reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

maghda jak tam prace kocykowe sie posuwają? ;-)
Okazało się, że włóczka, którą kupiłam jest zbyt śliska (dodatek jedwabiu) i cienka do tego wzoru i wzór jest bardzo niewyraźny, brak tego efektu co na zdjęciu. Dlatego ta włóczka pójdzie na czapeczkę i inne u branka, a włóczkę na kocyk zamówiłam już inną i czekam na dostawę :)
A u Ciebie jak tam kocyk?

reklama
ktr ja też zębiszcza leczę teraz, mimo, że wcześniej regularnie chodziłąm do dentysty /na nfz/, to jeszcze w lutym mi powiedział że wszystkie zęby ok, a jak poszłam prywatnie/ bo mimo,że ten na nfz zrobił zęba, to nadal bolało/, dentystka powiedziałą, ze są 4 zęby do robienia, w tym 2 pilnie :no:

co do ruchó, to moja dzidzia właśnie się chyba obudziła, dziś w repertuarze puściłam jej Music for Wellness :-D

Okazało się, że włóczka, którą kupiłam jest zbyt śliska (dodatek jedwabiu) i cienka do tego wzoru i wzór jest bardzo niewyraźny, brak tego efektu co na zdjęciu. Dlatego ta włóczka pójdzie na czapeczkę i inne u branka, a włóczkę na kocyk zamówiłam już inną i czekam na dostawę :)
A u Ciebie jak tam kocyk?

no robię go w sumie jakieś 5 dni i ma już wymiar mniej więcej 50-60cm :tak: zostały mi tylko 3 włóczki z 8, więc lada moment będę kończyć, teraz zastanawiam się, jak go wykończyć, chodzi mi o obramowanie .. a potem chciałabym zrobić jakieś czapusie, opaski i buciki-ale na ile moja amatorska ręka się z tym upora, zobaczymy :-D

Cześć :)

Ja dziś wstałam przed 7, bo męża nie ma w domu i musiałam sama odtransportować Jaśka do przedszkola. Zmarzłam, chociaż teraz widzę, że jakieś słońce się przebija. I chyba zaraz pójdę spać ;-)

Saguaro - Witaj!

Loleczka
- zdrówka!

czesc :-D
Franekkimono u mnie tez deszcz zapowiadali a narazie sloneczko i chmurki, oby tak dalej!
Loleczka zdroweczka ;-)
My z malym rowniez po sniadanku, a teraz bryka sobie szczesliwie :-D

melduje, że wypuścili mnie już do domku, mam leżeć i jakby znowu się coś działo to prędko na oddział, ale licze, że wyląduje tam najwcześniej w lipcu :-p

Jupiiii!!! Super! Witaj w domu!! I odpoczywaj jak najwięcej, żebyś do szpitala dopiero do porodu musiała jechać;-)

miciurka mi ginka dałą l4 "chory musi leżeć", koniecznie musi mi to zmienić, bo zwariuję.. będzie coraz cieplej i oszaleję w 4 ścianach..

Ja na szczęście mam L4 B 2, czyli 'pacjent może chodzić', ale co z tego, skoro boli tak, że wyprawa do kibelka zajmuje dłuższą chwilę i jest okupiona bólem :-( Mam nadzieję, że zacznie przechodzić od żelatyny, bo oszaleję:baffled:

Ja mam dziś kiepski dzień, o kilku godzin źle się czuje, kręci mi się w głowie, mam mdłości, serducho wali mi jak oszalałe, zaczynam się denerwować czy wszystko ok, a najgorsze, że jestem sama bo mąż na delegacji

Leż, kochana, nie przemęczaj się! A może do lekarza się wybierz?

Dziewczyny wygląda na to, że i moja córeczka i ja jesteśmy zdrowe. Nie mam tabeli "norm" koło wyników, jeszcze się nie pokazała (wyniki miały być jutro) ale z tego co skonsultowałam z internetem i poprzednimi wynikami to i IgG i IgM mamy ujemne! czyli jeszcze nie miałyśmy i nie mamy aktualnie cytomegalii.

Super! Wspaniałe wieści!

