reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

hej dziewczynki..

byłam dzisiaj w pracy pomóc koleżance. Pisałam Wam jakiś czas temu, ze przy kichaniu lub gwałtownych ruchach mam takie okropne uczucie nad pępkiem, jakby mięśnie pękały.. no i znajoma rehabilitantka, powiedziała, że mam rozejście mięśni, tzn. przepuklinę jaką tam, będę musiałą chyba plastry mieć zakładane /kinesiotaping/.. ale czekam na wizytę, czy ginka nie ma nic przeciwko

Ja mam dzisiaj ciezki dzien :/...
Boli mnie w pachwinach...tak rwie...:/
Czuje mega naciagnieta skore na brzuchu...a moje dziecko caly czas mi o sobie przypomina. Czuje baaardzo mocne kopniaki, krecenie sie....i tak co chwilke...po pepku albo nad....zaraz brzuch mi peknie :/
kochana, jeszcze niedawno narzekałaś, że dzidzia się nie rusza :-D

a poza tym sie dowiedzialam ze jak maly bedzie mial powyzej 4.2kg to cesarka obowiazkowa :angry:

tak, pow. 4200g to wskazanie do cc :baffled: ja rodziłam 4020g i poszło szybko ;-) podobno większe dzieci się szybciej rodzi

Zastanawiałam się wczoraj czy można w ciąży wypić mięte, bo na opakowaniu , oczywiście , jest napisane: nie wskazane w czasie ciąży-, no ale jedną chyba można???

a czemu nie można mięty? pierwsze słyszę.. ja piję normalnie wtedy, gdy mam ochotę ;-)

Hej dziewczynki choróbsko moje się rozszalało cała noc nie przespana bo tak mnie gardło bolało,a rano jak wstałam i próbowałam powiedzieć mężowi że jadę do lekarza to żadne słowo sie nie wydobyło z moich ust.Oczywiście wizyta u rodzinnego....porażka.Zajrzał powiedział że anginy nie ma że gardło zaczerwienione i przepisał mi lek do płukania co się okazało w aptece że kobiety w ciąży nie powinny go przyjmować :angry: I weź się człowieku lecz.Kupiłam tantum verde i na przemian z płukanką solną sobie psikam...
Ale pani w aptece mnie rozśmieszyła bo pyta się "który tydzień ciąży,chyba sam początek?" hehe ja mówię że nie że już 21 tydzień.
Jagoda no i dobrze że tak szybko, jeszcze byś się rozmyśliła:-D
Ja kopniaki czuję na wysokości pępka czasem niżej.
Witam nowe forumowiczki.
Idę kobietki pod kocyk,czuję się nie do życia,a na dworze piękne słonko i 15 stopni,muszę się wykurować przed urlopem....

zdrówka kochana! właśnie się zastanawiałamm, gdzie żeś Ty ;-)

i zahaczyłam dziś o lumpka, wiec mam kilka zdobyczy dla małej:-):-)

.

to czekam na fotki lumpkowych zdobyczy :tak:

Termin mam wyznaczony na 06.08.

to tak, jak ja ;-)

Domi poszłam do zwykłego sklepu piżamowego i zakupiłam ładną bawełnianą koszulkę ciążową. Chciałam uniknąć piżam ze spodniami na gumkę, bo mi się takie wbijają i nie jest to za wygodne. W każdym razie patrzyłam tylko na to oby była luźna! A że jeszcze ładna się trafiła to jestem bardzo, bardzo zadowolona ;-)

wklej foto, please :-)

reklama
Chrobek taka chyba moja uroda. Nie czuje sie przy tym jakoś bardzo źle. Teraz wróciłam do picia kawy. Wczoraj u lekarza po dwóch miałam już 105/70

Ewcik chciałam uniknąć wklejania koszuli nocnej :-D ale ok, wlepię, ale na zamknięty i wtedy gdy wyschnie, bo ją wyprałam :-)

Ja zawsze byłam nieskociśnieniowa i teraz jak mam 120-130/60 to czuję jak wali mi serce :-D Ale fakt, niskie ciśnienie a nawet TAK niskie to nic przyjemnego.

Dziewczyny jak to jest z tą czynnością serduszka u maluszka ? Chodzi mi o te tezę chłopiec/dziewczynka. Moja dzidzia ma 150 u/min czyli ku jakiej płci się to skłania ?
Wiem ze to bujda ale czemu by nie spr hehe

Maciejka - u mnie jest 130-150 czyli chłopięce, a jest dziewczynka ;) Coś mi się stało z BB, nie mogę wklejać emotek ani pogrubiać tekstu itp....wie może któraś jak to można naprawić?

reklama
Do góry