reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Hej !!!
Jagoda super , gratuluję i czekam również na wieści po wizycie:-)
Takaj gratuluję 9 m-cy:-)
Ciekawe jak tam aga na wczasach i czy mały dobrze zniósł lot.Wiecie co my nadal bezzębne ale chyba na dniach coś wyjdzie.Wspomnę że nadal kontroluję mocz córci i nadal ma kiepskie wyniki i wczoraj zawiozłam mocz na posiew mam czekać na wynik.
A powiedzcie mi dziewczyny jak pielęgnujecie okolice intymne córek?Może ja za często ją myję pod wodą i zmyłam jej florę?Nie chcę aby ponowie dostała antybiotyk:no:

reklama
Witajcie
Jagoda gratki i zycze nudnych 9 miesiecy:tak:
Grinula to Małgosia pieknie z zabkami 6 gratulacje:-)
Basia zdrówka dla Kubusia oby katar juz sobie poszedł na dobre
Zabila dobrze ze wszystko ok
Taka j gratki 9 miesiecy
U mnie ok Lena zdrowa mam pytanie czy jak ona miała antybiotyk skńczyła 6 to 12 moge ją szczepić czy lepiej poczekać ja nie wiem jak to jest. Zeby u nas ida na potege ma 4 ale widze że dolne dwójki juz są na wylocie oby tylko taka chora nie była dziś w ciągu dnia pila cyca tylko 2 razy i nie chciała wiecej. Dziś pierwszy raz jej jedzonka nie zblenderowałam pogniotłam widelcem i zrobiłam lane kluseczki.

hejka:)
Na wizycie ok, dr byla zadowolona, ale kazala sie jeszcze pokazac, jak Gosia bedzie chodzic, ponoc dopiero stamtad wypisuja dzieci, jak juz chodza. Myslalam, ze bedzie to ostatnia wizyta, ale trudno, pojawie sie jeszcze raz.

Agaulec mysle, ze mozesz szczepic, chociaz bym spytala lekarki
Madziaseak dwojki nam wyszly niepostrzezenie, w nocy troche wiecej sie budzila do cyca, ale goraczki nie miala ani specjalnie nie marudzila.

A ja moja juz powoli odcyckowuje:-) przez ten tydzien mialam zalozenie, zeby w dzien nie karmic, ostatnie karmienie nad ranem, potem dopiero na noc.. ewentualnie w razie alarmu raz w srodku dnia.. i powiem Wam, ze mala dobrze wytrzymuje:-) gorzej z moimi cycami, bo sa przepelnione, ale mysle, ze sie przyzwyczaja ;)

Ewelia ja mojej myje zoskę przy kapieli, ale specjalnie dokladnie tam jej nie czyszcze, a w ciagu dnia chusteczkami jade.

Spadam starszaka uspic, poczytac, a potem prasowanko czeka ...

Madziasek, nie wychodziłam z nim dwa dni bo pogoda była zmienna i strasznie wiało także wolę nie ryzykować..

Grinula, to pewnie my też tak będziemy mieli, nasza wizyta 10 czerwca :) Ale Gosia ruszyła z ząbkami :szok: i tak bezboleśnie.. no ładnie :-)

Ewelia, ja byłam w szoku troszkę, jak znajoma powiedziała mi, że ona swoją małą kąpie raz na tydzień, a chusteczkami przeciera tylko przy kupce a tak to od razu pampersa zakłada, a mała nie ma żadnych problemów ani odparzeń hmm..może faktycznie nie ma co przesadzać z nadmierną pielęgnacją ale oczywiście kąpiel raz na tydzień to dla mnie trochę za długo.. :eek:

Nie szczepiłam małą na pneumo, mała zawsze źle znosiła wszelkie szczepienia i kolejnego się bałam , mogłabym tu sporo napisać jak te wszystkie szczepionki przechodziłyśmy, ale to moje zdanie.
Madziasek - tak sobie przypomniałam, pisałaś,że mały zajadał się buraczkową z pulpetami, mogłabyś dać przepis?

Witam z kawusia,

Miki wstal o 5, a jeszcze o 4.50 smacznie spal bo sie przebudzilam...

Agaulec nam w szpitalu mowili by odczekac dwa tygodnie po kuracji antybiotykowej i tak wlasnie wtedy szczepilismy malego z przesunieciem umowionej wizyty).

Basia raz na tydzien to jakas masakra, a co bedzie gdy dziecko dorosni, nie wyobrazam sobie bym codziennie myla malego chusteczkami np raczki, szyjka, paszki, nozki... Poprostu bleeeee

Aurelia oddzielnie gotuje 3 buraczki, nastawiam standardowe warzywa, z mieska mielonego tworze malutkie kuleczki (nie dodaje do nich nic innego) i dodaje do gotujacych sie warzyw. Przyprawiam ziolami prawanskalskimi i gdy warzywa sa gotowe dodaje starte wczesniej buraczki na grubych oczkach i posypuje natka. Buraczki tak robie bo gotowane ze wszystkim stracilyby kolor a nie chce octu malemu serwowac.

Ewelia moze zacznij jej dicoflor podawac albo jogurty naturalne by flore bakteryjna odbudowac ;-)

Aurelia zapomnialam napisac ze buraczki gotuje w skorce ;-)

milego dnia dziewczyny!
zapowiada sie ladny dzionek wiec Miki bedzie spal dzisiaj na dworze a ja podzialam w ogrodku bo jeszcze ogorki mi zostaly , reszta warzyw juz wysiana i wsadzona.

Ewelia mnie teściowa powiedziała, że podawanie wapna (calcium w syropie dla takich dzieci) to ząbki szybciej wychodzą, jej córka podobno jak miała roczek to nie miała ani jednego ząbka i lekarz stwierdził, że lepiej, żeby zaczęły wychodzić bo potem szczęka może potwornie boleć, znacznie bardziej niż jak tak choć troche na raty będą wychodzić i polecił calcium i powychodziły jakoś. Wiesz jak to jest, to teściowa więc ją tak słuchałam jakby wcale ;) ale przyszedł czas, że mały mi troche pochorował się i musiałam podawać calcium i nie wiem czy to przypadek czy jak ale niedługo potem wyszły nam 2 zabki. Może to zbieg okoliczności, nie twierdzę, że to na pewno pomaga itd. tylko tak piszę co słyszałam i co zauważyłam.

Agaulec szczerze nie wiem, to w sumie prawie tydzien, lekarka powinna zdecydiwac czy powinnas szczepic czy nie, to zalezy chyba tez czy usluchowo jest czysto. I jak te pogniecione jedzonko, bez problemu?

Grinula o kurcze, no myślałam, że już koniec, widzę, że chcą tak super do końca wszystko zrobić, w sumie może i nie głupie to jest, przynajmniej widać, że się przykładają do tego co robią.

Basia ja też sądzę, że nie można przesadzać bo myślę, że jak tak czyścimy i pucujemy itd. to potem większe ryzyko alergii itd. tak myślę, ale też nie kąpałabym raz na tydzień, ja kąpię codziennie ale w sumie nie dlatego, żeby czysto było itd. tylko dla rytuału choć jak przychodzi moment, że np. za zimno w łazience to nie kąpię i nie widzę w tym problemu.

reklama
Witam!
Ja też zamierzam dziś działać w ogródku, uwielbiam takie grzebanie w ziemi, odstresowuje mnie to.
Miłego dnia.

Do góry