reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

hej.

u nas nocka jak zwykle 2 pobudki, jak Wy to robicie, ze Wasze malychu przesypiaja cale noce?:szok:

MadziaSek jeszcze z kaszkami i kleikami nie probowalam, bo marchew i jablko narazie odstawilam, mala brzuch bolal:eek:, ale w sobote jade na zakupy to kupie kleik kukurydziany i bede dodawala do mleka

reklama
hejka.. nadrobilam i slysze, ze Mala juz po drzemce juz gada w lozeczku:-)
U nas tez jest problem z podnoszeniem glowki i asymetria, mamy rehabilitacje, poki co prywatnie, na fundusz na 20 listopada mamy termin. Dodatkowo zapisalam Gosie do Wawy do manus medica, bo chce sprobowac ja rehabilitowac metoda vojty, bo ta co teraz robimy cos slabo pomaga wg mnie...
Jak ja trzymam w pionie, to ladnie trzyma, sztywna jest, ale na brzuchu troche popodnosi i zaraz jej leci, czasem sie w nos uderzy i wyje... kocyki jej podkladam, zeby miala miekko... ma 3,5 miesiaca, to juz powinna super glowke trzymac ..ale mam nadzieje, ze szybko to wycwiczymy i nie bedzie miala opoznien w siadaniu, raczkowaniu... dobra, spadam do panienki, bo mnie nawoluje takim smiesznym nibykrzykiem;-)

Cześć
My dziś mamy pierwsze szczepienie. Ciekawe ile Lena przybrała.
Głowę bardzo ładnie trzyma jak leży na brzuszku, a jeszcze w tamtym tygodniu nie chciała za bardzo.
Dziś mi starszak obudził ją o 2 w nocy, coś mu się śniło i zaczął krzyczeć.
A teraz sama zasypia, dawno już sama nie zasypiała tak spokojnie

rampampam a próbowałaś dawać gastrotus baby to jest syrop na uleganie taki przeciwrefluksowy, podaje sie go po mleku zaraz,jest słodki i mały chętnie go pił. Nam pomógł. Dziewczyny czym przykrywacie dzieci na noc? Kołderką? Mi mały dzisiaj zjechał , prawie cały był nakryty, zawału mało nie dostałam jak to zobaczyłam.

Czesc,

u nas dzien zaczal sie od 7 rano ;-)pierwsza pobudka o 12 kolejna o 4. Maly zaliczyl juz pierwsza drzemke, a o 11 wyjdziemy sie tlenic.

Jagoda a moze to sama marchewka powoduje bole brzuszka?

Aurelia moj maly jest zainteresowany grzechotkami, szczegolnie lubi zabe z fishera i kotka kolysanke. Co do gadania to najwiecej gada do swiatelek i grzechotek w bujaku.

Grinula super sprawa z ta rehabilitajca, oby pomogla ;-)Kak

Kamu powodzenia na szczepieniu.

My ja przykrywam kolderka ale maly spi na brzuszku wiec przykryty jest po same uszy i nic mu sie nie zssuwa. A moze wkladaj kolderke jakos pod materac jesli jest duza albo jakas czesc pod szkraba hmmm?

Madziasek ja nie spiewam, nie mam dobrego głosu, nie bede mu słuchu psuła :)

My ja przykrywam kołderką. Ale raczki na kołderce.

Dopiero teraz bo wcześniej Lena miała infekcję a potem nie pasowało pielęgniarce.
My też przykrywamy kołderką.
Lena śpi a na szczepienie mamy na 12.30, dobrze że przychodnia po drugiej stronie ulicy

reklama
Wojtuś też śpi pod kołderką, a rączki zawsze mu na wierzch kładę.
A od wczoraj namiętnie ssie kciuka ;) wcześniej zdarzało mu się próbować wkładać rączkę do buzi, ale teraz to kciuk zdobył zainteresowanie, hehe!

Do góry