reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka - mi odprowadzanie małego nie przeszkadza, ale wstawanie rano trochę tak :-p Też nastawiam się na to, że we wrześniu z dwójką będzie masakra :-D

no to wstawianie najgorsze. A mój mały wstaje o 6 :-(
Nie będzie lekko z dwójką. Dla mnie problemem będzie gdy nie będę miała auta i pieszo tak iść potem to malenstwo wyjmować z wózka i wejść do przedszkola brr

reklama
Maciejka - ale ja sobie nie wyobrażam już bardziej ruchliwego dziecka od Szymka ;) a jak dwójka będzie taka aktywna, że 2 min. nie posiedzi w miejscu to będzie wesoło :) no i szybko zrzucę nadmiar tłuszczyku ;)

Doskonale wiem o czym mówisz :) mój syn też jest bardzo energiczny. Dlatego miejmy nadzieję ze drugie będzie spokojne hehe

no to wstawianie najgorsze. A mój mały wstaje o 6 :-(
Nie będzie lekko z dwójką. Dla mnie problemem będzie gdy nie będę miała auta i pieszo tak iść potem to malenstwo wyjmować z wózka i wejść do przedszkola brr

To Jasiek o 6 wstaje tylko w weekendy :-D Jak trzeba iść do przedszkola to czasem ciężko go zwlec z łóżka :-D Ja będę chodzić pieszo ale u nas przedszkole jest przystosowane do wózków ;-)

Franek, dopiero się zorientowałam - wszystkiego najlepszego dla Córci i Ciebie! Trzylatki są słodkie!!!

Maciejka, na szczęście przy hybrydach najbardziej niszczy płytkę zdejmowanie, a ta firma szczyci się prostym, małoinwazyjnym i szybkim zdejmowaniem (nie trzeba w ogóle piłować/ matowić lakieru ani płytki, więc właściwie się to podobnie do normalnego lakieru zachowuje). A na manicure wpadaj, uwielbiam to robić i zawsze wszystkich namawiam, żeby wpadali na pazury, bo mnie to cholernie relaksuje;)

Domi to super :-)
a u mnie schody są już na wejściu. Na dodatek mały ma szatnie i sale na pietrze więc kolejne schody na przeszkodzie. Buu

Witam się po całonocnej walce z zatkanym nosem, katarem i gardłem, wszystkiego próbowałam, ale się nie poddaję i zaraz robię kolejną 'parówkę' z majerankiem, echinaceą i olejkiem eukaliptusowym, także Loleczka doskonale Cię rozumiem.... po wczorajszej kuracji (obrzydliwe dawki czosnku, pietruszki, miodu i imbiru :baffled:) nawet lepiej się czuję tylko ten nos.... dzisiaj ostatecznie mam zamiar rozprawić się z tym przeziębieniem moim turbo-azjatyckim rosołkiem :-D kasia super, że wyniki ok! ktr ja byłam w tamtym roku na wakacjach w gospodarstwie agroturystycznym 3 km od Lądka Zdroju, z moją siostra i dzieciaczkami i było super, dużo fajnych tras spacerowych, w ramach wycieczki można się wybrać do Jaskinii Niedźwiedzia (bardzo łatwa trasa nawet w ciąży), no i co najważniejsze można się udać do uzdrowiska na kąpiel, masaż wodny i zwykły albo różne zabiegi kosmetyczne, ceny nawet bardziej niż przystępne :tak: Jak widać u mnie 'enter' dalej nie działa!:crazy: Miłego dnia!

Franek, dopiero się zorientowałam - wszystkiego najlepszego dla Córci i Ciebie! Trzylatki są słodkie!!!

Maciejka, na szczęście przy hybrydach najbardziej niszczy płytkę zdejmowanie, a ta firma szczyci się prostym, małoinwazyjnym i szybkim zdejmowaniem (nie trzeba w ogóle piłować/ matowić lakieru ani płytki, więc właściwie się to podobnie do normalnego lakieru zachowuje). A na manicure wpadaj, uwielbiam to robić i zawsze wszystkich namawiam, żeby wpadali na pazury, bo mnie to cholernie relaksuje;)

Gdybyś tylko bliżej mieszkała to napewno bym skorzystała ;-)
no właśnie to zdejmowanie tak niszczy kurde .. i te odrosty prowadzą do bankructwa hehe

no właśnie dlatego kupiłam cnd shellac, bo przy nich nie ma problemu ze ściąganiem. 3min to trwa, paznokcie jak nowe;) ale odrosty rzeczywiście mogą do szału doprowadzić - dlatego sobie robię sama w domu, bo płacę tylko za materiał i mogę robić kiedy chcę;)

Ale mnie ta szarość za oknem dobija:baffled: już by ta wiosna przyszła wreszcie, ileż można czekać!
Ja się urodziłam 1go maja, czyli w środku wiosny i się zastanawiam, czy w tym roku na urodziny nie będę orzełka na śniegu robić...;-)

reklama
Maghdalena ja mam hipertoniczną wodę morską w spray'u i pomaga na 'lżejsze' zatkanie, natomiast przy silnym katarze i ogólnie zapchnym nochalu pomaga na chwilę tylko... do tego wszystkiego mam chyba tak podrażnioną śluzówkę, że od tej wody strasznie mnie piecze nos i oczy, więc muszę na chwilę odstawić...

Do góry