reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

hehe jesteeeeeeeeeeeeem spalam do 13.30 :D a teraz was nadrabialam

aleksandromario nie chce zebys myslala ze teraz wszystkie sie na ciebie rzucimy ;D ale jakbys znala moje przygody z lekarzami od poczatku to bys wiedziala ze jestem calkowicie zdania ze z polsce opieka medyczna jest na lepszym poziomie.
lekarze sa bardziej ludzcy i maja wiecej empatii dla nienarodzonych dzieci. ja jak sie doswiedzialam ze jestem z ciazy i nie mam zadnego prowadzacego gine, to zaproponowano mi wizyte za 1.5miesiaca (w 10tc) a prywatnie za 3-4tyg (w 7-8tyg), polozna w panstwowym szpitalu olala mojego krwiaka i nie zbadala go wogole mimo ze na pierwszym usg datacysjym byl wykryty i mial byc zbadany po 2tyg,..tak sobie traz mysle ze gdyby ona go sprwdzila to wyszlo by ze sie nie wchlonal i ze jest przy samej szyjce co okazalo sie bardzo niebezpieczne bo mi przeciez w niedziele wody odeszly :/

z dziewczynami znamy sie juz od 2miesiecy i chyba wyczuwamy jaki sposob pocieszania jest rzeczywiscie "pocieszajacy" bo jak mi ktos powie jeszcze raz ze "bedzie dobrze i mam sie nie martwic" to bym kapciem rzucila hehe odkad jestemp w ciazy mam takie jazdy w zyciu ze z tego mozna by ksiazke sensacyjna przyspieszajaca porody napisac :)

i konczac juz faktycznie czuje sie juz duzo spokojniej, mimo ze brzuch pobolewa to od wczorajszych kilku ciemnych plamek nic nie splynelo ze mnie wiec jest super :) jestem tak przewrazliwiona ze czasami mam zrazenie ze czuje ruchy bobasa bo straram sie wsluchac i wczuc w kazdy "sygnal" z brzucha hehe (psycholka heh) a teraz do 1.02 bede lezec lezec i jeszcze raz lezec :D

dzieki za troske dziewczyny <3<3<3

reklama
IzaV, czy chciałabyś numer telefonu do mojego lekarza z Warszawy bardzo fajny lekarza i myślę, że zgodzi się na konsultacje telefoniczną. Cieszę się, że u Ciebie jest lepiej odpoczywaj jak najwięcej ;-)

taaaaaak bardzo poprosze :) bo o ile juz mam diagnoze o tyle mam kilka pytan "zyciowych" - wlasnie dzwonilam do gine ktory mi robil usg i jestem znowu w szoku :/ wlasciwie to nie odpowiedziala mi na zadne pytanie heh :/

poza tym jestem z wawy wiec jak bedzie fajny to napewno go odwiedze :D

Ostatnia edycja:
Wczoraj nie mierzyła uderzeń, ale na ostatnim usg 14.01 , miało 169:-) To raczej w formie zabawy , sobie gdybamy. Tętno dzidzi zależy też od naszego, a która z nas wykazuje się stoicyzmem jeżeli chodzi o nasze maleństwa?

Ostatnia edycja:
wcielo mi gdzies napisanego posta :/

dziewczyny co wy robicie jak macie lezec plackiem? jak mysle ze mam jeszcze tyg przede mna...a co jak bedzie kilka tyg czy miesiecy??
bo ja umieram z nudow !!!
ksiazek w domu brak, bo nigdy nie bylo czasu na czytanie (wstyd)
znajomi pracuja, z reszta jest ich malo + malo kto wie o ciazy + nikt nie wie o ostatnim wydarzeniu
mialam ochote porobic na drutach ale nie mam ani drutow ani wloczki hehe
internet sie nudzi po kilku godzinach, nawet pies tylko spi i nie chce aportowac :/

jakie macie pomysly na rozrywke dla plackowych ?

IzaV - druty to dobry pomysł. Poproś lubego, żeby Ci zakupił włóczkę i druty i twórz.
A ja, gdybym mogła leżeć, to bym wróciła do oglądania mojego rosyjskiego serialu - zaczęłam, żeby język sobie przypomnieć, ale ciągle czasu nie mam :baffled: No i czytałabym, czytała, czytała. Jak masz czas i lubisz, to korzystaj, bo potem ciężko czas znaleźć. Tzn. można przy dziecku z książką siedzieć, ale nie jakąś wymagającą myślenia, skupienia i smakowania słów, bo co chwila się trzeba odrywać.

reklama
IzaV ja jako człowiek-placek oglądam namiętnie seriale, czytam i gadam przez telefon :) atrakcje, więc ograniczone. Czasem coś do pracy napiszę, ale im dłużej leżę, tym mam większy budyń zamiast mózgu i problemy z koncentracją. Cieszę się, że u Ciebie pozytywne informacje! Leż grzecznie ;))
dziewczyny, zazdroszę tym, które już po badaniu prenatalnym :)

Do góry