reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny!
Doriq- współczuję.
Mój Bartek wypija 450 - 600ml mm i przystawiam go do piersi kiedy tylko chce ssać. Zawsze karmienie zaczynam od piersi, czasem possie zaledwie 3 min i jest ryk, wtedy wiem,że muszę podać mm, a czasem ładnie possie.
Rampampam - Twój synuś wytrzymał tyle godzin bez jedzenia? Ja się zastanawiam, bo mój też zaczyna robić dłuższe przerwy w nocy, czy na tym etapie pozwalać dziecku spać ile zechce czy jednak wybudzać do karmienia?

reklama
U nas pogoda też do kitu. Wieczorem jak przypuszczałam, po mleku o 22 poszedł spać ale nie wyjmowaliśmy go jak beczał, zobaczymy jak będzie dzisiaj. A mój zamiast coraz dłuższe przerwy jak u Was robi sobie coraz krótsze przerwy :(

Cześć u nas też pogoda okropna.
Lena też wczoraj i dziś miała dłuższą przerwę , pierwsze budzenie o 4 , kolejne 6.30 i obudziła się o 9
Ale się wystraszyłam z tym monitorem oddechu, przy Maksie tego nie używałam, ale znam dwa przypadki śmierci łóżeczkowej.
Basia ja przetestowałam przy Maksie wszystkie chyba możliwe kosmetyki, chyba najlepszy jest jednak oilatum. Próbowałaś jeszcze podwójne płukanie ubranek?
Ale mi się w domu nie chce siedzieć, może wezmę Lenkę i pojadę do koleżanki na kawę.

Ja też, ten bezdech jest najczęstszy podobno do 6 miesiąca także połowa za nami.

Kamu, muszę spróbować z tym płukaniem..juz wszystkiego się lapie co mogę,bo cały czas mnie to zastanawia czy to faktycznie skaza, bo zmieniliśmy mleko,a plamy nie ustępują..

Maciejka, u mnie dokładnie tak samo..malemu dzisiaj nic nie pasowalo i strasznie marudził.. W końcu tesciowa wzięła go na krótki spacer i godzinę temu wrócił, a dalej w wózku śpi :) zobaczymy jaki będzie jak się obudzi :p

Aurelia ja tam daje mu pospać ile chce, ale jak narazie takich długich serii spania było kilka. Dzisiaj obudził się przed 3 i po 6.

A co do karmienia to zauważyłam że Igorowi nie starcza już te 150ml bo nie wytrzymuje 3h. Będę musiała mu chyba zwiększyć ilość. Myślałam też żeby zagęścić kleikiem ryżowym ale wczoraj na próbe dodałam mu pół łyżeczki i w nocy bardzo stękał, więc chyba jeszcze za wcześnie. U mnie jest jeszcze jeden problem bo mały mocno ulewa i może jakbym mu zagęszczała to by się troszkę zmniejszyło.

reklama
Aurelia mój mały jak skończył miesiąc zaczął przesypiać całe noce, w chwili obecnej przesypia 10 godzin ciągiem i nie budzę go na jedzenie. Rano wypija 150 ml mm, później co 3 godziny 135 ml i na noc znów 150 ml. Ładnie rośnie i przybiera na wadze więc sądzę, że nie trzeba go budzić w nocy.

Ostatnia edycja:
Do góry