reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

ewelinka12-ja przeziebienie leczylam osscillococinum i drosetuxem. To homeopatyczne leki i na mnie działały. Poza tym piłam hektolitry herbatek owocowych, malinowych z cytryna itp, zamiast cukru "słodziłam" je miodem. No i oczywiście okupowałam łóżko, wygrzewałam się pod kocykiem ;)
Wracaj szybko do zdrowia ;)

reklama
qincy myślę ze internetowa wyprawka będzie jak najbardziej na miejscu. A jeśli sie różnią to poprostu posklejaj je w całość i już. Nie przejmuj sie detalami :*

Hej hej

Ewelinka zdrowka zycze :-D
a mikstura od AgatyK byla ;-)

Quincy a szukalas w watku - wyprawka dla malego LWA? I spokojnie powolutku skompletujesz wyprawke :-D
jesli chodzi o kosmetyki to ja mam z musteli, emolium, hipp, nivea baby i johnsona, chusteczki hipp i pampers ale z ziajki chce kupic jeszcze lub nivea plyn do kapieli z oliwka. Czy masz kogos kto by Tobie pomogl w zakupach?

jeśli chodzi o kosmetyki to powiem Wam ze nie ma co przesadzać. Takie malenstwo potrzebuje tylko oliwki i kremu na odparzenia. Serio

jeśli chodzi o kosmetyki to powiem Wam ze nie ma co przesadzać. Takie malenstwo potrzebuje tylko oliwki i kremu na odparzenia. Serio

jak już pisałam na wątku wyprawkowym-zgodnie z rozporządzeniem nie stosuje się oliwki do pielęgnacji skóry, bo zatyka ona pory skórne, a jeśli dziecko się spoci, to pot nie ma ujścia i pojawiają się wysypka, rumień itd itp

QUINCY ja oliwki np w ogóle nie stosowałam, nam na szkole rodzenia radziły położne im mniej kosmetyków tym lepiej. Jeśli dziecko ma gładką skórę, to po co używać kremów czy balsamów, przecież to wszytko jest chemia. Ja się do tego stosowałam , jak skóra robiła się szorstka wtedy jakiś balsam, a tak nic.
Spokojnie nie wpadaj w panikę. Jeśli chodzi o wyprawkę do szpitala, najlepiej udać się do szpitala w którym planujesz rodzić i zapytać co zalecaj zabrać do szpitala. U nas tak jest, mamy dwa szpitale w Cz-wie i te wyprawki różnią się kilkoma detalami
.

jak już pisałam na wątku wyprawkowym-zgodnie z rozporządzeniem nie stosuje się oliwki do pielęgnacji skóry, bo zatyka ona pory skórne, a jeśli dziecko się spoci, to pot nie ma ujścia i pojawiają się wysypka, rumień itd itp

Nie wchodziłam na ten wątek ..
ja przez pierwszy mies stosowałam tylko olejek do kąpieli i nic więcej. No plus sudokrem jeszcze. Dopiero później smarowalam oliwka ale ta w żelu bo nie jest tlusta.
I nic ze skóra sie nie działo

Witam!!

Wczoraj poszłam do lekarza, bo już nie wyrabiałam z tym kaszlem i mam antybiotyk, bo to zapalenie gardła i oskrzeli. Babka konkretna, najlepsza u nas w przychodni to jestem spokojna, powiedziała, że bardziej to mi ten kaszel może zaszkodzić a nie antybiotyk.

quincy - na wątku wyprawkowym dziewczyny wszystko super rozpisały, wiadomo, ze niektóre rzeczy wyjdą w praniu, zawsze można potem coś dokupić, nie każdemu też wszystko pasuje. Spokojnie, na pewno dasz sobie radę!!

co do ilości kosmetyków, to my też tylko oilatum do wody wlewaliśmy, bo Kamil miał suchą skórę i sudokrem, ale dopiero jak się pupa czerwona robiła i krem na każdą pogodę - wtedy w zimie rodziłam - jak na spacery wychodzilismy.. teraz też więcej nie kupuję

quincy , ja też dodałam jeszcze swoje trzy grosze na temat wyprawki, ale co racja to racja, nie wszystkim pasują te same rzeczy. Także spokojnie dasz radę, będziesz dokupywać w trakcie. Z butelkami też nie szalej kup 1 na początek. Mojej siostry córka ma ponad 3 miesiące, a w ogóle butelki nie używała , jest na piersi.
Modlicha83 dobrze ,że poszłaś, gorsze dla dziecka jest takie zapalenie niż antybiotyk, teraz już tylko szybko zdrowiej. Wyobraźcie sobie,że mam koleżankę (dosyć bliską) i jak była w ciąży to bała się łykać antybiotyk,że dziecku zaszkodzi, a browarów to potrafiła wypić jednego wieczora 3-4 i do tego oczywiście fajki, a dziewczyna 32 lata miała i normalna, wykształcona nie jakiś margines. Masakra , nie mogłam na to patrzeć
Ale jestem zła na tą pogodę. Miałam nadzieję,że dziś będzie ładne słońce, pogrillujemy na działce a tu d... . Na początku tygodnia mówili,że weekend ma być taki ładny.
Maks lekko zakatarzony, ale do lekarza jeszcze z nim nie idę, ostatnio poszliśmy a ta zaraz steryd do nosa i antybiotyk, nie wykupiłam a po 5 dniach dziecko i tak było zdrowe. Nie wiem po co takie silne leki skoro osłuchowo ok.
Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia dziecka !!!!!!!!!!!!

reklama
cześć :)

Modlicha bardzo dobrze zrobiłaś, że poszłaś do lekarza! zdrówka życzę :)

Kamu u mnie też pogoda beznadziejna heh
a na wesele do wawy jedziemy, oby tam pogoda była lepsza :-)

wczoraj położna mnie odwiedziła, sprawdzić jak się czuję i pogadać, zaproponowała też ktg za darmo u nich w siedzibie więc się chętnie zgodziłam, szczególnie ze mam skierowanie od gina
czy któraś z Was już na ktg chodzi?

miłego dnia!

Do góry