reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny, my dzisiaj mieliśmy super noc Igor spał od 21 do 6 zjadł i później kimał do 9 także jestem w wielkim szoku i mam nadzieje że będzie powoli przesypiał całe nocki.

my2013 Igor niestety bardzo słabo trzyma główkę, właściwie w ogóle jej nie trzyma i dlatego wylądowaliśmy na rehabilitacji, narazie byliśmy 2 razy ale po wczorajszej wizycie z moją małą pomocą już ją podnosi (a beczy przy tym przeokropnie ;)

basia myśle że po 2 tygodniach powinno już być widać poprawę, więc może musicie spróbować z Nutramigenem? a co do skóry smarujesz ją czymś? u nas też co chwilę wychodzi jakieś uczulenie i Igorowi pomaga Oilatum, moja kuzynka znowu u swojego synka używała Emolium i też wiem że bardzo fajnie po nim skórka wygląda

reklama
Rampampam, do kąpieli mam oillan, a smarowalam mascia robiona z witaminą A, niestety brak rezultatów.. Dużo dobrych opini wyczytałam o mleczku z ziajki wiec je dzisiaj jadę kupić, a jak to nic nie da to sprobuje emolium.. U nas z głową tak samo jak u was tylko my pierwsza rehabilitację mamy 11grudnia wiec trochę śmiechu warte z tym terminem :-/

Na razie były dwie kąpiele w krochmalu i np w niedziele plamy zbladly a wczoraj znów się nasiliły.. Nie wiem.. Może to kwestia większej ilości czasu..

ja wczoraj też kąpałam w krochmalu ale nie widze żeby było lepiej, bo u małego uczulenie wyszło na głowie i rękach nie wiem od czego to... dzisiaj kupiłam płyn do płukania Biały Jeleń zobaczymy czy zejdą te krosty

Ewelinko, nie używałam płynu do płukania tylko lovele do prania, a w sobotę wszystkie jego ubranka wypralam w płatkach mydlanych i teraz tylko ich będę używać bo chce wszystkie alergeny wykluczyć, ale jak to AZS to bedzie ciężko tych plam się pozbyć :(

Rampampam, bo z tego co słyszałam to krochmal łagodzi podrażnienia i swędzenia wiec nawet jak plamy nie zejdą to warto dziecku chociaż ulżyć..

Doriq ojej współczuję sytuacji, która Ci się przydarzyła , wyobrażam sobie co musiałaś przeżyć. Ja używam monitora oddechu wraz z nianią od urodzenia bo bardzo boję się śmierci łóżeczkowej. Z czystym sumieniem mogę polecić monitor Angelcare AC 401, ważne aby kupić z 2 płytkami a nie 1. O taki mam: ***Angelcare AC-401 Monitor z nianią 2 płytki *** (3629756168) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

My Sebastian już pięknie trzyma główkę, praktycznie już prawie mu nie opada. Gorzej z ćwiczeniami na brzuszku, podnosi głowę ale bardzo szybko się denerwuje. Zauważyłam również, że potrafi podnieść główkę jak leży na plecach.

Basia
bardzo współczuję uczulenia. Jeny czy Twój maluszek cierpi, czy go ta wysypka parzy lub swędzi?

Ostatnia edycja:
Basia mój mały miał problem taki ze skórą, że miał ją bardzo suchą i cały czas schodziła. Gdy zaczęłam używać emolium do kąpieli i balsam do ciała to problemy znikły. Skóra jest delikatna i nawilżona.

reklama
witajcie! Kajtuś już śpi. Ja używam monitora oddechu angel care z dwiema płytkami sensorycznymi, to pozwala mi w miarę spokojnie spać.
rampampam a dlaczego rehabilitacja? bo się troszkę wystraszyłam, mój Kayo niby trzyma główkę ale jeszcze mu opada, kurde mam się martwić już. ?Czytałam że pod koniec trzeciego miesiąca lub na początku czwartego powinna już być stabilna.
co do uczulenia to na szczęście nic się nie dzieje, kąpiemy w bobini, piorę też w bobini, smaruje bepantenem, ale za to kolki nas nie ominęły- niestety. No i ciemieniuszka się zrobiła.
Pozdrawiam

Do góry