reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Doriq do października może za długo :-D ale do września pewnie tak :confused: Ja nie mogę wcześniej niż 23 urodzić bo mam paciorkowca i dopiero od 15 mam brać augmentin przez 7 dni. Tak się boję, że mały zarazi się tym paskudztwem.

Madzialenak będzie dobrze, najważniejsze, że badania zrobione, wiadomo, że jest ryzyko i będzie profilaktyka. Nic więcej nie możesz zrobić, a jak się będziesz stresować to źle to wpłynie na maluszka

Hej Dziewczyny, i ja znowu po weekendzie gościowym się odzywam... znowu było trochę roboty, ale za to się pocieszam, że jak jestem w ruchu to może i poród szybciej pójdzie :-D

Basia - oby szybko poszło :) trzymam kciuki, choć mam nadzieję, że już jesteś po...

Madzialenak - ja też mam podobny termin i też mam paciorkowca... Ale widzę, u Was jakaś inna procedura jest z tym GBS? Bo wszędzie raczej jest coś takiego, że na 4h przed porodem antybiotyk podają... A Ty masz stosować przez 7 dni, doustnie?

Kamu - wszystkie rady doświadczonych Mam będą jak najbardziej bardzo pożądane :)

MadziaSek - fajnie, że juz w domku, fajnie, że po spacerze :) I fajnie, że mąż Ci tak dogadza... Ciekawe czy mój też tak będzie miał;-) Póki co notorycznie 'zapomina' odstawić po sobie naczynia do zlewu... Ehhh... No ale i tak nie mogę narzekać..

A Dziewczyny, robiła/robi któraś z Was zapasy do lodówki? Typu jakieś mrożone, gotowe obiady na 'zaś', żeby potem tylko siup i odgrzać?

madzialenak ja tez mam podobny suwaczek ale termin na 31 sierpien
mysiolek myslalam o zrobieniu zapasow ale jakos nie moge sie do obiadu nawet dzisiaj zabrac a o zapasach juz nawet nie mowie, jakiegos lenia mam dzisiaj a jutro do szpitala ide wlasnie tez na gbs, zobaczymy co mi wyjdzie

Mysiolek przez 7 dni mam stosować doustnie antybiotyk Augmentin ale to dopiero od 15 sierpnia aby bakteria nie uaktywniła się ponownie przed porodem + dodatkowo w czasie porodu dostanę dawkę leku oraz Synek po urodzeniu.

reklama
Basia- a widzisz jak wykrakalam ze ty nastepna hehe trzymam kciuki! :)

Doriq- no.właśnie też zdążyłam zauważyć ze twój synek też będzie miał na imię Max- ja to się jeszcze zastanawiam w sumie -właśnie jakąś liste klekoce ;)- ja w sumie myslalam ze ty czekasz na córkę coś mi się chyba pokickalo, w ogóle szwagierka mnie wkurzyla bo stwierdzila ze max to imie dla psa(oni w sumie mieli psa maxa8 lat temu..) a ja jej powiedzialam ze to psa nazwali po ludzkim imieniu a nie odwrotnie...:/ maskra! No i ja rzucilam pomysł.co do maxa a Tomkowi.coś nie.pasuje bo nienawidzi.zdrobnienia maksiu i się boi ze tak będą do niego wołać, a jego propozycje to Bruce lub Samson(wiec sama rozumiesz):D/ ja sobie pomyslalam ze może Maxym zamiast Max juz sama nie wiem Daniel mi się jeszcze zaczął podobać i Peter masakra! Niezdecydowana jestem ostro ale.chciałabym takie imie internacjonalne..

Ja dziś jadę poszaleć w ikei :) ten ostatni raz, co do chodu to takkk kaczy chód góra hahaa, czasem aż.głupio bo to smiesznie wyglada :D

Mysiolek- mi to koleżanka polecila ale tak mi się nie chcę tego.robić ze szok! Chyba postawie na proste przepisy typu wrzucam mieszam gotuje się samo i czekam ;)

Ostatnia edycja:
Do góry