reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

A ja znowu obudziłam się z katarem i bolącym gardłem :confused2:

Kupciusia, DHA czyli w mleku jest omega3 i jakiś probiotyk.. ten bebilon pepti dha jest od stycznia dopiero i tylko na niego jest recepta.. normalnie się nie opłaca kupować bo puszka 450g kosztuje 33zł..
Kubuś też ma często bok wysypany.. u mnie to na pewno nie skaza bo pijąc pepti też ma te plamy.. ale czytałam żeby efekt był to przynajmniej 3tyg musi go pić ;-)
U nas z mlekiem też ciężko dziś o 11 wypił tylko 50ml za to słoik zjadł cały.. :confused:

Taka j., powodzenia na imprezie ! oby Kubuś wam nie marudził ! :-)

My o 16 mamy rehabilitację.. teraz go przetrzymuję żeby jeszcze nie spał bo potem jest marudny..

reklama
basia89 i jak tam rehabilitacja??

mój mały wczoraj sie zbuntował i na kolację zjadł tylko 60ml kaszki gdzie norma u niego to 210 na dobranoc. Ale grzeczniutki i pomimo tego całą noc przespał. Zobaczymy jak dzisiaj będzie.

Czesc,

Zabila ciesze sie ze z serduszkiem juz ok :-D
zagladaj do nas czesciej i pochwal sie fotka Pawelka!
zazdroszcze calonocnego spania, u nas 2-3 razy wstaje do malego i
tez nie zawsze zjada tak duzo na kolacje jak zazwyczaj.

Aga milego wypoczynku i udanego pobytu w Krynicy ;-)
Basia odstawilam kaszke z bobovity i nie bede juz malemu podawac.
zdrowka zycze!!!

Kupciusia tez zgupialam jak zobaczylam ze Mikolaj mial wysypany brzuszek z suchymi plamami bo tylko na lokciach i nozkach mial wiec skad to sie wzielo nie wiem...heh

Żabila, dzięki, dzisiaj było lepiej, chociaż i tak trochę poplakal.. Twój maluch zjada 210ml?! Zazdroszczę! U nas 150ml to max.. I przy dobrej nocy mamy jedna pobudkę..

Madziasek, mój znowu dziś mocniej wysyłany.. Chyba się do tego muszę przyzwyczaić, ze dwa razy w tyg jest tego więcej.. W poniedziałek mamy wizytę u dermatologa..

Pisze do was siedząc na łóżku przy łóżeczku.. Cicho, Kubuś się juz nie wierci to myślałam, że zasnal, a ja się obracam i wyłoniły mi się wielkie oczy gapiace się w mój telefon haha aż się wystraszylam :p cwaniak położył się na brzuchu i tak podniósł na rączkach żeby dojrzeć co robię :p

Cześć, dawno nie zaglądalam ,ale w tym tygodniu sporo miałam do załatwiania i brakowało mi czasu.
Żabila to wspaniale,że z serduszkiem już dobrze.
taka j. wydaje mi się ,że na zwykle mleko jednak za wcześnie, ja Maksowi zwykłe to chyba zaczęłam podawać jak mial 1,5 roku albo nawet 2 lata. Już zapomniałam.
Lena jeszcze nie śpi, leży zadowolona w leżaczku

dziewczyny podawalyscie dzieciom sinlac?? moj jest na piersi i mi kuzynka polecila bo do tego nie dodaje sie mleka i strasznie mu posmakowalo, daje zamiast kaszki na wieczor i dzisiaj zjadl 100 mli juz nawet cyca nie chcial a kaszki zawsze tylko ok 60 ml zjadal, zobaczymy ile pospi, wczoraj zjadl duzo i jeszcze mlekiem popil ale za 2 godz sie obudzil z placzem i w nocy po 3 tez obudzil sie i wiercil, plakal troszke i nie mogl zasnac

ewelinka, ja nie podawałam sinlacu, tylko słyszałam , że ponoć to sam cukier, ale ile w tym prawdy to nie wiem :)
ja z kolei polecam wszystkim kaszki holle, są to pyszne niesłodzone kaszki, m.inn. orkiszowa, jaglana, owsiana i inne.dawałam je młodszej córce i bardzo nam smakowały :)

Ostatnia edycja:
ewuncia moj slodkich nie chce, bananowej z bobovity nie tknie nawet, a to jest slodkawe ale nie tak bardzo jak kaszki i mu smakuje a lekarz mowil kuzynke ze to jest bardzo dobre szczegolnie dla alergikow i ze jest wartosciowe, ja sie ciesze ze je bo juz sie balam ze nic na wieczor nie bedzie jadl oprocz mleka

reklama
Basia89 no Pawełek to 210 zjada kaszki i to taka normalna porcja jego. Bo czasem to zje całą kaszke i jeszcze mlekiem zapija. Ale mleka to wtedy z 50-60 ml. No noce już od 3 miesięcy przesypia całe bez pobudek, czasem słyszę że się obudził i gada sobie ale zasypia po chwili więc nawet nie wstaję. Do 3 miesiąca to budził się raz na karmienie koło 3 w nocy. Spać chodzi kolo 20 i tak do 6-7 spi. Zazwyczaj budzi się jak mąż do pracy wstaje to wtedy szykuje mu mleko i czasem jeszcze pośpi z godzinę, ale za to w ciągu dnia ma 3 drzemki. Dwie po 30 min i jedna godzinna albo 1,5h.

Ewelinka12 ja nie podawałam sinlacu choć mam w domu tak na wszelki wypadek :p i gratki 5m-cy

Do góry