reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

my2013 - najważniejsze, że już jest lepiej! I na pewno będzie tak nadal - dbaj o siebie!
Najlepiej spać na lewym boku, bo wtedy nie ma ucisku na żadne tętnice (na prawym też można, ale wtedy jest na którąś tam ucisk, nie pamiętam dokładnie). Ja najczęściej śpię faktycznie na lewym, ale i na prawym mi się zdarza.

No toście mnie pocieszyły z tym deszczem:dry: no ale trzeba się cieszyć, że już nie ma śniegu.
Ciotka z Olkusza mi mówiła, że u nich jest go pełno, więc i tak Kraków górą:p

reklama
Tak ja też mojemu surowo zakazałam na początku, bo też chciał tak jak mąż Ćwietki z testem ciążowym latać po wszystkich, na szczęście wtedy wytłumaczenie wystarczyło. Ale teraz mu się włączyło nadrabianie, czasami zastanawiam się kto jeszcze nie wie. Wczoraj go poprosiłam, żeby trochę przystopował bo ja się niezręcznie czuje jak całkiem obca mi osoba się mnie pyta jak się czuje.

Margo25 dobrze, że u nas na osiedlu nie ma warzywniaka, bo też pewnie by wiedział, mój mąż też z tych kontaktowych :tak:

Ćwietka czasami z nimi nie da się inaczej niż „subtelnie”;-)

Dorkazz u mnie nie wiadomo co będzie jeszcze ale podejrzewam, że jak się okaże dziewczynka to założą z kolegami grupę wsparcia.

Franekkimono zdrówka Ci życzę, a na zgagę spróbuj mleko i jak leżysz głowa musi być wyżej niż przełyk. Franek a gdzie dokładnie jedziecie?

Agata_K można zażywać Reni.

My2013 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. My2013 może zapytaj lekarza co sprawdza, ja zawsze jak mam wątpliwości to pytam, zresztą ja z moją sklerozą do ginekologa chodzę z kartką i pytaniami.

A tak podsumowując to mężczyźni to plotkary straszne są, jak przekupki na ryneczku, wystarczy, że się spotkają i się zaczyna: bla,bla ;-)

Maghdalena mnie też ostatnio naszło też na smak dzieciństwa wafle z galaretką :-)
Izka,My2013-nogi zaciśnięte i czekamy conajmniej do połowy lipca!
Agata-u mnie też piękne słońce aż żyć się chce,mężul ma dziś grilla zakupić którego upatrzyliśmy sobie w Juli i w niedziele planujemy grillowanko :-),miksturę zrobię zaraz się ubiorę i polecę do sklepu,a o dolinie Chochołowskiej też myślałam ale tam troszkę już dalej,myślałam o dolinie Strążyska idzie się wzdłuż Siklawy ale dziś siąde do mapy i popatrze na trasy jedną chcę zrobić sama z małą(mąż wtedy będzie na desce na Kasprowym) a inną trasę dłuższą wypożyczymy nosidło i małą się wsadzić jak ją nogi rozbolą...
marzycielka śpimy w Zakopanem dokładnie,ale szukam też fajnych miejsc w okolicach

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Widzę, że tu już drukowanie pełną parą od poranka :)

Ja już po śniadaniu.
Rano byłam na badaniach, mam nadzieję, że w końcu będzie lepiej :baffled:

Franek
wracaj do zdrowia! Mnie ten eliksir Agaty nie pomógł na przeziębienie, ale zdecydowanie się od niego uzależniłam :-D

Agata
zrób coś dla siebie i Maleństwa, zobaczysz, że na pewno Ci to pomoże ;-)

Franek, Agata dołączam się do grona ze zgagą! Tak mnie pali rura od środka od 2 dni, ze szok.... :szok: Podobno można te leki, o których napisała Maghda.

My2013 Trzymajcie się, oby teraz było już tylko lepiej :tak: Jeśli chodzi spanie to rzeczywiście wskazana jest pozycja na lewym boku i tak staram się zasypiać, ale cóż z tego gdy ciągle się budzę w ułożeniu na plecach? :crazy: Ale spokojnie lewy bok wskazany jednak nic Wam nie będzie jak będziesz spała np. na prawym :-)

Ktr później oczywiście pochwal się zakupem :-)

Marzycielka
haha, rozbawiłaś mnie tym warzywniakiem, ale taka prawda :-D Ja też do swojej pani gin chodzę z kartką pytań :tak:

Cześć Mamuśki Sierpnióweczki :)
Jak dziś Wasze samopoczucie? U mnie ciężko się wstawało, głowa boli i nie chce mi się siedzieć w pracy... :sorry2:

ja wypiłam dobrą kawę (ale już nie mam więcej mleka, buuuu... a jeszcze jedną ineczkę bym jak nic przyjęła!), zrobiłam pastę jajeczną, zaraz wrzucam pranie, mąż wywiezie graty, poodkurzam sobie, ogarnę chatę - pięknie będzie!
z dobrych rzeczy - miednica dziś nie daje się we znaki za nadto, więc ogólnie pozytywny dzień się zapowiada:)

dziewczynki, mam odwieczny problem z suwaczkami... albo się zacinają i nie idą z czasem, albo jakieś dziwne się pojawiają- rozmazane, jak ten poniżej.
Skąd Wy macie suwaczki? Ten mój jest akurat z babyboom.

reklama
ja już 3 tyg w domu siedzę i mimo bólu, wcześniejszej grypy itd, już mnie nosi powoli;) ja to nie umiem usiedzieć w miejscu i odpoczywać - musi się coś dziać, żeby mnie do łóżka przykuło. A jak 'micha' nie boli, to już coś chcę robić - jak zacznie znów napierdzielać, to będę leżeć ile wlezie;)

Do góry