reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

hmm..martwi mnie to, ze czasami pobolewa mnie brzuch..jakby tak po bokach raz z jednej raz z drugiej...jakby mnie cos ciagneło...
Czasami czuje taka ciezkosc w brzuchu i napiecie...
czy was wogole brzuch nie boli??:-(

reklama
Allme - boli. Często. Raz z wzdęć przeróżnych, innym razem jak się przedźwigam, jeszcze innym tak bez powodu- pewnie się macica rozciąga. Ja tam już na to powoli przestaję zwracać uwagę :-D

all-me, boli boli, ciagnie, napina, jest ciezki i pusty jak balon- czasami mam wrazenie ze to gazy:cool:, a jednak nic z tego:crazy: wszyscy mowia ze to normalne wiec sie nie martwie ^^

All-me - boli, boli. Nic się nie martw. Chociaż ja też się martwiłam :-) Miałam bóle podbrzusza, takie jak przed miesiączką, albo czułam kłucie w jajnikach. Ale już jakoś od kilku dni mniej boli a nawet dzisiaj chyba wcale, więc może te bóle z czasem ustępują...

Witam :) Też mam termin na sierpień tylko, że podwojne szczescie od którego dopiero boje sie strasznie ile przytyje :/ tym bardziej przytyje ze mdłosci mam a owszem cały dzien z reguły ale jakoś nie przeszkadzają mi w jedzeniu zwłaszcza rzeczy typu hotdog hamburger i kfc ;] Bo od zdrowego jedzenia ktore jadłam normalnie przed ciążą mnie całkiem odrzuciło co mam nadzieje, że się zmieni po pierwszym trymestrze.
All-me mi moja ginka kazała magnez brać na częste skurcze macicy i mi przeszło

Witam dziewczynki:-)
Byłam wczoraj odebrac wyniki badań krwi i moczu i w sumie okaz zdrowia ze mnie:-) w moczu tylko śladowe ilości ciałek ketonowych miałam.

Miłego dzionka życzę

Witaj zenia, fajnie że będziesz miała bliźniaki. Cesarka będzie, czy jeszcze nie wiesz?Pytam ,bo wiem że czasami lekarze od początku planują cc przy podwójnym szczęściu...

margol,
jesteś bardzo dzielna... Też aż mnie coś ścisnęło jak czytałam... U mnie w dość bliskiej rodzine, był podobny dość głośny przypadek /Rzeszowski szpital/, dziewczyna też ma drugie dzieciątko, ale do dziś o tamtej córci nie rozmawia... Tobie też los napewno wszystko choć w części wynagrodzi...i w sierpniu urodzisz ślicznego bobasa...

Ja też od dziś na l4, i od szóstej na nogach:-), jakbym się nie obudziła to moje starszaki spałyby do teraz... Jeszcze się ze starszym ścięłam przed jego wyjściem bo lewą nogą wstał, jak to mówią?, małe dzieci gniotą kolana, duże gniotą serce... Co do bóli brzucha, to mnie drugi dzień już dosyć intensywnie ciągnie, to dość uciążliwe i faktycznie wezmę żelazo...Dobra, czas na tosty z serkiem...:-)

Wybaczcie ale nie nadrobie...walcze z migrenami...

przelecialam tylko po lebkach..

IZKA ciesze sie ze wszystko wporzadku :)

MARGOL witaj i sie rozgosc :)
przykro mi z powodu straty..... Az mi wspomnienia wrocily....ja stracilam synka nieco wczesniej niz ty bo w 5 msc ciazy...
ale do dzis pamietam porodowke i pogrzeb....

niestety po takich doswiadczeniach ciaza nie wyglada juz jak z kolorowych czasopism...
ja czerpie sile z coreczki...dzieki niej nie wariuje...

trzymaj sie kochana :) damy rade. Karty sie raz juz odwrocily, trzeba wierzyc ze i teraz tak bedzie :)

ide sprzatac chawire. Maz dzis wraca z delegacji :D

reklama
heloł Mamuśki:-)

ewirut ja też objawów prawie nie mam, poza bólem (.)(.).. no i wczorajszym pawikiem:-D

maciejka mi ginka na ostatnim usg, w tamtym tyg dała posłuchać serduszka.. wiedziałam, jak jestem zestresowana po tym plamieniu, więc słysząc ten cudowny dźwięk uspokoiłam się

mgd super, że masz to usg genetyczne już za sobą, ja mam we wtorek i się już stresuję.. dzisiaj znowu mi się śniło, ze poroniłam:-(

domi ja też co rano muszę zwlec mojego synusia z łóżka, co nie jest łatwym zadaniem, ubłagać, by poszedł zrobić siusiu, umyć ząbki i buźkę.. no i jeszcze jedno wielkie zadanie-ubrać się.. ojj nie jest lekko, ale dajemy radę;-)

ewirut nie zaleca się gorących kąpieli w ciąży, raczej prysznic.. no i ja się do tego stosuję

izkaaaa no super wieści, czekałam na nie z niecirpliwością!!! ja mam genetyczne we wtorek, to będziemy się razem stresować hehe

malgora witaj.. współczuję takich przeżyć :-(

cwietka ja jestem wierząca i wiem, że tylko dzięki Bogu udało mi się zajść w tą ciążę..

all me mnie przez ostatnie 1,5 tygodnia bolał dosyć mocno brzuch.. byłam u ginki i jest ok.. teraz mam we wtorek usg, ale od wczoraj brzuch przestał boleć

zenia gratuluję bliżniaczków, rozgość się:-)

ja jeszcze aż tak wielkiego apetytu nie mam,waga na razie bez zmian.. choć wczoraj o dziwo musiałam zjeść Knoppersa, bo chciało mi się coś słodkiego.. i miałam mega ochotę na zupę pomidorową z ryżem, więc nagotowałam wieeelki gar:-D

ale się rozpisałam ufff...

Do góry