reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
All me te skurcze pojawiaja sie zazwyczaj kilka razy dziennie, nie kilka na godz, trwaja krotko i ida od gory brzucha, wystepuja zazwyczaj po zmianie pozycji. Byc moze moje skurcze to wlasnie te, ale ja nie umiem rozpoznac, a powiedziano mi, ze te co ja mam to za czesto, wiec nie wiem. najlepiej zapytaj swojego lekarza, a ja link wstawiam Skurcze Braxtona-Hicksa - Ciąża - Rodzina - Polki.pl

Teoretycznie nie musze, ale mieszkam w Holandii i jesli pojde na zwolnienie to na zwolnieniu musze siedziec w kraju. Ja chce jechac na urlop do Polski przede wszystkim po to, zeby mnie zbadal ze 2 razy przed porodem jeszcze madry lekarz, bo tu sluzba zdrowia kuleje i ogolnie wszystko maja gdzies. Wiec do konca przyszlego tyg musze pracowac.Tutaj jest troche inaczej nie musze miec L4, mowie ze zle sie czuje i zostaje w domu, ale jesli to dlugo trwa to wzywaja cie na komisje, taki lekarz medycyny pracy i jak zdecyduje, ze masz zostac w domu to nie ma szans do Polski jechac.
Ja sobie wykupilam bilet na podroz w wagonie sypialnym, wiec podroz powinnam zniesc dobrze.

cześć dziewczyny!
witam się z upalnego rana :( dzisiaj znowu ma być tak duszno jak wczoraj albo i jeszcze bardziej. W nocy spałam przy otwartym na oścież oknie.

Tak mnie boli w okolicy spojenia łonowego że ani się przewrocić z boku na bok nie mogę zbytnio, o chodzeniu nie wspomne.

hejka ;) witam w kolejny upalny dzionek :)
Ja w nocy spać przez ten upał nie mogę.. cała jestem mokra..

Taka j., moja lekarka twierdzi, że jak nic się nie dzieje to po co wcześniej i że jakby coś było nie tak to mam przyjść.. Może Twój też jest takiego zdania? ale mając pessar to wizyty chyba powinny być częściej..

Doriq, wypoczywaj dzisiaj i nie martw się ;)

Madziasek, można relanium.. moja gin mówiła, że w szpitalach często ciężarnym podają i że on też niby hamuje skurcze.. ja też kiedyś dostałam receptę na relanium z powodu tej mojej mani na biały fartuch i wysokiego tętna, ale jak wykupiłam i przeczytałam ulotkę to do teraz nie wzięłam ani jednej tabletki :p

witam! W Poznaniu nadal nie ma czy oddychać!
mam pytanie: czy smarujecie czymś uda? bo mi straszny cellulit się zrobił, a używam Perfecta mama serum antyc, może macie coś lepszego?
Mały znowu ma czkawkę, tak mi go żal...
A co do relanium to mi lekarka zapisała to najsłabsze, w razie gdyby w ciągu dnia napiał mi się brzuch to na noc mam łyknąć , ale jeszcze nie brałam.

Dziewczyny u mnie tez upal, bardzo dobrze ze nie puchne : )
spac tez nie bardzo moge, biodra bola, nogi bola no i "kosci cipkowe'' sie rozciagaja!

Zabila wspolczuje! Juz wiekszymi krokami nasze cialo sie przygotowuje na porod.

reklama
My od kiedy skonczyla mi sie perfecta, masuje cialo pod prysznicem a potem specjanym urzedzeniem z wypustkami, smaruje balsamem a on nadal jest, kurcze ten cellulit wodny mnie dobija!

Do góry