reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

hej.
Napiszę i tutaj.
Jestem po wizycie. Szyjka wciąż się zmniejsza. Mam brać mnóstwo leków jak w zegarku. Mam leżeć bo grozi mi już poród. Mam mieć już nawet spakowana torbę do szpitalia masakra! A ja wyprawki jeszcze nie mam ani nic. Dzidzia jest drobna waży tylko 900g. Ktg wyszło dobrze bez skurczy. Nic nie przytylam odostatniej wizyty ..
Za tydzień kolejna wizyta i jeśli nadal szyjka będzie w takim stanie to znów do szpitala :-(

reklama
Agata_K ta mikstura jest pyszna, mniam. Czuje się od razu jej działanie, które jest mocno rozgrzewające.

Aleksandral witaj :-) gratuluje córeczki, Zuzia przepiękne imię, wiem coś o tym:-)

Maciejkaa kochana odpoczywaj i leż, teraz kruszynka w brzuszku jest najważniejsza. Poproś męża, żeby przejął wszystkie obowiązki. Trzymam za Ciebie mocno kciuki.

Maciejkaa niech maleństwo siedzi jak najdłużej i przybiera na wadze,a ty odpoczywaj,w razie jakby było coś nie tak to napiszAleksandral oczywiście że pamiętamy,jak tam ciąża przebiega??

Cześć wszystkim.
Ja dziś wkroczyłam w 26 tydz. Po wizycie u położnej jestem bardzo zadowolona, bo przytyłam tylko 1 kg od ostatniej wizyty. Porównując to z moją wagą, gdzie ważąc się 2 dni temu po odpoczynku, miałam 2kg mniej niż dzisiaj (też na mojej wadze) wychodzi, że wcale tak dużo nie przytyłam, a moja teoria o dużej ilości wody, która mi się gromadzi, potwierdza się. Dziwne byłoby, że chudnę i tyję w ciąży na zmianę. Jak pracuje mam ok 3kg więcej, niż jak odpoczywam.
Chciałam jeszcze zapytać co sądzicie o monitorze bezdechów i o macie rejestrującej ruchy i oddechy dziecka. Mam możliwość wypożyczyć z ubezpieczalni i nie wiem czy warto.

maciejkaa bierz leki i odpoczywaj duuzo

aleksandral witamy ponownie:-):-)

doriq, jak masz mozliwość wypozyczenia takiego sprzetu to zrob to, zawsze bedziesz miec pewnosc ze jest wszystko ok:-)

a mnie cos brzuch boli dzisiaj i nawet nospa nie pomaga, twardy jak kamien:-:)-(

Maciejka trzymam mocne kciuki :-D musi byc dobrze!!!

Doriq tak jak napisala Jagoda jesli masz mozliwosc to skorzystaj ;-)

Jagoda nawet lezenie na brzuszek nie pomaga?

wlasnie odpoczywam lezac na boczku, obok kot wtula sie w brzuszek, jakiez bylo jego zdziwienie jak dostal kopniaka haha

magnezu nie bralam, ale czas najwyzszy chyba zaczac bo nie podobaja mi sie te twardnienia, oby do piatkowiej wizyty.... a kapiel pomogla, mała szaleje teraz w brzuchu

reklama
Ojciec mojego TZ, ktory jest ginekologiem, zawsze kaze mi zaczac brac magnez na jakies 2 dni przed podroza, zeby uniknac skurczy z przemeczenia, choc ja nie mam problemow z twardniejacym brzuchem. Mozesz sprobowc, ale generalnie duzo odpoczywaj. Dobrze, ze kapiel pomogla, ja tez zaraz ide do wanny:-):-):-)

Do góry