reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Witam sie z ranca:-) mala buszuje w foteliku, wiec mam chwile, zeby napisac.

odebralam wyniki no i tak jak myslalam Milka ma anemie. Pojechalismy do pediatry wieczorem i sie jeszcze okazalo, ze ma jakas alergie. mozliwe ze na soje z tego mleka sojowego, wiec dostalismy nastepne mleko Nutramigen, ktory ponoc jest najobrzydliwszy ze wszytskich:baffled: i do tego nutriton na ulewania. Na anemie Actiferol, ale z tym mamy poczekac, az mleko zalapie. Pani doktor widziala, ze ja juz wkurzona na te wszytski mleka i nie wziela 70 zl tylko 50:-D:-D. jeszcze ze 2-3 tyg i bede pomalu wprowadzac jabluszko i marchewke. moze sie w koncu unormuje ten jej zoladek.

o USg głowki tez pierwsze slysze.

:-)

Cześć dziewczyny!
U nas tez chrzciny w tę niedzielę, odpuściłam sobie przyjęcie w domu i robię w lokalu po raz pierwszy. Zobaczymy jak wyjdzie.
Dziewczyny jak miałyście zalecenie szeroko pieluchować to jak często to robicie. Cały dzień?

Aurelia ja mialam szerokie pieluchowanie o na noc malej wkladalam na pampersa jeszcze 2-3 pieluchy tetrowe i zakladalam wieksze body i tak spala jak zaba. Przez 4 tyg. Wczoraj bylam na kontroli i juz jest wszystko ok

Cześć dziewczyny.
Dzięki za info dot. becikowego. No ja się właśnie nie wyrobię do końca października raczej, ale to może lepiej bo wtedy sytuacja byłaby jeszcze bardziej zagmatwana. Przeszłam się wczoraj do mopsu no i oczywiście trzeba było wezwać wszystkich świętych żeby mi rozstrzygnęli co ja tam muszę zanieść.

Jagoda moja Hania bierze Actiferol od początku z przerwami jak już kupy 5 dni nie było. NIestety wyniki wcale się nie poprawiły. Ja już 2 razy robiłam kontrolną morfologię (i to z krwi włośniczkowej pobieranie jest do przejścia), a teraz robiłam poziom żelaza (i to z żyły to już dramat, bo grzebią dziecku igła w rączce żeby na żyłę trafić :( ). A powiedz jaką mała ma hemoglobinę? Teraz hemoglobina fizjologicznie spada i w 3 miesiącu jest najniższa (nawet 9,5). Hania ma teraz 10,2. Jagoda a czemu chodzisz do pediatry prywatnie? Nie ma u Was jakiegoś dobrego na NFZ?

Ja o USG główki też nie słyszałam.

A temat chrzcin ostro mnie już drażni. Rodzina (ale nie rodzice) D strasznie nalega, wręcz nagabuje. Ja bym w ogóle nie chrzciła, ale D by chciał. No to proszę bardzo, nie mam nic przeciwko, ale ja tego załatwiać nie będę po księżach, a jemu się nie pali. A teksty w stylu " no to kiedy W KOŃCU zamierzacie uregulować SPRAWY??", albo MUSI BYĆ KATOLICZKA!!! to już normalnie prawie coś powiedziałam. A jak będzie buddystką to co?? To będzie jakaś gorsza? Niech sobie szerzą fanatyzm u siebie w domu, ami niech nie zaglądają bo będą musieli nas wykląć i wyrzucić z rodziny:evil:

reklama
Do góry