reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Czesc,

Wizyta u ortopedy udana. Miki byl grzeczny a jego bioderka bardzo ladnie sie ksztaltuja. Ale to dzieki rozciaganiu, ktore codziennie cwiczymy! Kontrola za 2,5 mca.

Jagoda trzymam kciuki za to by Milka zalapala mleko, wspolczuje tez anemii.
No wlasnie dlaczego chodzicie prywatnie do pediatry?

Aurelia ja pieluchowalam tylko na noc na poczatku. Maly duzo spi na brzuszku, nosimy go na zabke no i cwicze rozciaganie bioderek :-D

Kupciusia to skoro D chce chrzcic i zalatwiac formalnosci z tym zwiazane to czy jego rodzina wie, ze on sie bedzie tym zajmowac? Bo po co suszyc Tobie glowe skoro masz juz na ten temat wyrobione zdanie! Ach ta rodzina.

reklama
Ewelinka ale ilości mleka nie źle.
Ja dziś z lenką byłam u lekarza i dostała bactrim, oby jej się nic nie rozwinęło.
Kupciusia, moja siostra też nie chrzci i oczywiście wszyscy już za plecami gadają.
My chrzcimy dopiero na wiosnę

Mnie dla bioderek pani poleciła układać na brzuszku jak najwięcej i ćwiczyć "żabkę".

Kapciusia z tymi chrzcinami to hmm, coś wiem o tym, mnie ostatnio babcia mówiła, że mam syna poganina bo nieochrzczony, a nie wiem kiedy będzie bo chrzestną ma być kuzynka z Niemiec i nie wiem kiedy będzie mogła przyjechać do Polski więc szybko to nie nastąpi.

Madziasek a co to za "rozciąganie" dla bioderek?

dzisiaj odciagalam bo jechalam na zakupy a maly z tego zjadl moze 20 ml bo zdazylam wrocic, a jak mam za duzo to mroze zeby miec czym go karmic jak jade na studia, ostatnio jakos nie odiagam czesto bo mam juz spore zapasy

Dobry wieczor mamusie. Jestem mama 2 miesiecznego Antosia.Podczytuje Was od maja z przerwami i doszlam do wniosku ze trzeba sie w koncu ujawnic (pod warunkiem ze mnie przyjmiecie do swojego grona)..

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Ewelinka - czy Ty pijesz jakieś nadzwyczajne ilości płynów, bo taka ilość to wprost rewelacyjna. Ja mam ten sam laktator, ale co z tego jak mleka brak.
Miłej soboty!

reklama
ewelinka, no nieźle z tym mlekiem ;) mi się juz w miarę ustabilizowała laktacja i mleka mam w sam raz, nawet często coś zostaje, a Mały się już naje. Wcześniej często zamrażałam, a teraz już rzadko, bo nie planuję wyjść z domu bez Wojtusia i jak coś to wystarczy to, co zamrożone. Poza tym mleka nie powinno się trzymać też zbyt długo, bo wiadomo, że mleko z piersi się zmienia z czasem jak się karmi na potrzeby dziecka.
Pisałyście o usg brzuszka i głowy.. mój Synek miał takie badanie jeszcze w szpitalu, ale mówili, ze to ze względu na to, że się mały urodził. Usg bioderek miał wg zalecenia w 4 tygodniu życia, bylo wszystko ok i teraz kontrola dopiero grudzień/styczeń

Miłego dnia!

Do góry