reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Powodzenia na tych chrzcinach dziewczyny!
My nie wiem kiedy będziemy chrzcili, poprosiłam kuzynkę czy by nie została matką chrzestną i się zgodziła z tym, że oni mieszkają w Niemczech i będzie mały problem bo nie wiem kiedy będą w stanie przyjechać, ledwo przyjechali pare dni temu i jutro wyjeżdżają do Niemiec. Chyba Kubuś na własnych nogach pójdzie na chrzest :)

reklama
Cześć dziewczyny.
U nas dzisiaj spokojny dzień, za to wczoraj Hania mi dokładnie przypomniała, że mam małe dziecko ;).

Madzialanek 8-9 godzin snu ciurkiem:szok:. Ale zazdroszczę. Hania jest na piersi i ze 3 razy w tygodniu pośpi max 5 godzin bez przerwy. Ze 3 razy musiałam dopajać na wieczór butlą, to po tej butli 6 godzin spała, więc też bez szału. W ogóle u nas to przestawione jest wszystko. Kładziemy się 23-24 a wstajemy 11-12, jak się mama wyśpi :p. To chyba niezbyt dobrze...

Jagoda ja bym nie podziurkowała uszu, zwłaszcza po dzisiejszym pobieraniu krwi z żyły :no:. Masakra jakaś to była. Wyłam bardziej niż malutka.

W ogóle to zmieniłam lekarza. Hani hemoglobina spadała coraz bardziej, a babka kazała odstawić leki i podawać soczki dla dzieci 4 miesięcznych:wściekła/y:. Nowy lekarz w pierwszej kolejności kazał zrobić badanie poziomu żelaza, żeby działać coś dalej. No i na USG serduszka nadal były niepodomykane sprawy. Niby jeszcze ma prawo tak być. Kontrola za rok.
No i Hania waży już 5000 gram i jest długaśna, wychodzi poza normy siatek :p. Jak mi się wyciągnie w koszu mojżesza to zostaje ze 2 cm więc kosz jest na wylocie, a tak mi było z nim wygodnie.

Ja dopajam tak ze 2, max 3 razy w tygodniu, jak mi mocno uleje, albo ma dzień żarłoka i nie wystarczam. Chciałabym mieć trochę wiecej pokarmu, bo często mała musi się napracować pod koniec żeby leciało. A ja chciałabym móc jeszcze coś odciągnąć i zamrozić na wszelki wypadek. No ale nie mam co.

Starałyście się już o becikowe? Nasza poplątana sytuacja jak zwykle nie mieści się w standardowe formularze i cholera wie co tam mamy przedstawić :/. Wszędzie ten sam problem...

Kapciusia dobrze, że zmieniłaś lekarza, niestety dzisiaj człowiek sam musi się tak troszkę orientować w zdrowiu, żeby przynajmniej wiedzieć, że coś jest nie tak i trzeba szukać innego lekarza a tak nie powinno być. Co oni na tych studiach robili? Ja się o becikowe nie starałam jeszcze, mąż najpierw musi do USC iść po zaświadczenie a jakoś mu nie po drodze.

kupciusia nie strasz bo ja jutro z mala na badanie krwi ide, co do kolczykow to jeszcze poczekam

i chyba tez zmienie lekarza, bo dzwonilam dzisija do mojej i ona dalej sie przy mleku upiera, a mala znowu 2 dni cyrki wyprawia i najlepsze jest ze tylko od godziny 10 do 17 jest krzyk prz butli a wieczorem w nocy i rano jest ok. nie wiem o co chodzi. zobacze co na tej morfologii wyjdzie i zmieniam lekarza, bo place 70zl za wizyte a mala dalej cierpi:eek:

Czesc

maly zasnal wiec mam chwilke by cos napisac i zjesc kolacje bo strasznie glodna jestem!

Maciejkaa Ewelinka rowniez zycze udanych chrzcin :-D

Madzialenak my chrzcimy 21 grudnia :-)

Jagoda trzymam kciuki za morfologie i ortopede! A ktora to wizyta? Bo my w piatek mamy 2ga ;-) no i co z zajadami?

Kupciusia my juz we wrzesniu dostalismy becikowe :-D a z czym masz problem?

Taka j zaswiadczenia dla meza ze skarbowki mozesz sama zalatwic i odebrac za pomoca jego upowaznienia! No i sama przy okazji zalatwisz dla siebie :p
bo nie rozumiem czy sie pomylilas i napisalas USC z ktorego trzeba odebrac jakies zaswiadczenie... Czy mialas na mysli USC i akt urodzenia dziecka... Heh

Ostatnia edycja:
witam
ja wlaśnie wczoraj złozyłam wniosek na becikowe dołączyłam pit 11 mój i męża za 2011 bo oni mają jakies dziwne okresy rozliczeniowe do końca pażdziernika za 2011, akt urodzenia, zaświadczenia z pracy że są odprowadzane składki zdrowotne też za 2011, zaswiadczenie od lekarza, oraz zaswiadczenie o posiadaniu lub nie gospodarstwa rolnego.
ja dziś zostawiam 1 raz Lene na dłużej już od wczoraj ściągałam mleko , ale tez to nie są jakieś zatrwarzjące ilości
Pozdrawiam

hej. my po badaniach krwi. moje maleństwo takie dzielne tylko troszeczke poplakala a 2 fiolki krwi pobrali. nawet dostala naklejke dzielnego pacjenta:) mame tez pokluli zobacze jak tam moje wyniki:-)

a do ortopedy na 14 mamy.

ja becikowe tez zlozylam i tych papierow zalatwiania wiecej niz to warte. teraz czekam na przelew:-):-)

milego!

Madziasek oczywiście pomyliłam się :D Nawet się nie zorientowałam :) Oczywiście chodziło mi o zaświadczenie ze skarbówki czyli US bez C na końcu ;) To mi babka nie powiedziała o tym w skarbówce, że mogę za niego za upoważnieniem :( No i teraz będę musiała brać drugi raz takie zaświadczenie tym razem za 2012 rok bo już do końca października nie zdążę tego załatwić ale to w sumie nie ma znaczenia.

Jagoda super, że malutka taka dzielna była, teraz trzymam kciuki za wyniki, daj znać jak u ortopedy.

u ortopedy w porzadku. bioderka juz dobrze wykształcone:) tylko Milka za duzo wrazen dzisija miala i poplakiwala. a to badanie nawet minute nie trwalo:-D:szok:. oczywiscie wszytskie dzieci salwe placzu za nia, a ona wszytskim jezor pokazuje:-D:-D a teraz dopiero widze jak ona urosla jak zobaczylam te maluszki na pierwszej wizycie a Milka taki kabanik 5- kilowy:-):-):rofl2: teraz jest na spacerku z ciacia bo nie pospala za bardzo dzisiaj i marudzi a mama wcina obiadek. wyniki po pracy mezowy odbierze, ciekawe co z nich wyniknie...

reklama
Do góry