reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Madzialenak czy Ty tez Magdalena, czy Magda?
co do wagi Twojego szkraba to jak dla mnie to jest ok, waga rosnie ;-)
moj Miki wazyl powyzej 5kg gdy skonczyl 2 miesiace!
a jesli lekarz nic nie mowi to musi byc ok :-D

wspolczuje gastroskopii i trzymam kciuki!!!

reklama
Czytalam ze nie kaza juz kapac dzieci codziennie jak kiedys, bardziej podobno sie wysusza skora dziecka bo zmywa sie naturalna bariere ochronna, ja kapie tylko w emolium i maluch nie ma zadnych problemow skornych a niczym go nie smaruje, pupe przemywam woda i mydelkiem codziennie a o co chodzi z higiena penisa?? pediatra nie kazala mi go narazie ruszac

Witam wszystkich z rana
Teraz sa nowe zalecenia aby kapać co 2 a nawet co 3 dzień, ale ja ze starych przyzwyczajeń kąpie mała codziennie także stosuje emolium i mała nie ma problemów, przez 12 lat od kiedy urodziłam starsza córkę duzo się zmieniło chociażby podawaniw wit k+d do końca 3 miesiąca jak sie karmi piersia, starszej podawałam od 14 dnia tylko d. Pewnie za kolejne 12 latek znów będa jakieś zmiany;-)

Czesc dziewczyny ;-)

Madzialenak super bo ja tez Magdalena ale z Malborka, tak wiec znam trojmiasto bo tam studiowalam :-D

Ewelinka co polozna to inaczej, zreszta nie wyobrazam sobie nie kapac codziennie bo kapiel uspokaja malego jak robi nam awantury. A peniska pielegnuje w ten sposob ze sciagam tyle ile sie da i przemywam woda. Od kiedy byl w szpitalu higiena zwiekszona!!! Bo nie wiem od czego te zapalenie drog moczowych bylo.

Agaulec ja stosowalam na poczatku emolium i oilatum a teraz myje Hippem i jestem zadowolona.

Madzialenak nie bój się tego badania. Ja je miałam, wiesz co było dla mnie nieprzyjemne? Jak mi psiknęli do buzi tym znieczuleniem no to wiadomo przestałam jakby czuć gardło, normalnie oddychasz itd. ale nie da się przełknąć śliny, takie dziwne uczucie ale samo wkładanie tej rurki i to co potem tam dalej, to na serio nie ma się czego bać!! Co do wagi małego to nie wiem, wydaje mi się, że przybiera ładnie, podobno dziecko w pierwszym półroczu powinno przybierać 600-700 gram na miesiąc. Mój z kolej przybiera za szybko, w ciągu 2 miesięcy przybrał 2400 gram. Obawiam się, że będzie tęgi i ciężko mu będzie potem.

Ja kąpać codziennie chcę tylko i wyłącznie z powodu tego, żeby wiedział, że jest kąpanie to potem butla i spanie bo ze względów innych nie.

Ja dzisiaj miałam chyba 4 lub 5 nieprzespaną nockę i czuję, że długo tak nie wytrzymam, mam nadzieję, że ta dzisiejsza będzie lepsza.

Takaj masakra z tymi nocami, oby dzisiejsza była lepsza i mały dał Ci pospać. Ja się tylko w szpitalu nie wysypiałam więc nawet nie wiem o czym piszesz. Dzięki za pocieszenie i opis badania:-)

reklama
Madzialenak ja tak na prawdę ostatnio wyspałam się z 6 na 7 sierpnia bo 7 pojechałam do szpitala i od tego czasu bardzo kiepsko z tym spaniem, najpierw po cc mnie tak bolało, że nie dawałam rady, potem jak mi ból zszedł to po nocach dopajałam małego, żeby żółtaczkę zrzucić no a w domu to już klasyka, nikt poza mną nie wstanie a ostatnio budzi się po kilka razy na noc.
Zważyłam dzisiaj "małego", w ciągu 10 tygodni przybrał 2,800 gram!! Urodził się z wagą 2,800 i teraz waży 5,600 :szok: Jestem przerażona co będzie dalej.

Do góry