reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Czesc :-D
u mnie sloneczko bylo ale sie zmylo haha
temp dosc wysoka, snieg stopnial, wschodzace tulipany juz widac hura

Franek zdrowka ;-)
A coz to sa wafle z galaretka? Moja babcia zawsze kremem wafle przekladala...
kurna i teraz ja mam smaka na galaretke!
Franek a o leguminie slyszalas? To smak mojego dziecinstwa, tez z galaretka :-D
My2013 rowniez trzymam kciuki by bylo wszystko ok!
pozycje do spania opisaly dziewczyny wiec nie bede sie powtarzac ;-)
Agata coz za energia od rana Ciebie rozpiera, super :-)
fajnie ze miednica juz nie dokucza!
Saguaro dziekuje, u mnie samopoczucie na najwyzszym poziomie....
Mialam upojna noc :-D

co do zgagi to mnie narazie omija szerokim lukiem.... Niech tak zostanie!

dziewczyny czy znacie juz rytm dnia swojego maluszka?

MadziaSek, upojna noc? a co to takiego.... czekaj, czekaj, coś sobie przypominam, jak przez mgłę:p

mój Jasiek najaktywniejszy jest koło 5-6 rano, później szaleje wieczorem po 22, a w dzień tak koło 14-16 też chyba nie śpi, bo puka, stuka, przeciąga nóżki i rączki - ale najwięcej jednak śpi:)

mój Kubus tak około 12-14 zaczyna pukać :) Póżniej jest spokój i wieczorem daje czadu :) A jak się położę już spać to wtedy zaczyna dzikie harce :) Fikołki, kopniaki :) I tak się bawimy :) Ja mu pukam w brzuch a on mi odpukuję kopniakiem :)

Cześć Mamuśki,

Franek
- zdrówka życze. Grill...mhm zjadłabym takich cieplutkich grillowych potrwaw.

My2013 - dobrze, że już w domu, dbaj o siebie i Maleństwo!!

moje zawroty głowy są mniejsze!!! <hurrra> i nie wymiotowałam dziś rano. Będzie dobrze.
Mężuś wrócił wczoraj z Frankf ok północy, dziś wspólne śniadanko i kaffka. Odkurzyłam, sprzątnę sobie kuchnię. Obiadek mam gotowy - sałatka z roszponką, kurczakiem w gyrosie, pieczarkami w sosie sojowym i warzywkami, no i ziarnami ... zdrowo.
Wyjdę popołudniu na jakiś spacerek. Może farbę do włosów zakupię.

Dzień dobry!

Ja już trochę lepiej dzisiaj, chyba te moje mikstury zaczynają działać:-), chociaż w nocy dostałam takiego ataku kaszlu, że chyba wystraszyłam malucha:baffled:, bo zaczął kopać jak oszalały, na szczęście nie trwało to długo.

Nie musiałam męża jakoś bardzo powstrzymywać od dzielenia się informacją o ciąży, musiał się nią sam trochę nacieszyć, ja od razu po wizycie u lekarza dzwoniłam do mojej mamy i sióstr, bo nie mogłam się powstrzymać. Teściowa też bardzo ładnie się zachowała, bo zadzwoniła się zapytać czy może ciotkom powiedzieć ;-)

marzycielka ja też ostatnio spisuję pytania do lekarza (żeby było zabawnie ostatnio mój mąż przed połówkowym pochwalił mi się własną listą), właśnie zaraz będę przygotowywać moje papiery na jutrzejszą wizytę u położnej (mam znowu dłuugą ankietę do wypełnienia).

Na zgagę można te leki, a o mleku czytałam, że daje odwrotny efekt,tzn. chwilowa ulga, ale potem wzmaga produkcję kwasów... ale ekspertem nie jestem, na razie zdarzyła mi się dwa razy

my2013 zdrówka! z tym spaniem na boku to nie ma się co przejmować za bardzo:tak: duża część kobiet w ciąży w 'naturalny' sposób wybiera pozycje do spania na boku, to oczywiste z fizjologicznych powodów może nam się trochę ciężko oddychać jak maluch nas przygniata, mogą nam zdrętwieć nogi, ale wtedy i tak się przewrócimy na bok... i nic poważnego się nie stanie, ani nam ani maluchowi. Zwolnienie krążenia na tyle żeby było niebezpieczne musi trwać bardzo długo i towarzyszy temu wiele objawów, które nie pozwolą nam słodko spać.... Ja śpię tak, żeby się wyspać ;-)

Miłego dnia!

Agata wazne ze cos pamietasz buhaha
moj dzidzius buszuje miedzy 7-8, potem miedzy 12-16 no i wieczorkiem 20-23 to juz czyste szalenstwo :-D dzisiaj rano takie smieszne pelzanie po sciance brzucha czulam, usmiechalam sie sama do siebie ;-)

w kominku rozpalilam i kurna komary juz zaczynaja sie na dworze pokazywac wrrrr

Ja śpię w każdej pozycji (no na brzuchu nie śpię :-D), w poprzedniej ciąży spałam i na obu bokach i czasem na plecach i nic się nie stało ;-)

My - dobrze, że już po szpitalu i oby to się już nie powtórzyło :tak:

Agata - no proszę, ale masz pełno energii :-D Mnie do sprzątania nie ciągnie ale za to ciężko mi usiedzieć w mieszkaniu jak jest tak ciepło ;-)

Eweli - dobrze, że czujesz się już lepiej ;-)

reklama
mamy z Warszawy: gdzie kupujecie ciuszki ciążowe? Ja spodnie mam już takie z panelem, ale bluzki już mi brzuszka nie obejmują :( Gdzie kupić jakieś fajne i niedrogie ciuchy ciążowe? :)

Do góry