reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia- musisz spać w dzień nie ma wyjscia ;), a l4 inny ginekolog ci nie da?! W końcu to tylko na tydzień a zawsze to tydz.dłużej.z.maluchem potem ;), spróbować zapytać innego.dr.można w.sumie.;))

No ja zjadlam.calego.ananasa i nic hehe :), juz.nie wspomne.ze.sex.nie pomaga.więc nie wiem czy dac sobie spokoj z tymi."probami" wywolania.wilka.z.lasu. Czy co :D, a u mnie T. Juz.się trzesie.jak to będzie itd. Mówi "przestan masz jeszcze tydz do terminu" normalnie.on się boi.tej sytuacji, zawozenie do szpitala poród itd i woli później jak wcześniej no ale tego przecież nie ominie :) - no ale co się.z niego posmieje to moje ;) hehe

Doriq- a dajesz.zdjęcie.dziecka do kartek czy nie?? Jak tam grilek.minął :)??

Kamu- fajnie.ze tak dużo wiesz.i możesz.poradzić.tym mniej.doświadczonym o karmieniu czy innych sprawach ;)!!

Hm dobra ide próbować spać póki moje dziecko spokojne :D

reklama
Oo jestem.ostatnia i pierwsza teraz, obudzilam się z.głodu:p zjadlam i ide dalej.spac :D a co mi tam u mnie dopiero 8.00 rano więc można jeszcze no i stwierdzilam ze trzeba korzystać ze snu bo juz niedługo ;) - tak czy siak u mnie cisza- ale dziś nie chce mi się rodzić tzn nie mam siły :D hehe zmeczona za bardzo jestem :p , to chyba dobrze ze cisza hehe- ale jak coś się bedzie działo dam znać ;)

Micur-ka dzięki, powiem Ci ,że przed urodzeniem Maksa byłam zielona, dziećmi się nigdy nie interesowałam, nie miałam nawet nigdy wcześniej takiego dziecka małego na rękach. Jednak trafiłam na bardzo kompetentne osoby (położne , lekarzy) którzy przekazali mi sporo informacji na temat karmienia piersią i pielęgnacji,coś co było dla mnie przerażająco trudne stało się dziecinnie proste i ta opieka jakoś mi w miarę gładko szła. Więc jeśli mogę służyć radą z mojego doświadczenia to czemu nie :-)
A Twojemu D się nie dziwie, taki stres to chyba normalka. Zobaczysz ruszy Cię, możesz robić sobie jeszcze ciepłe prysznice (nie gorące) i pod tym prysznicem podrażniać te brodawki

Ode mnie goście dopiero pojechali, było bardzo miło i wszyscy mi pomagali, więc się nie zmęczyłam nawet.

Miciurka ja mam taki ozdobny papier na którym będę drukować zdjęcie i te wszystkie informacje, kiedy się urodził itd i wkleję do środka.

M.lena to są takie kartki powiadamiające, że mi się dziecko urodziło i będę je wysyłać do znajomych i rodziny, u nas jest taki zwyczaj, że się wysyła.

Olguson ja sugeruję się terminem usg, bo miałam długie cykle, ale mi się on zgadza jeszcze dodatkowo z terminem z owulacji. Jakbym miała regularne cykle to om.

Hej :-)

Ja też jeszcze nie rodzę.. chociaż dziś nawiedzają mnie co jakiś czas bóle okresowe.. może coś w końcu się ruszy :-p
Dzisiaj leniwa niedziela :) obiad u teściowej, kawa u mamy i dopiero wróciliśmy do domu :)

Doriq, fajnie, że imprezka się udała i że Cię nie wymęczyli :-)

Mamy teraz postój w porodach.. 7ego urodziła Modlicha, 8ego Taka j., a 9tego Kupciusia .. sierpniówki nie rodzą w weekendy ?? :-D
Może od jutra coś ruszy :-)

Ja też jeszcze nie i oby do terminu:-)
Chociaż w nocy kilka razy miałam takie jak by lekkie bóle miesiączkowe i trochę mnie to zaczęło niepokoić, ale na szczęście przeszły

doriq - fajny zwyczaj, tym bardziej, ze karteczki sa robione wlasnorecznie przez mame dzidziusia :)
dziewczyny ja to samo ciagle bole miesiaczkowei krzyzowe, mi sie brzuch ciagle spina i nic :) rano jade po wypis do szpitala i karte ciazy, mam nadzieje ze w nocy sie nic nie zacznie dziac. Tak sobie mysle czy u mnie to nie trwa tak dlugo przez to ze np. mam ta zwezona miednice a dziecko duze i natura sie na porod nie decyduje :D juz nie wiem jak sobie to tlumaczyc... :) a jak dotrwam (a pewnie tak bedzie) to jutro wieczorem wizyta u lekarza i we wtorek moze szpital...

strasznie sie tu cos cicho zrobilo, ale niedziela byla ladna wiec wszystkie pewnie mialy jakies zajecia :)

reklama
Czesc,
znalazlam chwilke wiec pisze co u Nas ;-)
zaliczylismy pierwszy spacerek i pobyt na dworze!
dzisiejszy dzien byl strasznie meczacy, maly od 10 do 21 spal tylko 2 godziny i ciagle wisial na cycku, a gdy zasypial nadal poszukiwal jedzonka! Glodny caly czas, wiec zmuszeni calodziennym cyckaniem dalismy malemu troche nan 1, przynajmniej najedzony zasanal spokojnie :-D

Miliaa tak karmie piersia, a maly sie nie najadal, chociaz jakis pokarm byl to waga i tak poleciala w dol powyzej 10%

KulkaPrzytulka nie jechalam do Lublina, rodzilam w Pulawach, przynjamniej maz byl na miejscu :-)

Modlicha super ze jestescie juz w domku

Miciurka jakos daje rade i ogarniam w domku ale bez pomocy meza bylo by ciezko, robi sniadania i obiady i wszystko o co go poprosze :-D

Basiu tulenie i calowanie to teraz najwazniejsze przy Mikusiu :-D
uwielbiam to!

Dziewczyny po porodzie zostal mi smieszny brzuszek ktory ma sie
wchlonac i celullit na d

Ostatnia edycja:
Do góry