reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
MARZYCIELKA81- PODZIWIAM WAS DZIEWCZYNY , ŻE TAK DLUGO ZAMIERZACIE PRACOWAC:szok: JA GDY TYLKO SIE DOWIEDZIALAM TO OD RAZU POSZŁAM NA ZWOLNIENIE.... ALE TO TEZ ZALEZY OD RODZAJU PRACY JAKA WYKONUJEMY.
a CO DO PRZEZIEBIENIA TO JA JUZ TO PRZECHODZIŁAM PRZEZ 3 DNI MIALAM 39 GORACZKI A OD LEKARZA DOSTALAM TYLKO *spam* , ALE POLECAM TEN LEK TO SPECJALNY DLAKOBIET W CIAZY- TYLKO SMAK NIE CIEKAWY.

marzycielka witaj :)

ewirut zachcianki? pełno, ale co z tego jak nie moge nic jesc porzez mdłosci ;)
I tutaj odpowiedz pełna na twoje pytanie ;)

Czuje sie strasznie, ale ciesze się, bo mój gin powiedzial, ze to dobry objaw. Do tego moje piersi sa tak obolałe ze zwykły dotyk przyprawia mnie o dreszcze.

Poprzednio nie miałam takich objawów. Gdyby nie rosnacy brzuch to bym nie wiedziała ze jestem w ciazy.

Zbieramy sie do tesciów z młodą.
Bede wieczorkiem... pewnie dacie mi duzo do czytania :)

Miłego dnia życzę dziewczynki i jeszcze raz dziekuje za ciepłe przyjęcie.

Dzień dobry porannie!

Ja znowu zaliczyłam śpiocha prawie do 11 :) Obudziłam się w dobrym nastroju, że może nawet bym coś zjadła i gdy otworzyłam lodówkę czar prysnął więc pozostaję na sucharkach z dżemem jagodowym :)

IzaV ściskam kciuki mocno! i życzę dobrych niusów!

Dziewczyny na L4, jak to jest? Ja mam wpisane, że 'chory powinien leżeć'. Moja lekarka powiedziała mi, że mam dużo leżeć, ale jak nabiorę sił to wychodzić na krótkie spacery. Czy to jest zgodne z tym zwolnieniem? Na wizycie nie zwróciłam na to uwagi, dopiero później się zorientowałam i zadzwoniłam do przychodni (bo do mojej pani nie mam jeszcze numeru), rozmawiałam z panią położną, która odebrała i powiedziała, że przy takim zwolnieniu w ciąży jak najbardziej mogę chodzić na spacery. Pierwsze słyszę, żebym mogła na takim zwolnieniu chodzic??? :confused:

Margo25-nie wiem jak jets u was w pracy czy odwiedzaja w trakcie zwolnienia ciazowego. Ale to dziwne skoro wpisała lekarz musi lezec to po co mowi o chodzeniu na spacery dziwne. Z tego co wiem to chorobowe ciazowe jest inaczej rozpatrywane wiec nie musisz siedziec caly czas w domu no ale po co lekarz wpisal ci lezec- cos nietak z ciaza czy jak ?

Cześć Ciężaróweczki kochane!!

Malgora, witam Cię serdecznie!! Cieszę się, że będziesz z nami przeżywać ciążę! Współczuję Ci przeżyć, które opisałaś, ale i cieszę się, że masz już córcię i drugiego dzieciaczka w drodze!

Zienia.mi - Ciebie witam równie serdecznie!! I gratuluję dwupaku!! :laugh2:

All-me, mnie często pobolewa brzuchol, a zwłaszcza, jak na przykład zbyt szybko próbuję wstać z łóżka. Wtedy ból jest naprawdę silny.

IzaV, trzymam kciuki za badania!! Pochwali się nam po!!

Mi się dziś śniło, że urodziłam ślicznego, pulchnego, zdrowego chłopczyka:-) Był to iście cudowny sen, aż mi było żal jak się obudziłam, że to już koniec.

Odliczam dni do wizyty u ginka - mam za dokładnie tydzień. Zobaczymy, czy mi zrobi genetyczne (w Medicover mi powiedzieli, że lekarz zdecyduje 'na miejscu', czy robić badanie, czy umówić mnie na inny termin). Mam nadzieję, że serducho nadal pięknie bije i że będę mogła już normalnie chodzić, bo mnie już od tego leżenia codziennego tyłek boli jak jasny gwint... wrrrr...
Praca z domu jest ok, ale też bym już chętnie pojechała do biura, pobyła między ludźmi... No ale jak będzie trzeba nadal leżeć, to będę leżeć na całego - dla dobra Stwora-Potwora;-)

Iza - trzymam kciuki! Daj koniecznie znać po wizycie :-)

A co do wysyłania wyników usg genetycznego pocztą to ja nie wiem o co chodzi :-D Mi lekarz od razu mówił wszystko co widział podczas usg, a później dawał wydrukowane wyniki ze zdjęciami

Margo - biorąc pod uwagę zalecenia Twojej lekarki chodzenie Ci nie zaszkodzi. Z tym co jest napisane na zwolnieniu faktycznie się to nie do końca pokrywa ;-) Ale lekarze na zwolnieniach ciążowych chyba zawsze wpisują kod na leżenie...A czy możesz mieć przez to jakieś problemy? Chyba tylko gdyby zus Cię skontrolował, ale to chyba małe szanse

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny długa gorąca kąpiel to mój jedyny relaks po ciężkim dniu z mega energicznym synkiem i jakoś nie umiem sobie tego odnowić. Co prawda staram się robić trochę mniej gorącą ale jest i tak bardzo ciepła bo nie lubie marznąc w wannie poprostu. Lubie też w wannie czytać dlatego kąpiel trwa czasem nawet godzinę. Nic się nie stało w 1ciąży więc teraz też będzie Okej :-)

Do góry