reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Czesc,

Jestesmy juz w podrozy, w Malborku bedziemy na 13.33.

My moj maly tak nie ma, gada rozne slowa i nie zabiera zabawek maluszkom, to jemu zabieraja wiec wtedy jest krzyk i wrzask!!! Nie ma znaczenia czy to jego zabawke zabiera czy swoja ;-)

Milej niedzieli!

reklama
Aga gratulacje dla Tymcia 10 miesięcy!!

My dziękuję, jestem dumna :) Młody ma teraz wakacje i bardzo się cieszę, że tak mi się Kubuś urodził, że jeszcze mogę być na nich w domu, żeby synkowi opiekę zagwarantować, chcielibyśmy się wybrać nad morze bardzo ale nie wiem co z tego wyjdzie, kasę odkładam w każdym razie jak mogę :) Z tym gadaniem to ma to samo, teraz cały czas "mamamama" ale pewnie zamilknie niedługo z tym i coś innego pójdzie :) Nie martw się z tymi zabawkami itd. mój nawet jak starszego na kolana wzięłam to przyleciał i darł się, także też zazdrośnik, myślę, że jak będziesz tłumaczyć i pokazywać, że nie będzie rządzić to mu przejdzie. A w ogóle to teraz jest taka walka o wszystko, że chyba dobrze, że ma troche we krwi takiej zadziory i buntu i walki, przyda mu się na przyszłość ;)

Cześć dziewczyny!
Taka.j -gratulację dla zdolnego synka, też bym była dumna.
Grinula- zdrówka dla Gosi
Madziasek- gratulacje fasolki i udanego wypoczynku

Mój maluch też przy przewijaniu jest niemożliwy, zwiewa i drze się, pielucha to dla niego najbardziej znienawidzona rzecz. Ostatnio zrobił się niemożliwy, ciągle by chciał być na rękach u mnie. Nic nie można zrobić bo tylko się czepia spodni, w domu burdel. Czy Wasze maluchy tez tak mają?

helo
TakaJ super zdolniachę masz w domu :D
Moja Karolcia pasek ma ...skabana najlepsza w klasie jest...syn troche gorzej ale jak na chłopca lenia i tak ok...ciężej mieli niz inni ,bo rok temu po 4 klasie przeniesliśmy ich do innej szkoły... wogóle rok zmian mieliśmy noi problemów...ale nie o tym mowa...
My to normalne zachowanie u takich maluchów...jeszcze nie istnieje zabawa wspólna ale równoległa...inne dzieci nie są partnerami zabawy a przeszkadzają .... na to jeszcze czas jest...
Miki sporo mowi...mama,tata,baba,gaga,lala,dada i różne inne ..nawet ciocia udało mu się powtórzyć...widzę bedzie miał lekka mowe jak córcia...która w wieku 1,5roku już sporo mówiła...
mój znowu nie na ręce..odpycha się z całych sił..tylko raczkowanie i wstawanie na potegę....

Venicee gratulacje dla dzieci w takim razie odnośnie szkoły, pewnie też jesteś dumną mamą :) Super dużo mój Miki, mój pierwszy też dość szybko mówił a teraz mały chyba się nie spieszy do tego ale snu mi to z oczu jeszcze nie spędza.

Aurelia mam to samo, ciągle przylatuje i wisi na nodze jak gdzieś idę, a w ogóle to jak idę to leci też i "mamamamamama" i jak na sygnale zasuwa, może taki etap mają teraz.

Witajcie,

taka j dziękuję jeju kiedy to zleciało ;-) gratulacje dla synka i dumnej mamy super zdolniacha oby tak dalej;-)

my juz w domku wróciliśmy od teściów, weekend bardzo fajny Tymcio bawił się z cały weekend z kuzynką starszą o 5 tyg i super się bawili nie było awantur jedynie Tymcio chciał zjeść jej włosy bo on uwielbia lizać i je tarmosić ;-) Droga w jedną i drugą strone oki, jak jeździ w tym większym foteliku to jest zdecydowanie lepiej. Ja się troszkę opalałam na ogrodzie. Byliśmy też na działce zaczyna się budowa pelną parą. Próbowałam trzymać się diety, trochę czereśni podjadłam może nie będzie tak źle.
Zdrówka dla wszystkich chorowitków.
MY mój Tymcio miał taki okres jak dzieci zachowywały się głośnio to się bał i płakał, nie chciał się bawić chyba że a byłam koło niego.
Venicee oj tak Kraków jest tak rozkopoany masakrycznie sie jeździ, gratulacje czerwonego paska ;-) też mi lekark amówiła aby nie prowadzić dzieci za rączki, mam nadzieję że rehabilitacja nie będzie taka straszna

Aga super, że weekend taki udany, a możecie znowu jechać w niedługim czasie? Fajnie, że Tymcio ma w tym samym wieku kuzynostwo, ja tak miałam i to jest super, mój też ma 1 kuzyna rok starszego i potem kuzyna i kuzynkę pół roku starszych także jak jesteśmy wszyscy u dziadków to jest sajgon :)

Czesc dziewczyny,
Wczoraj tyle sie dzialo ze nie mialam czasu napisac.
Wiec podroz pociagiem ok, sporo ludzi, przedzial dla matek z dziecmi zawalony, maly mial problem by zasanc. Gdy dotarlismy do mamy to wykapalam Mikiego, spocil sie w przedziala, wciagnal talerz rosolu, pobawil sie z Alusiem (maly siostry starszy o 1,5mca) na dworze a potem w pokoju, zjadl grila i szybko mi odlecial po kapieli :-D

Aga fajnie ze weekend udany :-)

Aurelia u nas tak nie ma, ale to chyba taki etap bo znajomej maly tak mial.

Venicee gratki dla starszakow!

reklama
Hej dziewczyny !

My od soboty w domu ale jakoś nie miałam czasu do was zajrzeć.. cały czas pranie, sprzątanie.. masakra.. a teraz mam górę prasowania..
Wakacje szybko nam zleciały ale było fajnie :) Pogodę do plażowania mieliśmy dopiero w piątek- dzień przed wyjazdem i powiem wam, że jak dla mnie to nawet dobrze bo z takim maluchem nie da się za długo na większym słońcu.. a tak, mieliśmy dobrą pogodę na spacery i wycieczki :-) Na szczęście, Kubuś później się przyzwyczaił do nowych warunków :-p Uwielbiał raczkować po plaży i musieliśmy go gonić bo wchodzić na koce innych ludzi :-p

Pisałyście o zabawach z innymi.. hm.. Kuba nie był zazdrosny o syna kuzyna ( młodszy o 2 miesiące) ale za to nie potrafili się jakoś zabawić.. uśmiechali się do siebie ale Kuba co chwilę wyciągał mu smoczka z buzi i pacał rączką po głowie albo buzi :baffled: niby to do zabawy, nie złośliwie ale denerwowało mnie to strasznie .. jakoś tak wstyd mi było :baffled: ciekawe, skąd małe dzieci biorą takie zachowania nie mając wzorca w domu.. Zdarzyło się też kilka razy, że Kuba wyginał mi się ze złości lub kład na ziemię i tupał nogami :baffled:

Co do mowy, to Kuba rozkręcił się na wczasach ale mówi tylko tata, dada i baba.. mama nie usłyszałam :-( Też podobnie jak u was nie mały się co chwilę na mnie wspina i wstaje..

Madziasek, gratuluje udanej wizyty i super, że podróż przebiegła bezproblemowo :-) teraz wypoczywaj :-)

Taka j., gratulacje dla starszego syna ! Pewnie super uczucie mieć zdolne dziecko :-)

Do góry