reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Witajcie

Jagoda oj to masz kłopot z tym doborem mieszanki dla córeczki aby ta była ostatnia i żeby malutka zaczela jeść.
My wlasnie wróciliśmy z pierwszej dalszej podroży mojej Leny w aucie była ok. Cała drogę praktycznie spała, ja zrobiłam troszkę zakupów dla mnie ciuchowych.Wyjazd udany a dotego pogoda cudowna. Pozdrawiam wszystkie dzieci i ich mamy.
dzieki za link zarejestrowalam się i Lena bedzie miała też zabaweczke:-)

reklama
Ewuncia to tez masz kiepsko z tym karmieniem. Moj Mikus mial kilkanascie razy faze ze od 5 rano wisial wlasnie co godzine na cycku, ale juz mu przeszlo. Heh ciekawe tylko na ile!Jagoda zajady? A czy to przypadkiem nie z braku jakiejs witaminy, chyba z grupy B...szkoda ze z Milka macie problemy jedzeniowe, moze warto poradzic sie innego pediatry?Agaulec super ze wyjazd byl udany i mala Lenka byla grzeczna ;-)

Madziasek na grzechotkę czeka się ok 3 tygodnie.

U nas dzisiaj bardzo płaczliwy dzień , malutki jest bardzo nerwowy, płacze co chwile. Nie wiem co mu dolega, apetyt ma jak zawsze, może to pierwsza kolka, żal mi go.

Agaulec super, że wyjazd Wam się udał i fajnie, że malutka była grzeczna. Zazdroszczę zakupów "ciuchowych " też bym się wybrała a tu nie ma jak.

Lena była grzeczna w ciagu dnia zostawiłam ją z moja mama to spała praktycznie cały czas zbudziła się dopiero jak wróciłam jakby czuła że mama juz jest, a noc lepiej niż w domku jak ją położyłam ok.20.30 to 1 pobudka o 4.30 następna 7.30.

U nas dzisiaj taka pogoda w kratke. Mam pytanie jak pada tak leciutko to wychodzicie z dziećmi czy staracie sie raczej pozostać w domu? My wczoraj zrobiliśmy 2 spacerki po 1.5 godziny ale dzis nie wiem jak bedzie . Miłego dnia dla wszystkich

Madzialenak może miał gorszy dzień ;) każdy go czasem ma :)

Agaulec moja identycznie spała :D
Ja nie wychodzę jak pada. Jak mocno wieje to też nie. I raz dziennie wychodzę nie dwa.

Czesc,
maly spi wiec mam chwilke, sniadanie juz zjedzone, w kominku napalone
od 6 juz nie spimy ale przed 8 wstalismy z lozeczka,
Miki zrobil mila niespodzianke i spal do prawie 1szej, a zasnal ok 20 stej

Madzialenak szkoda ze malenstwo plakalo :-(
A dzisiaj juz lepiej?

Agaulec a masz balkon, taras, bo ja w takich w takich sytuacjach tlenie malego na werandzie ;-)

MadziaSek fajnie mieć taki spokojny poranek ;) ja muszę biegać dosłownie żeby z dwójką się wybrać na czas do przedszkola o 7.30 :confused:
Co do werandowania to ja mam balkon ale wózek na dole bo mieszkam ma ostatnim pietrze :confused:

nasz maluch nie spal wieczorem, tylko drzemal co chwile ale jak usnal o 12.30 tak spal do 5.45, az bylam w szoku bo przeciez dzieci na piersi rzadko tak dlugo spia chyba, o 6 znowu zasnal i obudzil nas remont u sasiada o 8,45 a o 9.10 znowu zasnal i spi, dla niego chyba dalej jest noc

reklama
Ewuncia co pół godziny????? Przeżyłaś? Ktoś wstawała czasami zamiast Ciebie? Ja bym chyba padła, już teraz głowa mnie boli i nie daję rady!

Madziasek no to masz ekstra z tym spaniem, kąpiesz o regularnej godzinie i to jest super plus i pewnie też pomaga a ja nie kąpię tak bo mąż chce kąpać a różnie z pracy wraca i tu jest zonk i chyba oleję te jego chęcia kąpielowe bo może to troche pomoże usystematyzować synka.

Jagoda z chęcią oddałabym Ci troszkę apetytu mojego synka gdyby tak się dało, tzn. Milence oczywiście. Mój wypija 120ml i jak się butla kończy (bo wypija do ostatniej kropli) to zaczyna się płacz, ja bym Ci tej jego 60ml z chęcią oddała bo on by ze 180 wypił lekko.

Z tym spaniem to ostatnio tu pisałam właśnie, u nas ostatnio nie ma tak, żeby mały zasnął takim "twardym snem", on tak "czuwa", lekki szmer i się budzi, nie wiem dlaczego bo od początku przyzwyczajamy go do hałasu normalnego życia i jak mu się chce zasnąć to zaśnie obojętnie co gra i ile ludzi gada ale po 10-15 min się zrywa, o co chodzi?

Doradźcie mi proszę, chciałabym kąpać synka o regularnej godzinie bo uczepiłam się w tym, że będzie mi lepiej spał jak będzie miał coś regularnego ale problem w tym, że on nie je o regularnych godzinach bo u niego to niemożliwe, nigdy nie wiadomo kiedy będzie chciała a jak chce to jest koniec, nie da się mu nie dać tego mleka, boję się, że się zaniesie czy coś no a po kąpaniu wiadomo chciałabym dać butlę i do łóżeczka tylko jak to zrobić skoro nie je regularnie?

Ostatnia edycja:
Do góry