Witajcie Mamuśki! Jak Wasze brzuszki? Dołączam do grona sierpnióweczek 2013 :-) mój termin to 8.08.2013 ;-)

Cześć Saguaro! Ja mam 30 lat (kończę za 3tygodnie) i termin mam na 06.08 - będę mieć synka Jasia:tak:

dzien dobry! ...ale taknie calkiem... przeziębiłam się i nockę miałam okropną, gardło bolało, śliny przełknąć się nie dało, bo mega ból, nos zatkany, głowa boli....fuuuuuu..... a jeszcze w pracy musze uporządkowac wszystkie sprawy, żeby je przekazać innym...bleeee.... ja chcę spać!!!

Loleczka - MIKSTURA! Pij sok z wyciśniętego grapefruita, cytryny, pomarańczy z łyżką miodu i cynamonem (jeśli lubisz) - koniecznie pod kocem, żeby wypocić choróbsko. Działa podobnie jak aspiryna.
A pracę olej, zdrowie teraz najważniejsze!

Kamu, gratuluję córeczki!! Super, że będziesz mieć parkę - układ idealny dla większości ludzi;-)

U mnie wczoraj wiosna, dziś późna jesień. Śnieg nie leży już, ale trochę popaduje.
Czekam na odwiedziny koleżanki, która też jest w ciąży (rodzi w połowie maja) - ma wpaść przed południem na inkę;-)

Dziś plan dnia mam taki: zrobić pranie, spakować prasowanie dla teściowej (która aż przebiera nóżkami, żeby mi prasować ciuchy - w to mi graj, lol), szydełkować kocyk dla Janka.

A! Wczoraj dla poprawy nastroju zrobiłam sobie french hybrydowy, bo mi lakiery przyszły - dawno nie robiłam, a nawet ładnie wyszedł - o dziwo ;-) Ciekawe, ile się będzie trzymać, bo zainwestowałam w produkty z najwyższej półki (te bardziej dziadowskie się nie chciały u mnie w ogóle trzymać, po kilku dniach odchodziły, a te powinny min 2tyg być jak nowe)

Robi któraś z Was hybrydy też? Fajnie, że można je w ciąży nosić.

french.jpg

Załączniki

• french.jpg
    french.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 37
Franek wszystkiego najlepszego dla córeczki. Dzisiaj czuje się już dobrze, w czwartek mam wizytę i chce porozmawiać o tym, że ciągle mi słabo i że nic mi się nie chce.

Loleczka dużo zdrówka.

Ewcik spokojnie

Agata_K wybieram się w czwartek do ginekologa, zobaczymy co mi powie, ja myślę, że to anemia daje mi się we znaki

Witam :-)

U mnie tak jak wczoraj pisałam ze się zaczyna chmurzyć tak też się zrobiło i dziś już zupełna szarość blee

Jestem po śniadaniu i pije teraz herbatkę ;-)

Synek w przedszkolu. Co do jego zachowania zauważyłam ze stał się bardzo nerwowy.. błąd w wychowywaniu. Pracujemy teraz nad nim pełną parą i oby były efekty. Teraz tylko spokój się liczy :)

Ktr - to u mnie odwrotnie. Ta dzidzia jest o wiele spokojniejsza od synka :)

Ewcik - spoko :) pewnie masz spokojną corcie poprostu

Domi - ja muszę codziennie prowadzić małego do przedszkola i go odbierać. Ciekawe jak sobie poradzę z dwójka ..

Saguaro - witaj ;-)

Agata - miałam ale mi tak szybko rosną paznokcie ze po tygodniu miałam już odrost i bym musiała wydawać majątek ma ciągłą kosmetyczke. A fajne to jest wciąż są ładne paznokcie tylko ze osłabiają płytkę. Zrobisz mi po rabacie ? Hehe

Marzycielka - z anemią nie ma żartów mimo ze to w ciąży częste

Agata - bardzo ładne pazurki! :tak:

Maciejka - mi odprowadzanie małego nie przeszkadza, ale wstawanie rano trochę tak :-p Też nastawiam się na to, że we wrześniu z dwójką będzie masakra :-D

reklama
Maciejka - ale ja sobie nie wyobrażam już bardziej ruchliwego dziecka od Szymka ;) a jak dwójka będzie taka aktywna, że 2 min. nie posiedzi w miejscu to będzie wesoło :) no i szybko zrzucę nadmiar tłuszczyku ;)

Do góry