reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Madziasek, mnie też lekarka mówiłam, że dla skóry najgorsza jest jesień- zima
i okres grzewczy.. no i jak skóra się spoci to i więcej jest plam niestety..

Kupciusia, ja mam pepti na receptę ale tylko dlatego, że lekarkę mam fajną bo większość nie daje recepty póki nie ma zaświadczenia np od alergologa, że jest faktycznie alergia i są wskazania do tego mleka.. a wiadomo przecież, że takiemu maluchowi się badań nie robi pod kontem alergii bo wyniki są zakłamane często więc bez sensu.. mija się to z celem bo w wieku 3 lat już tego mleka nie będziemy potrzebować..
Kubuś je pije ale odkąd poznał inne smaki to już gorzej.. czasami wypija tylko 80ml i nie chce więcej.. Normalny bebilon jak niedawno wprowadziłam na 3dni to plam się zrobiło więcej i były strasznie suche także u nas raczej na pewno nietolerancja na mleko..
A może spróbuj dać jej te pepti z kleikiem ryżowym :) jak daje przed spaniem wieczorem to zjada całą butelkę 150ml na raz.

Aga, super, że szczepienie udane ! :-) a Tobie dużo zdrówka !:-)

reklama
Basia dzięki, spróbuję z kleikiem. A ja kupiłam pepti w aptece bez żadnej recepty, dlatego się zdziwiłam, że w ogóle jest potrzebna.

Na razie mała śpi na dworze prawie 3 godziny i czuję napięcie w cycach:D. Może obejdzie się bez tego paskudnego mleka. O ile Hania będzie miała chęć pociumkać trochę.... ehhh

Aga super, że szczepienie udane!

Ja gluten wprowadzałam dając małemu do kaszki na wieczór mannę z Nestle bodajże. Tak z 7-8 gram tej kaszki i resztę innej. Nie bawiłąm się w gotowanie i odcedzanie. Teraz to co drugi trzeci dzien podaje całą porcję kaszki wielozbożowej według przepisu na pudełku

Kupciusia podaje kaszke z bobovity od czasu do czasu ale glownie z nestle. Pamietam ze w grudniu w okresie swiatecznym tez ja podawalam. Myslisz ze kaszki z bobovity moga uczulac???
Tez wczesniej smarowalam emolium i oliwka i nic nie pomagalo.Hmmmm moze sprobuj ziaja med :-D
Mikolaj tez najlepiej na dworze spi, tak do 2 godzi, a ja spokojnie kawke u znajomej wypijam.

Aga super ze szczepienie przebieglo tak fajnie. Waga tez super!!! Na zatoki nigdy nie mialam antybiotyku,zawsze pomag mi telaflu albo ibuprom zatoki :-)

Zabila juz dawno Ciebie nie bylo, wszystko u Was ok? Gratki 6mcy!!!

Ostatnia edycja:
Madziasek mam jakiś antybiotyk co można zażywać podczas karmienia piersią żebym szybciej się wykurowała bo jedziemy na tydzień do Krynicy, strasznie chcę jechać posiedzieć z ludzmi bo w domu powoli wariuje;-) jedzie nas 4 rodziny z dzieciakami więc będzie wesoło. Wcześniej też zawsze brałam sama teraflu lub ibuprom i pomagało ;-)

dzisiaj próbowalam małemu dać znowu butle i nie blee nie dobre chyba zapomniał jak się to je, młody już spi, widzę że piszecie że wasze maluchy też marudne, nasz zaczyna się buntować przed spaniem w dzień,spać mu się chce ziewa ale robi afere aby nie zasnąć wcześniej tak nie było i też ok 17 to już jest marudzenie chyba taki wiek ;-)

madziasek u nas wszystko dobrze. Szybko minęły te miesiące, dopiero człowiek w ciąży był a tu już dzieciaki pól roku z nami. Czasu trochę mało na forum ale wchodzę i Was podczytuje. Pawełkowi już sie dziurki w serduszku zarosły i nie musimy w koncu do kardiologa jeździć.

Kupciusia, można pepti kupować bez recepty ale z receptą taniej ;) a masz zwykły czy DHA?

Żabila, fajnie Cię tutaj znowu widzieć ! super, że u was wszystko w porządku ! Odzywaj się częściej ;) nie wiedziałam, że Twój maluszek miał problemy z serduszkiem...

Madziasek, mój też był mocniej wysypany jak tą kaszkę podałam z bobovity hm..

Grinula no właśnie też nie robiłam takich jaj ze starszym i wszystko jest ok, teraz się cackam, liczę, kombinuję, sprawdzam jakieś tabelki :)

Basia u nas też jest tak, że jak się przeczeka tą godzinę, w której powinien zasnąć to potem problem jest, a u nas jest zawsze tak, że jak wstanie to po ok. godzinie jest śpiący i nie ważne czy spał 30 minut czy 2 godziny to i tak po godzinie śpiący :) Ja ciągle mam lichą nadzieję, że Kuba nagle mi zrobi super niespodziankę i zacznie przesypiać te noce ale coraz mniejsza ta nadzieja.

Aga gratulacje dla Tymka z okazji 5 miesięcy i cieszę się, że tak ładnie szczepienie przeszliście, po męsku :)

Mój jest zawsze wieczorami marudny więc nie mogę powiedzieć czy coś się dzieje czy nie :) A jutro mamy iść na imprezę rodzinną i to ok. 16 także czarno to widzę :szok:

Ale tu pusto dzisiaj.

Basia a to nie wiedziałam. Mam chyba zwykły, a co to jest ten DHA?

Ja to już całkiem głupia jestem :/. Wczoraj w kąpieli dojrzałam, że mała ma cały bok wysypany. No i od czego?? Buźka wygojona, to się no bok przeniosło. Więc już nie wiem czy to ta skaza białkowa, bo przecież jest na pepti i ja nie jem nabiału:confused:.

No i nie wiem o co chodzi mojemu dziecku. Wczoraj wieczorem nie chciała ani bebilonu pepti, ani NAN HA, ani mojego z cyca, ani w butelce, ani kaszki na żadnym z nich :-(. A głodna jak nie wiem, bo się rzucała na wszystko, ale tylko poczuła, to wypluwała. W końcu zjadła słoik jabłka z marchewką i pół zupki jarzynowej... Jak ja mam jej białko i wapń dostarczać, jak ona mleka NIET.

MadziaSek z tą kaszką to tak mi przyszło do głowy bo Grinula też z tym powiązała. Może coś w tym jest.

reklama
Kupciusia problem z tym wapniem itd. ale na szczęście dzieci coraz starsze, niedługo jogurty itd. będzie można dawać więc może w taki sposób przemycisz troche tych właściwości.

A jak jest ze zwykłym mlekiem, kiedy można dawać? No wiem, już mogę i pewnie nic by się nie stało ale kiedy Wy planujecie podać?

Do góry