reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
rampampam a dlaczego nie zagęszczasz mleka specjalnym środkiem dla ulewających dzieci- nutriton? mój synek też ulewał mocno i zaczęłam mu sypać ten środek, teraz jest dużo lepiej. lekarz mi powiedział że jak ulewa to jak najczęściej na brzuchu trzeba kłaść, wtedy zamyka się ten zwieracz żołądka.
Kajtuś już śpi, a ja mam górę prasowania.
dziewczyny a w czym myjecie butelki? ja myje w Nuku, ale on jest drogi i mało wydajny, jest coś tańszego?
dobrej nocy

Ja nie używam niczego specjalnego, myję szczotką do butelek z płynem do mycia naczyń i wyparzam. Ale to pytanie mnie zastanowiło, czy trzeba używać specjalnych detergentów?

Ja nie myję niczym szczególnym, też po prostu gorącą wodą i płynem do mycia i raczej nic kupować w tym celu nie będę, pierwszemu synkowi tak robiłam i nic mu się nie działo. Raz na 2-3 dni wyparzę i tyle.

Czesc,U mnie tez pogoda beznadziejna i zimno tak ze maly juz w cieplym spiworku spi na dworze. Spacerujemy od 1 do 2 godzin codziennie by maly nie byl marudny :-D albo sam sie wietrzy przy drzwiach tarasowych jak nie pada deszcz.Przeszlismy na smoczek do butelki - 2ke z tt i maly swietnie sobie radzi :-) a butle myje w zwyklym plynie i wyparzam.Rowniez zazdroszcze przesypiania calych nocy przez Wasze pociechy. Miki budzi sie raz w nocy i potem dopiero nad ranem. Jagoda czy wprowadzasz juz kaszke albo kleik?

dziękuje za odpowiedzi w sprawie butelek! To może i ja przestanę cudować i umyję zwykłym płynem i tak wstawiam do sterylizatora. Dzisiaj ostro ćwiczyliśmy główkę i tak: na rękach jak jest to ładnie trzyma, a jak leży na brzuszku to jest leniem i mu sie nie chce, ale nie odpuszczam, zachęcałem grzechotką i w końcu współpracował. Zastanawiam się jakie zabawki można kupić takiemu maluszkowi?

My próbowałam z nutritonem ale miał zaparcia :/ więc odstawiłam po 2 dniach. Wiem że to ulewanie samo kiedyś minie ale ja mam złe skojarzenia (Igor miał z tego powodu operacje jak miał 3 tyg) i chciałabym żeby już mu to przeszło. Butelki myje w Białym Jeleniu a później zalewam wrzątkiem.

reklama
Witam!
U mnie dzień zaczął się o 5.30, teraz Bartek znowu śpi a ja zaraz budzę starszą i szykuję do przedszkola. Z zabawek to my używamy teraz grzechotek, ale synuś nie jest jakoś nimi specjalnie zainteresowany. Zauważyłam,że uwielbia "rozmawiać" , tzn.ja przed nim robię głupie miny, cmokam i takie tam a on wtedy zaczyna po swojemu coś tam artykułować. Ta zabawa się udaje wtedy jak jest najedzony i wyspany.

Do góry