reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

HEJKA Z KAWKA..:-)
wstalysmy po 7, nocka moze byc :) teraz kawka...
chmurzy sie u nas, zapowiadaja deszcze, a ja zamiast sie szybko ogarnac i skoczyc do sklepu, bo nic nie mam na obiad, to siedze i laze po mieszkaniu :angry:

Ja kapie codziennie, ale tez bardziej dla rytualu, choc zdarzaja sie dni, ze nie kapie, bo pozno wrocimy.

Taka J
nie wiem, czy sie przykladaja, kontrola polegala na tym, ze polozylam ja na podlodze, a ona poraczkowala i wstala, nawet jej nie rozbieralam, nic nie sprawdzala, nie dopytywala sie, tak tylko na odleglosc i trwalo to 2 minuty. Juz mi sie nie chce isc na ta ostatnia kontrole, no ale pojde, zeby nie bylo jakis nieprzyjemnosci potem.

Zazdroszcze ogrodkow:) ale za 2 lata dolacze :-)

reklama
Dziewczyny co robicie z dziećmi, że się tak brzydko zapytam kiedy właśnie idziecie do ogródka coś robić czy coś w tym stylu?

Grinula aha, no to faktycznie sprawdzają strasznie :/ No nic, lepiej iść jak piszesz, a i tak teraz sama widzisz, że mała rozwija się super więc to w sumie tylko formalność.

Hejka :)
Chciałam wyjść z Kubusiem na dwór ale coś pogoda się zepsuła ..:baffled: mam nadzieję, że do południa się poprawi..
Kubuś dzisiaj obudził si dwa razy ale dałam smoka i spał dalej..

Ja kąpię małego co drugi dzień, tak też nam zaleciła dermatolog, ponieważ woda też wysusza.. ale jak zacznie śmigać to chyba codziennie go szybko umyję.. już nie chodzi o to, że dziecko może być brudne tylko spocone, lato idzie to tym bardziej odświeżyć malucha trzeba codziennie :-)

Mąż stwierdził, że się rozchorował od odciągania nosa Kubusiowi hmm.. jest to możliwe?? A jutro czeka nas Spodek i Noc Kabaretowa :-) trochę się wyluzuję mam nadzieję :-)

witam
nastrój mam nie teges ..i kupe roboty w domu ..
jutro starszyzna wraca z zielonej szkoły więc dzis upajam sie ciszą i spokojem w domu...
zaraz kawencje ide robić...
Miki spi..oczywiście na brzuchu...zaraz pewno koniec sielanki :p
tak wogóle nauczył się wstawać w łóżeczku ..turystycznym...nieźle mu to idzie...
noi pełza jak oszlały...wszedzie :D
wczoraj byliśmy u lekarki bo katar zszedł na gardło ..i zachrypiony był strasznie... dostaliśmy nowe leki i się kurujemy nadal...
bałam się że to krtan wiec spałam z jednym otartym okiem...ehhhh
Takaj gratulacje ukonczenia 9 mca :d

grinula ja też używam chusteczek ale może źle robiłam bo rozchylałam i w środku też przecierałam od paru dni już tego nie robię tylko po pachwinkach i tyłeczek przecieram a jak kupsko to idzie pod kran.Co do kąpieli to w życiu nie wytrzymałabym tygodnia!!!

takaj zazdroszczę wam ząbków ale poczekam aż wyjdą same.Na dole z prawej strony już coś widać szaro-sinego myślę że to to.

A macie jakiś pomysł jak nakarmić dziecko i czym? Jak przygotuję obiad to mała zaciska wargę i za cholerę nie mogę jej nakarmić,rano wcisnę pół kaszki ale jak ja jem bułkę to dziubek otwiera,lody to by jadła codziennie i nutellę (chyba wie co dobre) daję jej danonka to wcina ale o obiedzie czy zupie to mogę zapomnieć:wściekła/y:

ewelia jak mi nie chcial jesc kaszki to dawalam do niej troche owocow ze sloiczka, albo jadl raz troszke bulki a raz kaszke, a zupki jakie dajesz?? sprobuj ugotowac tak zeby tobie smakowalo to moze wtedy jej tez bedzie smakowalo. Ja gotuje np. skrzydelko z indya zeby zrobil sie rosolek, dorzucam do tego warzywa , troche natki pietruszki,zageszczam troszke kasza manna i dusze widelcem i wcina, a kiedys moja mam ugotowala zupe pomodorowa tez na rosole takim delikatnym, przprawione tylko troszke sola, i z makaronem podbite smietana, zjadl jej bardzo duzo, moj tez uwielbia danonki, i jogurty wszelkie, duzo bardziej niz owoce same

Hej

Ja kapie mala codziennie. Bez kapieli ona chyba by mi nie zasnela w lozeczku

Ogrodeczek tez mam swoj

A i Milena od wczoraj chodzi:D

Taka j jak ide do ogrodka to Miki albo spi w wozku albo patrzy co robie. Jesli jest maz w domu ( w weekend, albo jesli wroci dosc wczesnie w tygodniu) to on zostaje z malym a ja dzialam na dworze. Albo dzialamy cos razem a maly sobie patrzy.

Venicee a mialas juz doczynienia z zapaleniem krtani?

Jagoda to gratulacje dla Milenki. Czy byly jakies oznaki ze zaraz zacznie chodzic? Miki trzymajac sie czegos raczkami na kolankach podciaga jedna nozke i stawia stope na podloge i tak sobie cwiczy :-)

Ewelia a wczesniej jadla bez problemu? Bo byc moze to od tego ze posmakowala jej np nutella

Basiu niby to niemozliwe przy fridzie ale siostra zawsze ma problemy z gardlem jak jej maly ma katarek.

reklama
u nas kapanie co 2 dzień :D
Madziasek miałam do czynienia z krtanią...mam strasze 12 letnie bliźniaki...wiec mam chopla co do chorób ..nadwrażliwa jestem w temacie ... ;/
Miki znowu zachrypnięty...oszaleję
Jagoda superrr że mała chodzi :D szybka jest

Do góry