reklama
Taka.j ja kapie mala kolo 20 przewaznie i u mnie tez nigdy nie ma regularnosci w jedzeniu. Jak widze ze glodna to daje a jak to jest w porze kapieli to czekam z pol godziny i wtedy kapie i po tez butle dostaje. Ile zje tyle zje, ale zawsze wie ze to juz pora spania. Odloze ja do lozeczka. Kilka minut i spi az do2-3
agaulec75
Fanka BB :)
Ja myśle że dziecku trzba zapewniac jak najwiecej regularnych przyzwyczajeń ja zaczynam od kapania staram sie codziennie o tej samej godz.pózniej spanko. Karmie ją piersia wiec je o ktorej ona chce ale przerwy są taki ok 2-3 godzin. Taka j ja bym zaczęła od kapieli jak męża nie ma to i tak bym kąpała, ale to zależy juz od was.Pozdrawiam
ewelinka12
Fanka BB :)
taka j ja kapie co 2 dni wiec u nas ciezko jakas regularnosc ustalic, ale zauwazylam ze pory karmienia ma podobne codziennie, czasem tylko jest faza jedzenia co godzine, dzisiaj rano tak mial, spal 5 godzin w nocy do 6 a potem do 9, zjadl i zdrzemal sie godzinke i o 10 znowu zjadl i znowu ktortka drzemka i o 11.30 znowu jedzenie i znowu zaspal wiec poszlam na spacer i udalo sie dluzej pospac bo tyle co go pokarmilam a on dalej zaspal i spi teraz, nie wiem jak zrobic zeby nie spal tyle w dzien, bo wieczorem chce go polozyc o 21 i nie chce spac do 12 lub 1 w nocy
Ewelinka a dlaczego kapiesz co 2 dni? A co z higiena peniska?
co do regularnosci to ja sie staram tez zawsze po kapieli inhalowac malego, rowniez rano wykonujemy te same czynnosci po wstaniu z lozeczka, mycie dupki i peniska, przemywanie twarzy, ubieranie i dopiero cycek i ponowna drzemka ;-)
co do regularnosci to ja sie staram tez zawsze po kapieli inhalowac malego, rowniez rano wykonujemy te same czynnosci po wstaniu z lozeczka, mycie dupki i peniska, przemywanie twarzy, ubieranie i dopiero cycek i ponowna drzemka ;-)
madzialenak
mama na pełen etat
Madziasek już dzisiaj mały jest spokojny, więc chyba rzeczywiście wczoraj miał zły dzień.
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu ale Pani dr powiedziała, że zrobimy tylko szczepienie przeciwko WZW a pozostałe za 4 tygodnie bo jeszcze ranka po szczepieniu przeciwko gruźlicy nie zagoiła się do końca. Więc za 4 tygodnie następne szczepienia.
Mam mega problem ze sobą a w sumie ze swoją wątrobą. W ciąży 5 razy złapał mnie bardzo silny ból wątroby ale po wzięciu nospy przechodziło, tłumaczyłam sobie tym, że może to być związane z ciążą, że z powodu przesunięcia organów takie bóle mogą się zdarzać, tak też mówił mój ginekolog jednakże miesiąc po porodzie bóle zaczęły powtarzać się coraz częściej i trwały coraz dłużej, ostatni atak miałam wczoraj po wypiciu kawy. Ból jest tak okropny, że odechciewa mi się żyć :-( Wykonałam sobie nawet usg jamy brzusznej, które nie wykazało żadnych zmian. Dziś byłam u lekarza i niestety muszę wykonać gastroskopię bo podejrzewa u mnie kamienie, zapalenia wątroby lub wrzody Bardzo boję się tego badania, ale jak trzeba to niestety muszę dać radę. No i muszę stosować dietę, wszystko gotowane, zero surowych owoców i warzyw.
Co do kąpieli to ja także kąpię małego co 2 dzień, a w ciągu dnia codziennie przemywam pupę po kupce.
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu ale Pani dr powiedziała, że zrobimy tylko szczepienie przeciwko WZW a pozostałe za 4 tygodnie bo jeszcze ranka po szczepieniu przeciwko gruźlicy nie zagoiła się do końca. Więc za 4 tygodnie następne szczepienia.
Mam mega problem ze sobą a w sumie ze swoją wątrobą. W ciąży 5 razy złapał mnie bardzo silny ból wątroby ale po wzięciu nospy przechodziło, tłumaczyłam sobie tym, że może to być związane z ciążą, że z powodu przesunięcia organów takie bóle mogą się zdarzać, tak też mówił mój ginekolog jednakże miesiąc po porodzie bóle zaczęły powtarzać się coraz częściej i trwały coraz dłużej, ostatni atak miałam wczoraj po wypiciu kawy. Ból jest tak okropny, że odechciewa mi się żyć :-( Wykonałam sobie nawet usg jamy brzusznej, które nie wykazało żadnych zmian. Dziś byłam u lekarza i niestety muszę wykonać gastroskopię bo podejrzewa u mnie kamienie, zapalenia wątroby lub wrzody Bardzo boję się tego badania, ale jak trzeba to niestety muszę dać radę. No i muszę stosować dietę, wszystko gotowane, zero surowych owoców i warzyw.
Co do kąpieli to ja także kąpię małego co 2 dzień, a w ciągu dnia codziennie przemywam pupę po kupce.
Ostatnia edycja:
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
Dziewczyny wydaje mi się że mały przybrał trochę za mało. Urodził się z wagą 4310 g, w dniu wyjścia ze szpitala ważył 4020 g a dzisiaj prawie po 7 tygodniach od porodu ważył 5 kg, czyli przybrał niecały 1 kg. Jak myślicie, nie za mało?
Ostatnia edycja: