reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

rampampam - dziś chyba jakiś kiepski dzień, bo mój Wojtuś zwykle jest grzeczny, a dziś jakiś maruda mu się włączył.
Ja też tak czasem robiłam, że gotowałam więcej kaszki mammy i wstawiałam do lodówki i na drugi dzień jeszcze dodawałam do jedzonka.

Dziś Wojtuś wypił z kubka niekapka jakieś 30 ml wody :-DChyba zaciekawiło go nowe urządzenie :-)
No i dziś pierwszy raz dostał mięsko - smakowało chyba:tak:

Ja też nie cierpię prasować! Ale czasem wole już sama uprasować mężowi koszule, bo jak on to zrobi, to aż mi wstyd go do ludzi wypuszczać;-)Na szczęście teraz wystarczy kołnierzyk, bo koszulę zakłada pod sweter:-DNa wiosnę się znów zacznie..

reklama
I na drugi dzień ta manna wygląda dobrze, tzn. jak pierwszego kiedy się ją robi?

Ja marzę o takim spaniu powiedzmy 6 godzinnym nieprzerwanym, ciekawe jak to jest.

Czesc,

Mikolaj tez marudny dzisiaj byl i po obiadku spac nie chcial wiec caly rytual wieczorny zaczelam wczesniej i tak 18.15 maly juz spal!
Heh prasowanie jeszcze znosne gdy prasuje malemu i tez stos ubran czeka od jakis 2 tygodni. Na biezaco prasuje tylko koszule meza.
Pierogi ruskie uwielbiam ale robie wersje dla leniwych i zawijam farsz w nalesniki ;-)
Kupilam balsam natluszczajacy do skory atopowej ziaja med, chce jeszcze emulsje do kapieli kupic. Zobacze czy pomoze, bo dzisiejszy brzuszek wygladal okropnie, same czerwone suche plamy :szok:

hejka dziewczynki,
nie mialam czasu wpasc, bo mezus laptka zabral do pracy, a mnie z telefonu szajba bierze, zeby tu sie dostac.... jeszcze fb to wejdzie, ale to forum jakos slabo mi sie otwiera...

Mojej tez cos powylazilo takie dziwne, nie sa to krostki tylko takie plamki szorstkie suche srednicy moze z pol centymetra.hm.. natluszczam emolium i kminie, z czego to sie wzielo... kaszke glutenowa podaje 1,5 miesiaca i nic sie nie dzieje, tydzien temu podalam kaszke bobovity waniliowa mleczno-ryzowa, moze od niej... bo tego dnia co wyszlo, dalam tez kalafiora w sloiczku, ale chyba nie od tego... na wszelki wypadek nie daje jej w ogole kaszki , zobaczymy czy zniknie paskudztwo...

Co do sliwek z bobovity hehe dzis wlasnie mala zjadla, dalam jej na spróbę kilka lyzeczek, a jej tak posmakowaly, ze zjadla caly sloiczek i poszla na drzemke.. a po drzemce uwalila taka kupe, ze momentalnie przeleciala przez pampka i tylko kapiel nas uratowala.. na dodatek zdejmujac jej bodziaka wysmarowalam jej plecki i wloski, smiesznie wygladala:-)

tez mnie czeka prasowanie, najgorzej jest sie zabrac, bo jak juz prasuje, to leci..

Ewelia, w poradniku z hipp który dostałam piszę, że 2-3g glutenu to pół łyżeczki kaszy manny dlatego tyle dodajemy :-)

Dziewczyny, mój do godziny 16.00 aniołek.. już go chciałam chwalić bo i fajnie w dzień spał- dwie dłuższe 1,5h drzemki i jedna 20min ale za to jak mąż o 16.00 z pracy wrócił to diabeł w niego wstąpił.. do 19.00 marudził i nic nie chciał spać :eek: później zasnął na 15min, szybko kąpiel, mleko i od 21 śpi.

Taka j., współczuję tego spania.. Ty to już chyba nie pamiętasz od dawna co to znaczy przespać całą nockę bo z tego co pamiętam w ciąży też Kubuś nie dawał Ci pospać

Madziasek, kurczę.. ciekawe skąd u Mikiego te plamy.. chyba mamy tą samą emulsję :) ja już kupiłam drugie opakowanie :) Na początku musiałam odstawić bo jak Kubuś miał całe ciało takie suche i zaognione to ten balsam po posmarowaniu powodował, że Kubusia skóra piekła i płakał.. ale jak zaleczyliśmy te najgorsze stadium to teraz bardzo fajnie się ta emulsja sprawdza :)
Mam coś takiego :
ziaja-med-kuracja-dermatologiczna-azs-emulsja-natluszczajaca-400-ml.jpg
Grinula, oby plamki zniknęły ! może faktycznie kaszka bo mój też miał mocniejsze plamy po kaszce z bobovity tyle, że bezmlecznej.

Załączniki

• ziaja-med-kuracja-dermatologiczna-azs-emulsja-natluszczajaca-400-ml.jpg
    ziaja-med-kuracja-dermatologiczna-azs-emulsja-natluszczajaca-400-ml.jpg
    5,2 KB · Wyświetleń: 42
Basia ja od pół roku tak na prawdę nie śpię. Mój ojciec ostatnio mi powiedział, że przecież jak mi się uzbiera te 5 godzin spania to się już można w tyle h wyspać, tak ale gdyby to było ciągiem a nie na ileś rat, nie da się wyspać jak co chwila wstajesz. No i uwielbiam te hasła "ja to bym z nim mogła być w tą noc i wstawać i to nic wielkiego", tak, raz na miesiąc to nic ale jak przez pół roku tak wstajesz i nie możesz przespać to już nie jest takie proste. I tak najlepsze są hasła typu "dobrze, że taki jest, musisz wiedzieć, że masz dziecko" albo pocieszenia typu "dziecko do roku może w ogóle nie spać, musisz być cierpliwa, za jakiś rok, dwa lub trzy lata już prześpisz nockę". Ku.rwicy idzie dostać.

reklama
hej dziewczyny,

Dzisiaj mamy szczepienie, mam nadzieję że Timi dobrze je zniesie. Zapytam też lekarki o te plamki zobaczymy co powie, odstawiłam nabiał i natłuszczam emulsją i widzę że schodzi. Wprowadzanie pokarmu narazie zostawie jak wrócimy z urlopu. Po marchewce chyba wyszło mu uczulenie ;/ Ja wychodzę już trochę z przeziębienia - czas najwyższy.

Dziewczyny mam nadzieję że się uporamy z tymi nieszczęsnymi plamami.

miłego dnia

Do góry