reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia a myślałaś o zrobieniu mgr czy teraz nie masz już za bardzo możliwości?

Doriq kurcze mam nadzieję, że znajdziesz jakiegoś fajnego lekarza i że on Cię uspokoi ale pewnie wszystko jest ok, do 30 czerwca już zostało tylko 11 dni! Dasz radę, czekamy prawie tyle samo bo ja mam wizytę 1 lipca :)

reklama
taka.j - też mam wizytę 1 lipca. Dotrwamy, dziewczyny ;) Damy radę ;) Ja to mam nadzieje ze to bedzie moja ostatnia wizyta (będę w 35 tyg i 3 dniu).

Wstawiłam do wątku o wózkach więcej zdjęć Gabrysiowego Ferrari ;)

Dziewczyny trzymam za Was kciuki, bedzie dobrze ;-)
Taka j. i Quincy ja rowniez mam wizyte 1 lipca!
Quincy dlaczego masz nadzieje ze bedzie to twoja ostatnia wizyta? Do terminu porodu jeszcze kilka wizyt powinnas miec ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak odczuwacie skurcze Borixona??
Do tej pory myslalam ze to Mala sie wypycha....ale po dzisiejszym dniu zglupialam....:-S
U gory sporo nad pepkiem bardzo uwypukla mi sie brzuch,robi sie twardy i trwa to kilka sekund.....myslalam ze to wypychanie Malej.....mozliwe,ze to sa skurcze Borixona??

Dziewczyny jak odczuwacie skurcze Borixona??
Do tej pory myslalam ze to Mala sie wypycha....ale po dzisiejszym dniu zglupialam....:-S
U gory sporo nad pepkiem bardzo uwypukla mi sie brzuch,robi sie twardy i trwa to kilka sekund.....myslalam ze to wypychanie Malej.....mozliwe,ze to sa skurcze Borixona??

Quincy śliczny wózek!!

doriq dotrwasz do 30! nie ma innej opcji. A co do stażystki to tez bym nie dowierzała jej zdolnościom

U mnie upał niemiłosierny :wściekła/y: no nie ma czym oddychać. W domu mam ponad 25 stopni i dosyć dużą wilgotność powietrza i przez to jest straszny zaduch. Okna otworzyć nie ma co bo będzie jeszcze cieplej :-( i zadowol tu babę w ciąży :laugh2: Ani woda w basenie mnie nie zdołała ochłodzić bo miała bagatela 34stopnie!!! i tylko czuję jak mi pot po dup.ie spływa.

Mnie dzisiaj też odwiedził kurier i przywiózł leżak cobym mogła polegiwać w cieniu więc jestem zadowolona :-p
Co jeszcze.... zapomniałam :rofl2:

Taka j., mogłam od razu robić jak mieszkałam jeszcze z rodzicami.. teraz bym się broniła, a tak to nie wiem.. chciałabym zrobić ale teraz wolę poświęcić ten rok na wychowanie syna, a kasy też na tyle nie mamy żeby płacić za zaoczne studia..

Doriq, wszystko na pewno jest w porządku, nie stresuj się na zapas !!
Współczuję dzisiejszych przeżyć..

Dziewczyny zazdroszczę Wam, że macie wizyty co 2 tygodnie.. moja następna dopiero 16 lipca i wtedy ginekolog pobierze mi dopiero posiew itd.. to będzie już mój 37 tydzień !! :baffled: mam nadzieję, że nie urodzę wcześniej..

Żabila, ja się dzisiaj też strasznie męczyłam.. balkon musiałam zamknąć bo za gorąco było.. a jeszcze dałam się do prania ciuszków dla małego, robieniem obiadu i też się cała rozpływałam.. A u nas ma tak być aż do soboty..
Gratuluje zakupu leżaka :D ja mam dwa na balkonie ale do 17.00 mam cały czas słońce, zero cienia.. a nie mam parasola :(

Dzisiaj dostaliśmy łóżeczko i mąż już prawie poskładał :D jutro jeszcze tylko szufladę przykręci.. ale pokój mam tak zagracony, że jeszcze trochę i do niego nie będziemy mogli wejść :p

All-me ja w sumie nie wiem jak te skurcza mają wyglądać, niby drugi raz w ciąży jestem a jakby pierwszy, wiem, że to twardnięcie brzucha ale jakie to nie wiem. Mnie się tak cały brzuch spina nie raz, tak jakby cały ten obszar skupia się w tym jednym miejscu - w brzuchu. A może faktycznie mała coś wypycha jednak jak Ci się tak uwypukla coś na górze, może dupkę wystawia albo coś.

Basia ja też nie mam wizyt co 2 tygodnie, mój rozpoczął wizytami co 4 tygodnie, no i ostatnio jak szłam w 29 tygodniu to stwierdziłam, że na 100% będe już miała co 2 albo co 3 tygodnie wizytę a on mi, że następna za 4 tygodnie, mówię mu nawet, że wolałabym wcześniej, żeby być spokoniejszą teraz bo to końcówka a on mi, że niepotrzeba tyle wizyt i jak teraz przyjdę w 33 tygodniu to następną będe miała za 2 tyg. a jak się okaże, że czuję się teraz dobrze to za 3 tygodnie. No cóż.

reklama
Witam. Wczoraj dostalam polowke relanium i tak odplynelam, ze dopiero dzisiaj jestem z wami:-) Oczywiscie zadnego lekarza w okolicy prywatnie nie znalazlam, najblizej to 200km, wiec nie ma sensu jechac, bo zmeczenie w aucie tez mi nie pomoze. Zostalam dzisiaj w domu, bo po wczorajszych przezyciach odpoczynek wskazany. Tak sobie mysle, ze moze panikuje, ale tu chodzi nie tylko o mnie a jeszcze o malego lokatora ktory sam o siebie nie zadba. Kazalam zmniejszyc sobie godz pracy do 5 dziennie no i musze dotrwac do 30.

Do góry