamy jeszcze na wózek, ale jest już zamówiony:
wozek.jpg

Szczerze mówiąc to torbę do szpitala też już spakowałam. Moja sąsiadka urodziła w 32 tygodniu, tego samego dnia byłam u niej na herbacie, rozmawiałyśmy o tym, że ona dopiero planuje kiedy prać i co jeszcze jej brakuje i nic nie zapowiadało, że za kilka godzin dostanę MMS'a ze zdjęciem maleństwa. Nie nastawiam się na wcześniejszy poród, ale nigdy nic nie wiadomo. Także koszule, ręcznik, bieliznę, podkłady i kosmetyki mam już w torbie :-)
modlicha83
- telefon super! Bateria co prawda 2 dni max, ale jak na razie jestem zadowolona :-)

Agata - ostatnio ja też pytałam o skurcze, czy każda powinna je czuć i wychodzi na to, że chyba nie, bo ja też nic nie czuję :-)

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 35
U mnie dzis ponuro na dworze, ale cieplo w miare, wiec ujdzie.
Dziekuje dziewczyny za odpowiedzi co z wozkami. Ja kompletnie nie mam pojecia na co zwrocic uwage i najlepiej patrzylabym na kolor. Czytalam wypowiedzi na roznych forach i wiele dziewczyn jest niezadowolonych z wyboru wozka, a jak mam wydac 4 kola na wozek i byc niezadowolona to sobie pomyslalam, ze lepiej 2 wydac i tez byc niezadowolona. Mniejszy bol. Wlasciwie to nastawialam sie, ze kupie nowy, ale nie mam pojecia jak sie zabrac do wybierania i na co zwrocic uwage, kompletny brak doswiadczenia z dziecmi...:-)

reklama
doriq - ja też nie mam żadnego doświadczenia z dziećmi i dlatego polegałam na opinii najbliższych mam i sama też czytałam. Część rzeczy jest istotna dla wszystkich, część niekoniecznie. Przykładowo: jeśli mieszkasz w bloku bez windy - priorytetem byłaby dla mnie waga, ja mam windę więc waga nie była tak istotna. Zależało mi na tym, żeby łatwo się składał, miał pompowane koła, możliwość zmiany spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy, możliwość wpięcia fotelika no i fajny wygląd. Na X-landera byłam nastawiona od początku, bo mam kilka koleżanek, które były z niego mega zadowolone. Później pomyślałam, że może spróbuję kupić tańszy, ale wystarczyła jedna wyprawa do smyka i "wypróbowanie" kilku wózków (po prostu pojeździłam nimi po sklepie) i wiedziałam już, że nie chcę żadnego innego. Ogromna różnica w prowadzeniu wózka, niektóre to straszne klamoty i spacer czymś takim wydawał mi się koszmarem. OD tamtej pory byłam już w 100% pewna, że kupuję X-landera.

Do góry