reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Venicee bo w taką pogodę to się często ma lenia, nie martw się, przejdzie :)

Basia cieszę się, że ostatecznie wakacje Ci się podobały, jedziecie jeszcze gdzieś do końca sierpnia?

Ja dzisiaj byłam z dziadkami w szpitalu, dziadek miał skierowanie na oddział, ma problem z cukrzycą. Tylko teraz babcia chce jeździć tam, jutro mam jechać a to troche problematyczne, musze po babcie jechać, potem szpital, potem z babcią i dopiero do domu, w sumie ok. 120km, nie wiem co z dziećmi, jutro jeszcze tata ma wolne to jeszcze jakoś będzie a potem to ja słowo daję, że nie wiem. Dziadek oczywiście jak trafił do szpitala to się lepiej troche poczuł, wiadomo, że nie chce tam leżeć, mam nadzieję, że wszystko dobrze będzie.

reklama
Basia super że wczasy udane, nasz Tymcio strasznie gryzie i ciągnie za włosy hehe i ostatnio kuzynke cała wylizał po główce, dzieci rożne mają zachowania, a jak podróż?
taka j zdrówka dla dziadka, tak chyba pojadę z Tymkiem na tydzien do teściów to mały będzie miał towarzystwo i ja też ;-)
Madziasek odpoczywaj u mamy relaksuj się,a co do butelki to może z niekapka wypije mleczko jak pija mleczko, mój też ostatnio gardzi kaszką ogołnie słabo teraz je.

Pochwalę się sadzam Tymcia po spaniu na nocnik i 3 razy udało mu się zrobić siku :-D

Taka j., może w sierpniu skoczymy gdzieś bliżej na 3-4 dni :)

Aga, to super, że Tymcio nasiusiał do nocnika ! Ja właśnie dziś myślałam, jak to z Kubusiem rozegrać.. bo nie wiem kiedy mu się chce siku, a on w miejscu długo nie wysiedzi więc jak mu pokazać, że tam ma robić siku ?? :confused::-D Chyba go posadzę i włożę rączkę do miseczki z wodą może zadziała :-D A podróż dobrze, wyruszyliśmy o 21 więc dzieci nam zasnęły, a o 4:30 byliśmy na miejscu :-) Kuba tylko dwa razy zapłakał przez sen ale nie musiałam go wyciągać ani długo uspokajać :-)

Basia ja narazie sadzam po spaniu i czasami się uda czasami nie, a mój też nie usiedzi w jednym miejscu, na poczatku sie denerwował a teraz oki, daje mu zabawki , książeczki a jak bylo zle to ogladał bajkę ;-)

hej:p
nam rehabilitanka zagadała czy sadzamy małego na nocnik....bo stwierdziła że najlepiej jak dziecko siedzi juz pewnie a jeszcze nie raczkuje to najlepszy okres..potem ważniejsze raczkowanie wstawanie noi chodzenie ...wtedy nauka juz mega trudniejsza....w sumie nie wpadłam zeby go tak wczesnie sadzać...
u mnie w pracy sadzamy po 1rż....i dzieci sie nawet szybko uczą....ale co innego w grupie noi co innego jak mama nie uczy tylko ktos inny....
ja spróbuje Mikiego po roku sadzać....
tak wogóle...jesli chodzi o reh. Miki ma asymetrię...kurde .... noi moze przez nia te problemy w rączka ...choć niekoniecznie.... czas pokaze ...
3 zeby wychodzą i męcza nas trochę....dzis po dłuzszym czasie mały w koncu zjadł normalnie zupkę.....zwariowac idzie z tym jedzeniem..... ale za jogurciki Nestle dałby sie pokroic hehhehe ...siedzi na miejscu i nie odejdzie póki całych 2 nie zje...zeby tak z zupa było...
Brawa dla Tymcia :) za poczatki nocnikowania !

Hej!
Z tym nocnikiem to może rzeczywiście trzeba powoli zaczynać.
Dziewczyny a jak z higieną pierwszych ząbków, robicie już coś? Mój ma już 8 zębów, kolejne w natarciu i tak się zastanawiam czy już zaczynać je myć?

hejka wieczorowa pora, odwalilam wlasnie zalegle prasowanie z 3 pralek i mi lzej, ze juz nie musze tych ciuchow ogladac:-)

Aga gratki dla Tymcia sikania, ja zamierzam w przyszle wakacje zaczac :-) Starszak mial 2,7 mies. jak pozegnal pieluszki :)a
Basia fajnie, ze wyjazd sie udal, szkoda, ze nie udalo sie spotkac, jakas taka niezorganizowana tam bylam, dni mijaly jak oszalale.
Venice powodzenia w rehabilitacji dla Mikiego! asymetria szybko mija.
Madziasek udanego pobytu u mamy!wypoczywaj.... moja mama ma urlop od przyszlego tygodnia i mi zapowiedziala, ze pomoze mi troche, zabierze dzieciorki na spacer.. a ja mam plany mycia okien i zrobienia generalnego porzadku i segragacji w zabawkach starszaka i w ogole w jego pokoju, bo tam ostatnio sodoma i gomora:crazy:

Taka j zdrowka dla dziadka i powodzenia w organizacji w dojazdach. i gratki zdolnego synka...fajnie, jak duma rozpiera :) ja tez ze swojego dumna jestem :)

Choroby nam sie nie skonczyly, przeszlo na starszego, podejrzewam zapalenie gardla, naszpikowalam go wczoraj i dzis lekami i jak sie nie polepszy, to jutro lekarz, bo zaczyna kaslac tak brzydko szczekajaco i boje sie, ze cos z krtania...eh....

Malgosia dzis mi spala w dzien od 10:30 do 12 i od 13:20 do 16:20 ! pobila swoj zyciowy rekord spania:-D

sproro tych zebów macie...u nas nadal 3....1 u góry i 2 na dole....i 3 nowe idą i wyjść nie mogą...
jak się przebiją i urosną biorę sie za ich mycie...
podajecie maluchom jakies wit???? kurde miałam podawac omega-med...ale to takie ochydne w smaku że nie wiem już....ale chyba warto jeśli to tran jest.....i wit D3....

reklama
Aga gratulacje dla Tymcia!! No pewnie, że jedź, nie wahałabym się.

Basia cieszę się, że podróż przebiegła bez problemów :) Ja myślałam jechać w góry na weekend ale mąż coś nie bardzo na ten pomysł, zobaczymy. On nie lubi gór. Woli morze. Tam mamy troche dalej jak wiesz :)

Venicee mam nadzieję, że z tą asymetrią szybko sobie poradzicie. Ja właśnie liczę troche na to, że w tym żłobku mały się jakoś przekona do nocnika bo wiem, że tam uczą na pewno, widziałam na własne oczy :) A ja też nie sadzam jeszcze, mam nocnik w takiej szopie na górze i nikt mi tego znieść nie chce.

Grinula dużo zdrówka, faktycznie pospała, niesamowite, ja pamiętam jak mój tak raz spał to chodziłam co chwila sprawdzać czy wszystko w porządku :)

Do góry