reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Basia może wypróbuj sposób Madzialenak? Biedny maluszek, mam nadzieję, że on nie odczuwa tego jakoś bardzo? Idziesz kiedyś w najbliższym czasie do pediatry, żeby przy okazji o to zapytać czy jak.

My nie masz co patrzeć na książkowe opisy, każde dziecko inaczej, Kayo jest jeszcze malutki, prawie miesiac młodszy od mojego a mojemu się zdarzy zachwiać głową, moim zdaniem na chwilę obecną zupełnie nie masz się czym martwić.

Cholera z tym zasypianiem w łóżeczku to jest masakra, ale ryczy! Ale dzisiaj go przetrzymujemy, ja prawie w połowie w łóżeczku wisiałam i go przytulałam byle nie wyjąć, aż mnie żebra bolały, za jakąś godzinę i tak mleko będzie chciał, oby potem poszedł spać normalnie.

reklama
My rehabilitacja bo Igor ma asymetrię, jest lekko wygięty jak C. Do tego właśnie ta główka której nie chce podnosić, jak go kłade na brzuszku to jest wielki ryk i zamiast podnosić głowę to ssie palce... Mi się wydaje że jeżeli w ogóle ją podnosi to dobrze ale może zapytaj pediatrę czy ma jeszcze czas.

Dziewczyny które karmią mm, ile Wasze Maluszki zjadają dziennie?

rampampam ja karmie mm, Kajuś zjada od 800 do 960 ml. Oprócz tego daje ok 80 ml herbatki z kopru włoskiego. Przy porodzie ważył 3290 teraz ma 5400, pediatra mówi że ok.

taka. Jmój mały miał kłopo z zasypianiem to bujałam go w foteliki samochodowym aż spał smacznie a potem do łóżeczka, teraz kąpiemy go codziennie przy przyciemnionym świetle, a potem butla już po ciemku i przy odbijaniu już śpi.

My a moze wyprobuj moj sposob na podnoszenie glowki. Jak polozysz na brzuszku to pomasuj plecki, tak pogilgaj. Maxowi dzieki temu spodobala sie pozycja na brzuszku i zaczal po jakims czasie glowke unosic. Teraz bardzo mu sie to podoba. Choc moim zdaniem jeszcze nie ma sie czym martwic, kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie.

Co do monitorow oddechu to chyba wezmiemy 2 angel care i snuze, bo sie strasznie zeschizowalam. Mam nadzieje, ze nocka mi przejdzie bez atrakcji...

Madzialenak, byłam w aptece i chciałam kupić emolium ale babka poleciła mi ziaje dermatologiczna na AZS też dla niemowląt wiec zobaczymy czy coś podziała..
Na razie nie było problemu z drapaniem ciałka dni płaczem w nocy itd.. Teraz zauważam, ze drapie się po buzi chociaż juz wcześniej tak robił jak się zezlosci albo przed zasypianiem..

Taka J., wspolczuje problemów z zasypianiem w łóżeczku.. Ale moze trochę pomarudzi i się w końcu przyzwyczai :)

A my dzisiaj pobudka o 1:00 aż jestem w szoku..:|

Doriq, u mnie nie pomaga nic..ani masowanie, ani gadanie do niego,zabawianie grzechotka..kompletnie nic.. Jak tylko kładę go na brzuch to jest ryk i złość :-/
Miał 2 tygodnie to podnosił głowę na brzuchu a teraz nie chce:-/

pogoda dzisiaj w Poznaniu straszna, pada i ciemno. misio spał dzisiaj inaczej niż zawsze, bo tylko do 1 potem do 4 i do 5, teraz śpi, ale kupkę ma więc zaraz sie obudzi, bo go będzie drażniło. Nie znoszę jesieni. Na szczęście mama dzisiaj do mnie wpadnie to nie będziemy z Kayem sami. A jaka pogoda u Was mamusie?doriq jak noc? Spokojnie?

hej

rampampam moja Milena zjada kolo 700, malo jak na swoj wiek, ale przybiera na wadze, wiec nie jest zle.

basia ja mam emolium i jak jaies krostki wyskakuja kapie Milke w tym, bo dla mnie to smierdzi i nie kapie jej codziennie.

u nas nocka z 2 pobudkami, wiec standardowo. a pogoda tez okropna buu:no:

reklama
Do góry