reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie,

Venice o tak u nas piekna pogoda, mój też ostatnio ma kiepskie jedzenie i gardzi zaupkami, i mało je w dzień i chce w nocy jeść, Twój też je w nocy?Zazdroszę że Miki tak ładnie pospał, mój nie ma spania, budzi się cały czas w nocy i krzyczy ehh mam nadzieję że to ząb.
Dziś jedziemy do teściów i wracamy w niedzielę, musze gdzieś wyjsc bo zwariuej z małym w domu. Syropek na kaszel pomógł bo już praktycznie nie kaszle ale dalej ten katar , siedzi gdzieś wysoko i czasami spływa.
taka j jakie te herbatki podajesz? może i ja spróbuje.
mały poszedł spać a ja nas muszę pakować nie lubię
jakaś nerowowa jestem ..;/
Madziasek jak tam u Ciebie?
wzajemnie miłęgo dnia

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)

moj tez się buntuje przyjedzeniu i zabawiać go trzeba zeby cokolwiek zjadł. Oprócz mleka bo to piłby cały czas. A le to akurat na 100% ząb więc nic tylko trzeba się przemęczyć. Noce są póki co spokojne i śpi ładnie calutką noc :)

Któraś się pytała o przebieranie pieluch.. U mnie też cą cyrki żeby mu założyć pampersa. ucieka, schodzi z łózka i łapać go trzeba.
Pół biedy jak tylko obsikany gorzej jak co innego bo zaraz wszystko brudne :D Ale jak mu zaśpiewam jakąś piosenke to czasem lezy nieruchomo ze raz dwa i już przebrany :)

ehhh... To juz 11 miesięcy mały jest z nami. za miesiąc już roczek..... kiedy to zleciało. Aż mi coraz bardziej tęskno za brzuszkiem jak on jeszcze w środku brykał, za tymi początkami jak taki malusi był. A teraz to juz taki duzy chłopak...

no za niedługo tu same roczniaki będą :p
widzę że nie tylko Miki ma kryzys zupkowy..kurde może to przez zabkowanie??? oby...
dziś jedziemy na rehabilitację....mam nadzieję że aż tak źle nie jest jak myslę.... szkoda tylko że nie na nfz...ale wiadomo Miki najwazniejszy ,...
no mały tez czasem mi ucieka jak mu pupke przebieram...

Czesc dziewczyny,Nie mialam kiedy napisac bo wczoraj jak wrocilam od gina mielismy gosci, maly sie wybudzil i nie chcial spac wiec nawet nie wiem kiedy zasnal, bo ciezko mu szlo. Dzisiaj od rana pranko bo ladnie sie zrobilo :-) pakuje i pakuje i jeszcze po bilet musze podjechac!Moja fasolka jest starsza niz zakladal gin na poczatku i ma juz 2,12cm, jest to 8t6d, termin z usg 31.1.2015 :-D a ja zaczynam z waga 58kg (z Mikim 60kg)!Wyniki ok.Grinula zdrowka dla Gosi. Aga dzieki ;-) Zabila gratki 11mcy! Z przebieraniem pampka u nas to samo!Venice powodzenia na rehabilitacji!Milego dnia dziewczyny!Jagoda jak fasolka?

hej,
Aga udanego weekendu :)
Moja tez ucieka podczas przebierania, kupilam jej takie pieluchomajtki, co by sprawniej ja przebrac na stojaco i czasem sa naprawde wybawieniem np na spacerku czy w gosciach :) tyle, ze te majty sa na nia za luzne, wiec nosi je jak ma bodziaka.
Ostatnio przed podroza sciagnelam jej fajna aplikacje na tel (rozne ksztalty po ekranie chodza, biedronki, figury)i czasem jej daje popatrzec, to lezy chwile w bezruchu:-)

no i 'mamy' zapalenie gardla... i syropki.. jakos jej wcisnelam teraz porcje,, ale wieczorem roznie moze byc..

Zabila superowy fotelik!!!

dzieki Grinula, a Wam szybkiego powrotu do zdrowia, mój miał zapalenie oskrzeli i dalej walczymy z katarem, z ta alikacją dobry pomysł, coś poszukam u siebie i na podróż myślę że to będzie dobre ;-)
Madziasek to super że wszystko oki , pakuj się ;-)

hmm...my juz po wizycie.../tak wogóle korki mnie osłabiają ..kurwi*y idzie dostać....lada chwila trzeba bedzie po Kraku latać a nie jeżdźić../
Miki ma asymetrię -ale ponoc wiekszość dzieci ją ma.... noi bedziemy sie ustwiać ...reh. nie pozwoliła małego za ręce prowadzić-to powinno się tyczyc wszystkich maluchów ..tak powiedziała... a co do butów mamy nie szaleć...dopiero jak bedzie chodził...jedynie na spacery befado kupić żeby się przyzwyczajał .... i paluszki mamy kleić... za 2 mce kontrola...
Madziasek woww sporą fasolke już nosisz :D cudnie się to czyta...mam słabość do tych tematów kurde...
Grinula zdrówka dla Gosieńki !!!!!

Dziewczyny mamy 2ga 2ke u gory, ktore zabki teraz beda nastepne???

Mam tez problem, bo Miki nie chce juz jesc kaszki, a mleka nie dostaje wiec co moge mu podawac by nie wprowadzac butelki???

Grinula dużo zdrówka dla córki, cieszę się, że wyjazd się udał :)

Aga ja podaję z bobovity z melisy i jabłek i pije, woli nawet herbatkę niż soczki z gerbera, a jak kupiłam taką z różą herbatę czy coś takiego tej samej firmy to już w ogóle lubił ją bardzo.

Żabila dokładnie takie duże dzieci już mamy :) Mam to samo z przebieraniem pieluchy, kręci się i kręci, wszystkich dookoła to bawi ale mnie nieszczególnie :) Oby ząbek szybko wyszedł!!

Venicee mam nadzieję, że zwalczycie asymetrię szybko i sprawnie i że będzie ładny postęp za te 2 miesiące, skoro nie jest wielka to na pewno będzie dobrze. Ja małego czasami jak jest wyjątkowo ciepło to puszczam go na bosaka nawet.

Teraz się pochwalę, muszę po prostu. Mój starszak został wyróżniony w szkole za osiągnięcia w nauce i zachowaniu, otrzymał nagrodę i odbierał ją z rąk dyrektorki na auli, ale dumna jestem :)

reklama
Dobry wieczór!!
Wszystkim chorym zdrowia!!!
taka j gratuluje , pewnie, że dumna jesteś, kto by nie był? Teraz upragnione wakacje, wybierajcie się ?
U nas piękna pogoda od dwóch dni, to korzystamy na ogrodzie. Wczoraj była u mnie kooleżanka z 7 miesięcznym synkiem i niestety mój maluszek nie chciał się z nim bawić, był zły jak tamtem zabrał jego zabawki i popłakał się jak wzięłam synka koleżanki na ręce. Nie wiem dlaczego tak zareagował, starsze dzieci bardzo lubi, myślałam że taki dzidziol prawie w jego wieku też mu przypiasuje, a tu klops. Chyba mu to przejdzie? Zmartwiłam się, nie chce żeby był taki niedobry i nie umiał się dzielić.
Czy Wasze dzieci też mają takie fazy na gadanie tego samego słowa? Jak Kayo mówi mama to cały dzień, a potem dwa dni tylko tata albo baba i za cholerę mama nie chce wtedy powiedzieć.
Zaczęło mocno wiać, chyba burza będzie, w końcu zapowiadali...
Pozdrawiam, dobrej nocy!!

Do góry